Babbe gripen i Danmark för dubbelmord i Kista

INVANDRARVÅLD. En 29-årig man har gripits i Danmark misstänkt för dubbelmordet i Kista, uppger polisen. De två männen sköts till döds i en bil i Kista den 8 mars. Den gripne mannen har varit anhållen i sin frånvaro misstänkt för mord i två fall sedan den 11 mars. Han kunde gripas efter samverkan med europeisk polis och kommer att föras till Stockholm för fortsatt utredning.

– Det ska utredas vilken delaktighet han har haft i det här mordet, om han är den primära gärningsmannen eller inte, säger Stockholmspolisens presstalesperson Kjell Lindgren.

– Pettersson säger att den misstänkte heter Lanko Aziz och han har ett gedighet CV när det gäller brott.

Nedan två bilder  på Lanko, den ena är från Expressen…

TIDIGARE 2017-03-09. Polisen begär extra resurser efter mordvåg

INVANDRARVÅLD. Efter fem mord i Stockholm de senaste dagarna sätter polisen in extra resurser. Situationen är alarmerade, säger regionpolischefen på en pressträff. – Vi har haft ett stort antal grova brott och skjutningar i Stockholm senaste tiden. Senaste dagarna har vi haft fem mord i Stockholm. Naturligtvis är det alarmerande och mycket allvarligt, säger Ulf Johansson, regionpolischef, vid pressträffen på polishuset på Kungsholmen.

– Vi menar att det är isolerade gängmiljöer, säger Patrick Ungsäter, vid polisområde Nord och kommenderingschef, om riskerna för allmänheten.

I går sköts två män till döds i en bil i Kista. På tisdagen knivmördades ett par, en man och en kvinna i 40-årsåldern, i Hallonbergen och en man i Alby. Polisen uppger att man för närvarande utreder 47 mord och 57 mordförsök i Stockholmsområdet. Polisen uppger också att tolv gängkonflikter pågår i området, sex i norr och sex i syd.

26, var en av dem som dödades i går kväll. Han anses ledande roll i det kriminella nätverket Lejonen. Merhawi Aregai förekommer under 19 avsnitt i belastningsregistret och är bland annat dömd för rån, misshandel, våld mot tjänsteman och olaga tvång, grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott. Ni kan tänka er själva hur mycket helvete den mannen ställt till med…

Merhawi Aregai, lägg märke till att han bär en Katensbindel.

Merhawis kompis som också dog igår kväll

OBSERVERA, nedanstående gäller bara Stockholmsområdet.

8 mars: Två män i 20-årsåldern blir skjutna till döds i en bil i Kista.
7 mars: En kvinna och en man mördas i Hallonbergen.
7 mars: En man hittas svårt skadad i en trappuppgång i Alby i Botkyrka. Mannen avlider trots upplivningsförsök.
3 mars: En man skottskadas i armen i Svedmyra i södra Stockholm. Skjutningen skedde från en bil till en annan.
25 februari: En allvarligt skottskadad man hittas i Rissne centrum i Sundbyberg. Enligt uppgifter sköts han i huvudet.
15 februari: Polisen får larm om skottlossning i Upplands Väsby. Två män ska ha skottskadats. En av dem påträffas vid Karolinska sjukhuset.
9 februari: En person beskjuts i Valsta i Märsta men skadas inte. Polisen rubricerar händelsen som mordförsök.
1 februari: Två personer skadas vid en skottlossning i Skärholmen. En av dem avlider och den andra skadas svårt.
28 januari: En man skottskadas vid en skola i Vårby. Mannen avled senare av sina skador.
28 januari: En man hittas skjuten i en trappuppgång i Årsta i Stockholm.
22 januari: En man i 20-årsåldern skottskadas svårt i Sundbyberg. Han tar sig själv till sjukhus där han avlider av sina skador.
10 januari: En man blir beskjuten i Danderyd norr om Stockholm.

11 thoughts on “Babbe gripen i Danmark för dubbelmord i Kista

 1. Det som förvånar mig är att när man tittar på deras brottsregister, att de överhuvudtaget får vara ute?
  De borde sitta bakom lås och bom

 2. Att svenska åklagare inte vill gripa babbe-brottslingar är uppenbart.
  Men nu skulle det se illa ut om de släppte honom i morgon.

 3. Kollar man honom på Ratsit så bor det två personer på adressen med samma namn
  Men det underliga är att under telefonnummer så står ett nummer till en kvinna med svenskt namn!
  Någon som kan upplysa mig?

 4. Jag tycker vi inte skall lägga resurser på att lösa sådana här brott
  Fokusera på vardagsbrott som drabbar dem som betalar skatt

 5. Vår gräns läcker!
  Vi släpper in sådana där i 100 tusental.
  Snart finns inte Sverige!

 6. Är det nu nödvändigt att gå ut med namn och bild på
  en person som enbart skall förhöras och som inte är dömd?

  Blir lite av häxjakt över det hela.

 7. Här kan man tydligt se vad som är det stora felet med Sverige och vad som behöver göras!

  http://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/en-man-gripen-for-dubbelmord-i-kista/

  ”Den 29-årige mannen som greps i natt är tidigare brottsdömd i Sverige. 2006 fick han villkorlig dom för grov stöld – under tiden han avtjänade straffet försökte han råna en Coopbutik.

  Han och ytterligare en man pistolhotade butiksbiträdet – men tack vare butikens rånskyddssystem var kassan i princip tom. 29-åringen och den andre mannen avslutade det hela med att slå butiksbiträdet medvetslös och fly.

  Han dömdes till fängelse i ett år och fyra månader för försök till rån, i såväl tings- som hovrätt.”

  Vadå försökte råna? Att det knappt fanns några pengar i kassan skall väl naturligtvis inte spela någon roll! Upplevelsen blir väl knappast bättre för butiksbiträdet för det! Men det känns hela tiden som att domstolarna, som består av batikhäxor och andra kommunister, letar efter anledningar att få frikänna eller sätta ner straffet!

  Han var tidigare villkorligt dömd för grov stöld vid brottet. Minimistraffet för grov stöld är sex månader, dessa borde han naturligtvis fått sitta av innan det andra straffet börjar! Vad är det annars för mening med villkorligt?

  Tittar man på grovt rån ser det ut så här:

  ”Gärningen bedöms som grov, med fängelsestraff på mellan fyra och tio år, om våldet varit livsfarligt eller om gärningsmannen tillfogat svår kroppsskada eller allvarlig sjukdom, liksom om synnerlig råhet visats eller den rånades skyddslösa eller utsatta ställning utnyttjats hänsynslöst enligt 8 kap. 6 § BrB”

  Eftersom dom har slagit ner butiksbiträdet borde det inte vara några som helst problem att döma till minst fyra år, om inte domstolarna väljer att, som så ofta, bryta mot lagen!
  Det borde vara åtalbart för domstolen att döma någon till ett år och fyra månader, när han enligt lag, skulle haft minst fyra och ett halvt och då har jag inte tagit med misshandeln av butiksbiträdet som borde ses som grov misshandel, varvid minst ett års fängelse borde dömts ut!

  Många ropar efter hårdare straff, men vad hjälper det när dom som redan finns inte utdöms! Hade han fått tio år för grovt rån, sex år för grov misshandel, fyra år för grovt olaga vapeninnehav och sex år för grov stöld, vilket lagen tillåter, hade dom nog inte skrattat åt polisen längre!

  Tittar vi på den juvelen som avrättades förekommer han under 19 avsnitt i belastningsregistret och började sin våldsamma bana genom livet som 15-åring.

  Alltså dömd i snitt två gånger om året!

  Som ni ser, man behöver inte grubbla över varför det ser ut som det gör i Sverigeistan!

Kommentera