Svensk kvinna kidnappat i Kongo

Kongo-Kinshasas regering bekräftar nu att en svensk kvinnlig biståndsarbetare har kidnappats i landet. I ett uttalande som refereras av Reuters skriver man att kvinnan tillfångatogs tillsammans med en amerikansk man och fyra kongoleser.

Det är oklart när personerna rövades bort. Den kongolesiska säkerhetstjänsten arbetar nu för att frita de kidnappade, heter det i uttalandet. Svenska UD har bekräftat att en kvinna eftersöks, men har inte bekräftat att hon är kidnappad. – Vi tar uppgifterna på stort allvar, säger Patrik Nilsson, kansliråd på UD.

Enligt BBC är de kidnappade ”Michael Sharp, a US man, and , a Swedish woman, were taken by unknown assailants on Sunday, according to a UN official”

Zaida Catalan har varit språkrör för Grön Ungdom tillsammans med Gustav Fridolin.

-Pettersson undrar vad man kan göra. Kongo-Kinshasa är till största delen ett kristet land, landet är enormt stort, som hela Västeuropa och har gigantiska naturtillgångar men ändå ett av världens fattigaste länder.

På bilden ett av Kongo-Kinshasas många rövarband. Jag tror att chansen att lyckas förhandla med dem nog är minimal, det behövs andra metoder…men de verkar ha rejäla vapen.

18 thoughts on “Svensk kvinna kidnappat i Kongo

 1. sänd gärna ner fler av 87:ans välgörare, så att de lär
  sig niggrenas spelregler…samma gäller ekonomiskt
  bistånd till svältande barn, dessa lägger lokala höv-
  dingar vantarna på, redan på vägen ner…

  • föresten, samma gäller även vår Svenska skatt,
   då den del som är avsedd till pensioner…den
   dribblar 87:an (till stor del) till å åt sig själv
   …samma skrot å korn, 87:an å niggerhövdingarna

 2. Naturtillgångar
  Kongo-Kinshasa är ett av Afrikas rikaste länder med hänsyn till naturtillgångarna.
  Mest kända är koppartillgångarna i provinsen Katanga, men i landet finns även tillgångar på diamanter, kobolt, guld, kadmium, petroleum, silver, zink, mangan, tenn, germanium, uran, radium, bauxit, järnmalm och kol.
  Timmer, ädelträ, palmolja och kautschuk utvinns ur skogstillgångarna.
  År 1959 stod Kongo för 9 % av världens kopparproduktion, 49 % av dess kobolt och 69 % av dess industridiamanter.[källa behövs] Landet har även betydande vattenkraft. Coltan är det vardagliga namnet för kolumbit-tantalit, en malm som bland annat innehåller de ovanliga grundämnena niob och tantal. Mineral som innehåller koncentrationer av tantal kallas vanligen ’tantalit'[1]. Coltan är ett mattsvart mineral.
  Coltan har angivits som en bidragande orsak till kriget i Kongo[2], en konflikt som har lett till runt 4 miljoner döda. Rwanda och Uganda exporterar för närvarande stulen coltan från Kongo till länder i nord (i synnerhet Kina), där malmen används för att utvinna tantal som sedan 1960-talet använts i högkvalitativa elektrolytkondensatorer.
  Sådana används idag exempelvis i mobiltelefoner, persondatorer, och dvd-spelare.[3] Coltanbrytning i känsliga biotoper leder också till omfattande miljöförstöring och anses utgöra ett hot mot vissa arter av gorillor.

 3. Kamwina Nsapu milisen ! testosteron stinna 14 åriga narkotika missbrukare med kalashnikovs! Hur skall det gå för en 30 årig svensk ”Genderspecialist” och feminist ????

  • Hon lär ju få ebenholts ,föresten jag såg en bild på henne pixlad men det såg ut som att hon var svart (inte för att pigmenteringen spelar roll)har hon bara uppfyllt sina åtaganden i det svenska samhället så är det Ok att kalla henne Svensk ,men hon har hamnat i sin rätta miljö,skämt o sido hoppas att det går bra ändå

 4. Det är väl den typen av kriminella gäng, som stryper all möjlig utveckling och håller kvar länderna i fattigdom. Hoppas det går bra för de saknade!

 5. Jag hoppas att hon kommer tillrätta igen. Och att hon kan finna styrka att på något sätt ta sig ur vänster och godhets träsket.

 6. Vad fan hade hen där att göra? Skyll sig själv, du naiva människa som inbillar dig att du är världsmedborgare i en värld av suveräna nationalstater!

  Hur fan kan du ens fundera över att skada dina nära och kära, genom att helt själviskt ge dig in i ett land med tydligt uttalade våldsyttringar! Du försvarar dig väl med floskler som humanism, göra en insats! Nä det är som vanligt inget annat än ett godhetsknarkande missbruk, precis som vilket annat djävla missbruk som helst, och det drabbar dina anhöriga med full kraft!

  Dina anhöriga har fått sin absolut värsta mardröm besannad, kidnappad av terrorister! Vem inbillar du dig ska betala lösesumman? De svenska skattebetalarna?

  Till dig som tänker genomföra själviska vansinnigheter, tänk på dina anhöriga bespara dem oron för din hälsa, ditt välbefinnande och liv!

  Stefan Löfven respektera folkviljan avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning!

 7. Det är svårt att känna medlidande med dessa naiva feministiska tokstollar som ger sig iväg till ett krigshärjat negerland. Den som sig i leken ger får leken tåla heter det väl. Det här språkröret från miljöpartiets ungdomsförbund har varit med och orsakat enorm oreparerbar skada för landet Sverige. Det bästa är om hon blir kvar i negerlandet.

  • Håller med dig. Tyvärr. Men man undrar ju hur länge ska dessa nötter blunda för verkligheten.

 8. Hjärntvätt & narkotikaberoende är nog det som får denna skara, bland många fler, att begå de mest bestialiska handlingar….

 9. Fin klänning har har, hövdingen! Trodde först att bilden var från ett bröllop i Sverigeistan, men ser sen att det mest ser ut som när aporna har plundrat i missionsstationen i ett Tintin album!

Kommentera