Stäng

Förbjudet att skämta om vänstern på SVT

MEDIA. Ståuppkomikern Aron Flam gjorde ett program ”Folkets främsta företrädare” i SVT. Under en debatt på Publicistklubben berättade han att skämt om vänster censurerades medan alla skämt om högern var välkomna.

– Jag fick kämpa mot SVT i varje program för att ha med skämt som slog mot vänstern. Samtidigt gick alla skämt som riktade sig mot högern och liberaler igenom utan några problem. Det finns videobevis på det här, alltså att public service mer eller mindre brutit mot sändningstillståndet, sade Flam.

Skämt om miljöpartiet eller public service själva var inte heller tillåtna, hävdade Flam.

Aron Flam pekade också finger åt Sveriges Radios så kallade satirprogram Tankesmedjan, som han menade inte alls är politisk satir utan snarare ”politisk propaganda”.

SVT:s projektledare Mats Grimberg förnekar dock att det skulle handla om censur, utan istället om urval av roligast skämt.

Mer på Resumé…

-Pettersson är inte förvånad för SVT är inte kul.

83 procent av personalen på SVT röstar röd/grönt. 17 procent borgerligt, ingen på SD enligt denna undersökning.

Janne Josefsson berättar om hur SVT reagerade när han skulle granska Vänsterpartiets mörka historia.

 

19 reaktioner på “Förbjudet att skämta om vänstern på SVT

 1. Blir nog inte fler jobb åt Aron på SR och Stasi TV !! Skönt de finns dom som är så rakryggad att dom törs tala om hur det är i verkligheten ! Men de klart är 80% rödgröna muppar somjobbar där så blir de ju som i sverige är nu !! Skämtar eller tycker du åt ”fel ” håll är du en brunråtta i dagens Sverabia !! Hämden är ljuv SD-18 !!

 2. Public service i Sverige är extremt, odemokratiskt och samhällsfarligt. Dessa statsmurvlar har förhoppningsvis den största masshjärntvättningen bakom sig.
  Jag la ner konsumtionen av deras propagandasändningar helt år 2000.

 3. Dom menar väl att vänstern är ett enda stort skämt,” för det
  är dom”, så då är det inte lönt att skämta om dem

 4. Vänstern bör man inte skämta om men att håna dessa lobotomerade idioter bör man göra.

 5. Det som kännetecknar en vänsteranhängare är att hen spelar fult, hen drar sig inte för att ljuga eller trampa på andra för att framhäva sitt parti.

 6. Vänstern är inget att skämta om. Blodigt allvar:

  Stalin -50 miljoner
  Mao: -150 miljoner

  Sedan har vi alla småbödlar; Castro, Pol Pot, Kim Jung *, osv., osv..

  1. Ja, jämfört med dem var Hitler inte särskilt grym.

   Nu vill jag inte på något sätt försvara förintelsen, men det är märkligt att media alltid lyfter fram vad Hitler orsakade, men bortser från Mao och Stalin…

   1. Adolf & Co var också vänster, NationalSOZIALITISCHE Deutsche Arbeiterpartei .

 7. Det är dags att dra på smilbanden, Sverige skriver hanna kjöler i skitablån
  expressen :Kolla in fejset på kärringen den ser uttorkad ut hennes läppar och mungipor skulle spricka upp i stora sår om hon drog på ”smilbanden”
  hon har väl ingen anledning att uppmana andra till något som hon inte själv kan jävla padda

 8. https://lojesguiden.files.wordpress.com/2015/02/kulturvc3a4nstern.jpg

  Delcitat

  När ska det röda rinna av kulturens fana?
  Som konstnärligt verksam får du inte vara höger. Så är det bara. Eller, egentligen räcker det med att inte vara vänster. Det möts av förvåning och förvirring; men vänta … jaha … så du bryr dig inte om människor? Du tycker att det bara är pengar och profit som räknas?

  Nej, det är något som inte stämmer. Konst handlar ju om att förstå människor. Konstnären ska dessutom ha en skoj och annorlunda livsstil. Man ska vara lite frisinnad. Knulla runt en aning, unna sig ett glas eller kanske rent av jazzigare njutningsmedel, krisa i själen, klä sig knasigt.

  Sån är inte högern. Där är det bara konformitet och fondsparande. Bostadsrätt. Missionärsställningen. Så det är klart du inte är höger!?

  En och annan kanske tycker att jag överdriver. Det är ganska naturligt. Alla som sett till att utropa sig själva till normen, och avfärda alla avvikelser som ovidkommande knottprickar på framåtskridandets breda vindruta, brukar inte bli glada av att få det påtalat för sig. Feminister som tycker att man inte ska säga ”han” om man menar ”människa” avfärdas som gnälliga festförstörare. Queerteoretiker som ifrågasätter inkörda uttryck om kön får en bjällerförsedd clownmössa nertryckt på skallen

  Slut delcitat
  (Publicerad 2012-01-04)

  Läs hela debattartikeln på länken nedan:

  https://unvis.it/dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/nar-ska-det-roda-rinna-av-kulturens-fana

  1. Oberoende SVT och SR?? Knappast…

   Ur SVT’s sändningstillstånd:
   ”Verksamheten ska präglas av oberoende och stark integritet och bedrivas självständigt i förhållande till staten som olika ekonomiska politiska och andra intressen och maktsfärer i samhället.”

   Förmodligen har inte ledningen för SVT ens läst detta, de är ju precis tvärtom!!
   De smyger in sitt budskap på alla sätt, i många fall utan att folk ens märker det.
   Ovanpå allt, vill de att man ska betala för eländet….

   Jag vägrar att titta på Statstelevisionen!

  2. Man blir ju mörkrädd för mindre!!!! Inte konstigt att ”GRANSKNING SVERIGE” åkte på ”stryk” men människan är ju funtad så, att allt som är ”förbjudet & tabu” är det som lockar allra mest skratt…. Up yours msm!!! Stött GS genom att sprida deras Youtube kanal!

  1. Dömas för tilltaget att våra medberoende av miljöpartiet? Glöm det! Alla muppar är gräsliga dessutom luktar de grönt bränt gräs.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: