En sosses tankar

Den 9:e mars fick moderaten och f.d. kommunstyrelseordföranden, Jan Carle, en insändare publicerad i lokaltidningen.

Insändaren gav Anna Kinberg-Batra rätt när hon närmat sig SD, med orden att 700 000 svenska medborgare ansåg att partiet hade den bästa politiken 2014 och att man inte längre kan isolera och ignorera.

Carle gillar inte uttrycket att Moderaterna går armkrok med ”nazisterna”, som man från vänsterkanten med förkärlek använder och menar att samma individer undviker att kritisera Socialdemokraterna för att de gjort sig beroende av ”kommunisterna”.

Läs insändaren här

Det var givetvis bara en tidsfråga innan ett svar kom på insändaren och föga förvånande kom det från socialdemokratin. ”Carle hyllar ett brunt handslag”, lyder rubriken och är skriven av Christine Gilljam, involverad i RFSL, Nyköpings kommun och som chefsanalytiker hos DO.

”SD är ett parti har en politisk grundsyn som ställer grupp mot grupp” skriver hon och missar det faktum att politik handlar just om att ställa grupp mot grupp. Det som skiljer partierna åt är vilka grupper man prioriterar och här utgör Socialdemokraterna inget undantag.

En nätt liten lögn smiter också förbi när Gilljam påstår följande…”icke svenskar stoppas från att komma hit och skickas ut från landet”. Förmodligen är Christine Gilljam okunnig eller så väljer hon att förleda läsarna till den allt mindre lokaltidningen. Googla på Sverigedemokratiska kommunpolitiker och ni finner en rad representanter med just utländsk påbrå, som Jonas Chongera från Kongo-Kinshasa och Forshaga.

Tänk er en debatt mellan honom och socialdemokraten Gilljam. Den vore nog intressant att lyssna på.

Läs insändaren här

Om Jan Carle (M) eller Christine Gilljam håller demokratins fana högst, får väl var och en bedöma.

7 thoughts on “En sosses tankar

 1. Christine Gilljams åsikt och ord, då i sin egen insändare i ”lokaltidningen”. Är den ”tunnelseendes”.

  En lek med ord som inte har substans i det ämne som hon skriver om. Lite ”Fake News”, helt enkelt.

  Fast det är ju mest den typen av insändare som ”lokaltidningen” tar in. Man vill inte ha en vidare och bredare debatt. Det vet vi sedan länge.

  Christine är inte mycket för mångfald inom demokratin. Med det tillhörande åsikts och yttrandefrihetsbegreppet, som då gäller för alla människor inom svensk demokrati.

  En lokaltidning som inte ”håller i när det blåser”, ….sjunker sakteliga.

  Södermanlands Nyheters upplaga 2016, 19 200.

  För året 2015, låg den på 20 500, vilket gör en minskning på -1 300 exemplar. Eller -6.3 i procent.

  Fullt betalande prenumeranter av dessa 19 200, är 16 400 stycken.

   
  http://ts.se/mediefakta-upplagor/dagspress/

 2. ”Sin yrkesmässiga bakgrund har Christine Gilljam som tapetserare på Malmö Stadsteater där hon bland mycket annat arbetade med succéföreställningen La cage aux folles. Efter en flytt till Stockholm var hon anställd av länsarbetsnämnden för att sedan bli konsulent på Trygghetsstiftelsen. Under åren 2000–2009 var Christine Gilljam anställs som utvecklingschef hos Ombudsmannen mot diskriminering på grund av sexuell läggning, HomO. Nu är hon verksam som chefsanalytiker hos Diskrimineringsombudsmannen, DO.” (Wikipedia)

  Det verkar vara som med den polske ”lantmätaren” som blev ”kriminolog”. Är man bara underdånig och har ”rätt” åsikter kan man gå hur långt som helst.

  • @Argus, Tack för fakta. En sann nyhet som inte förvånar, att Christine är en av de tärande som klistrar etiketter på oss som inte är rasister men väljer SD nästa val.
   Citat Christine. – ”Enligt SD:s svart vita politik blir allt bättre om icke svenskar stoppas från att komma hit och skickas ut från landet.”
   Vi (nya som gamla SD-väljare) förstår att Sverige är landet för de som ser sin, sina anhöriga försörjning tryggad genom att leva av svenska bidrag utan att bidraga (egenförsörjning).
   Min fråga; Varför ska vi (alla skattebetalare) försörja alla ickesvenskar, när vi kan hjälpa barn, mödrar och familjer i de av krig drabbade områden. De enorma belopp som det kostar att försörja ensamkommande män, oavsett ålder, hjälper där tusenfallt fler. Dessa män är genom sin etnicitet (ursprung och utbildning ) ingen glädje varken för mig eller Christine. Då bortser jag från de homos som flytt för sina liv. Glädjen är då mest på hennes sida både privat och professionellt, då min värdegrund är: Vi får vara olika, jag sover inte med lika.

   Sen använder Christine historia till att skuldbelägga mig, oss svenskar. Citat -”Tidigare medmänniskor hade kunnat stoppa 1900-talets fascism och nazism om de reagerat och protesterat i tid.”

   Hennes åsikt är så dum att *blommera vessner å klockera stanner*
   Min motfråga: Ska mina och dina föräldrar skuldbeläggas för Hitlers vansinne? Då skulle våra föräldrar stoppat kommunismen med flera vansinnigare ideologiska krig (mördande).

   Christine, bättre är att lära av historien och stoppa dagens krig och förhindra morgondagens ideologiska massutrotningar av otrogna och kristna. Den rörelsen borde gå i regnbågens alla färger inte i ful pastisch av rött och brunt.

   P.S..@Pettersson, Du får skicka mitt inlägg till Christine om det kan förmodas, att hon inte läser din utmärkta blogg, när det skrivs om henne.

 3. Det blir allt mera tydligt, att politiker oavsett färg har det svårt med sanningen. Naturligtvis hoppas de att ingen är uppmärksam nog att avslöja lögnerna.
  Politiker är till för folket och inte tvärt om. Vi är deras arbetsgivare och borde ha makten,att sparka ut dem som ljuger!

 4. En sosses vision är ”alla ska få det sämre, utom jag för jag är ju sosse och maktgalen”

  Rätta mig om jag har fel!

  För en sosse är makten viktigare än uppdraget att förvalta och utveckla Sveriges välfärd!

  Stefan Löfven lever upp till sosse visionen med råge! Hen har lyckats göra Sverige fattigare och mer skuldsatt, än när hen påbörjade vansinnet med att låta Sverige invaderas av asylturistparasiter! Asylturistparasiter med ett enda mål att starta ett Islamistisk kalifat i självaste kungadömet den suveräna nationalstaten Sverige, självklart med den brunrödgrönasörjan till regering goda minne!

  Stefan Löfven respektera folkviljan avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning!

  En röst i riksdagsvalet 2018 på så marginaliserade partier som socialdemokraterna, miljöpartiet, tok vänstern eller något av allianspartierna är en fullständigt bortkastad röst!!!!

  En röst på Sverigedemokraterna i riksdagsvalet 2018 ger absolut störst utväxling på din röst!!!!!

  Nu hoppas vi på att Gert Wilder parti får makten av folket i Nederländerna, sen hoppas vi på att folket i Frankrike gör Marine Le Pen till president! Därefter hoppas vi att Angela Merkel förlorar valet i Tyskland!

 5. ”En sosses tankar”

  ????

  En sosse är oförmögen att tänka rationellt, de tankar en sosse har är inte värda att reflektera över.

Kommentera