Agenda, Malik och Bah


Såg ni Agenda igår eller valde ni att låta bli?

Ni som valde att se programmet såg hur den muslimske IS-terroristen ”Malik”, genom en skådespelares röst, förklarade sig oskyldig till terrorbrott.

Petterssons skrev redan igår hur denne muslimske IS-terrorist gavs chansen att bortförklara sin resa till Syrien och världens mest bestialiska terrororganisation, med okunskap och att han i grunden blev förförd av de vackra ord om kalifatet som förmedlats från svenska moskéer.

Jag skriver inte mer om denne ”Malik”, muslimen som reste till Syrien för att kämpa med IS. Jag skriver desto mer om det tafatta och intetsägande framträdande Alice Bah Kuhnke (Mp) gjorde i den efterföljande intervjun.

Kuhnke som är demokratiminister i den socialistiska regeringen visste ingenting om de återvändande IS-terrorister som ofattbart nog släppts in i Sverige igen och hur många av dessa som finns i s.k. åtgärdsprogram. Hon svamlade fram svar om kommunalt självstyre som en förklaring till att staten inte reagerat hårdare på dessa återvändare och ingen gång hördes som vara självkritisk, utan istället skyllde hon på både myndigheter och kommuner för slapphänt agerande.

Reaktionerna efter programmet igår har varit kraftiga.

Magda Gad, journalist som befinner sig i IS fotspår och som sett verkligheten på betydligt närmare håll än de rödvinspimplande kollegorna på sina mysiga kontor, var minst sagt upprörd på sin Facebook-sida.

”Det här är en person som har brutit mot svensk lag det vill säga gjort en terrorresa och han ska sitta i fängelse inte i Agenda…//…denna person som gjort ett medvetet val att åka TILL IS efter att ha sett deras avrättningsfilmer ska sitta i svensk tv och gnälla”

Terrorexperten Magnus Ranstorp sågar Bah Kuhnke och pekar på bristerna i hanteringen av återvändande IS-terrorister.

Jan Björklund (L) är kritisk mot Bah Kuhnkes bortförklaringar och skuldbeläggande på kommuner och myndigheter.

Dessutom ljög demokratiminister Kuhnke när hon sa att Umeå ligger i framkant när det gäller handlingsplaner mot våldsbejakande extremism. Så sent som den 6/3 förklarades i en interpellationsdebatt att Umeå de facto saknar en sådan handlingsplan. Antingen är Bah Kuhnke okunnig eller så ljög hon programledaren och tittarna rätt i ögonen. Vilket som är värst får var och en bedöma.

Efter detta uppträdande av Alice Bah Kuhnke (Mp) är det svårt att skaka av sig känslan att det fortfarande finns skärvor kvar av den islamism som uppdagades i partiet för ett knappt år sedan. Att Bah Kuhnke kvoterades in i regeringen i skepnad av kvinna och färgad, står väl ganska tydligt.

Se Agenda från igår här.

 


35 responses to “Agenda, Malik och Bah

 • Billy Boy

  Lögnaren Stefan Löfvén (S) uttalar sig ha fullt förtroende för lögnaren Alice Bah Kuhnke (MP).

  Statsministern försvarar Alice Bah Kuhnke.

  Demokratiminister Alice Bah Kuhnke kritiseras för att ha försökt skyffla över ansvaret över IS-användare på kommunerna. Nu kommenterar statsministern Kuhnkes uttalanden.
  – Jag har förtroende för henne och hon har själv uttryckt att det blev fel, säger Stefan Löfven.

  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/lofven-har-fortroende-for-bah-kuhnke

  Gilla

  • Galten

   Så som han själv ”skarvar” så är det väl ganska uppenbart att han tar det lilla våpet i försvar.

   Gilla

 • wend

  Du Alice sharialagar är inte kompatibla med självständiga kvinnor. Get it?
  Om du gillar sharia så kanske flytta från Sverige.
  Fattar inte varför Sverige tillåter ALLA-h etablera sig i landet.
  Skattebetalarna pumpar in pengar som fan för att finansiera islamisera religiösa grupperna i landet.
  Vi borde inte acceptera detta och vi vill bli av med skiten!
  Islam, hör inte hemma i Sverige/Norden/Europa!
  Och Jag välkomnar slöjförbud med öppna armar i Sverige.

  Gilla

 • 66mn

  Vid detta laget så borde alla veta vad Islamism är, och att även säpo säger att det är det största hotet mot Sverige. Men problemet är att islamismen inte syns än så länge, det är först när dom har fått ett stabilt fotfäste som vi verkligen kommer att märka av dom, inte innan dess. Så just nu är det dom som inte kan knytas till Islamism som verkar och går deras ärende, så om jag tillhörde och verkade för att islamismen så skulle jag ha som första mål att öka antalet islamister i Sverige så mycket som möjligt, för desstå flera desstå större makt. Och vad är det som säger att alla dom som verkar för helt öppna gränser utan kontroll där alla är välkomna till Sverige just går islamismens ärende, och att dom i själva verket själva är dolda anhängare av islam, för om jag ville ta över ett land så skulle jag först se till att så många likasinnade som mig som möjligt fanns i Sverige innan jag skulle starta ett eventuellt övertagande, så det som vi ser just nu kanske inte bara är dålig journalistik utan helt enkelt ett försök att tysta kritiker och dom som står i vägen för deras mål.
  Jag tror att man måste tänka till både en och två gånger om vad som igentligentligen är på gång i Sverige.
  Och det absolut största misstaget man kan göra, är att underskatta islamismen, för då befarar jag att loppet är kört.

  Gilla

 • 66mn

  Enligt min mening så tycker jag att verken ”Malik”eller Alice Bah Kuhnke har någon som helst rätt att få sitta i agenda och tv och uttrycka sig i dessa så viktiga frågor, och det går över mitt förstånd att ansvariga för programmet ens kunde komma till denna slutsats.
  Men jag antar att i fortsättningen så kommer personer som dödat eller mördat andra människor också få tillgång att uttrycka sig i den nationell televisionen att man inte ska döma dom så hårt, för dom blev övertalade att göra det och att det minsann är dom som är offret och borde istället bara gå igenom något slags program för att sedan återgå till samhället.
  Enligt mig är det precis samma sak som det nu vissa vill ha för återvändande terrorister som slaktat kristna och människor som inte tycker som dom utan att ens blinka.
  DET JAG VILL BESKRIVA DET HÄR SOM ÄR ATT VISSA MÄNNISKOR I SVERIGE VILL ÖPPNA DÖRREN TILL HELVETET VID GAVEL. 👹

  Gilla

 • Jhonsson

  Ledere för ett barnprogram får en ministerpost i Sveriges regering. Ja kanske inte så fel med tanke på att hela regeringen tycks vara en stor lekstuga, där inkompetens verkar vara en tillgång.
  Må Gud bevara Sverige och svenskarna, regeringen bryr sig inte om oss!

  Gilla

 • Billy Boy


  Alice Bah Kuhnke (MP) passiv med armarna i kors

  Delcitat

  Bah Kuhnke kallas till KU-förhör efter uttalande om IS-återvändare
  Samtliga Allianspartier reagerar nu kraftigt på demokratiminister Alice Bah Kuhnkes uttalanden i SVT:s Agenda om återvändare från terrorrörelsen IS.
  – Jag kommer i dag å Allianspartiernas vägnar begära att ministern kommer till KU och förklarar sig, säger KU:s ordförande Andreas Norlén (M) till TT.

  – Säpo har ju sagt att den våldsbejakande islamismen är det största terrorhotet mot Sverige och i synnerhet pekat på hotet som återvändande IS-krigare innebär. Och då är det mycket viktigt att ansvarig minister tar frågorna på allvar, är väl påläst och driver en aktiv linje. Och här finns det ju anledning att resa frågor kring kultur- och demokratiministerns hantering av frågan, säger Norlén.

  Liberalernas ledare Jan Björklund är också mycket kritisk till Alice Bah Kuhnkes uttalanden om återvändare från terrorrörelsen IS.

  Plågsamt att se

  – Det var plågsamt att se intervjun med den ansvarige ministern i Agenda i söndags. Det är alldeles uppenbart att frågan inte ska ligga där, säger Jan Björklund.
  (Publicerad:14 mars 2017)
  Slut delcitat

  Hela SVT-artikeln kan läsas på länken nedan:

  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/bah-kuhnke-kallas-till-ku-forhor-efter-uttalande-om-is-atervandare

  Gilla

 • Billy Boy


  Alice Bah Kuhnke (MP) passiv med armarna i kors

  Delcitat

  Goddag yxskaft, Alice Bah Kuhnke!

  Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke.
  Stoiskt lugn brukar vara programledaren Anders Holmbergs framgångsrika strategi i samtal med politiker som ämnar låta som papegojor, men i söndagens ”Agenda” var det annorlunda.

  En kommentar belyser ett ämne ur flera infallsvinklar. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna.

  Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke var inbjuden till programmet för att svara på frågor om hur svenska myndigheter hanterar IS-krigare som återvänder till Sverige, personer som utgör ett potentiellt terrorhot. Jo, visst gjorde de något, till och med en hel del, var ministerns svar.

  Men för varje utläggning Bah Kuhnke gjorde om kommuners ansvar, verktyg som ska användas och erfarenheter som ska göras, desto tydligare blev det för tittaren att nästan inget har gjorts. Och hade det gjorts något var det inget ministern hade särskilt god koll på.

  Slut delcitat

  Läse hela debattartikeln här:

  https://unvis.it/svd.se/goddag-yxskaft-alice-bah-kuhnke

  Gilla

 • dooch

  Bor Alice Nära HVB-hem?
  Tror ni att familj Bah Kuhnke tar emot ensam kommande flyktingbarn(utan ersättning)?Kan inte tänka mig att Alice familj tar emot flyktingar.
  Fyfan vilket samhälle vi har fått.
  Varenda jävla våldtäkt som sker kunde Löfven och Reinfeldt förhindrat.
  Tyvärr verkar många fortfarande inte förstå vad det är som pågår.
  Det kommer med andra ord inte bli bättre. Det kommer att bli värre.

  Gilla

 • mari svensson

  SVT kallade terroristerna för IS-resenärer??? Vad ger ni mig för detta?? Alice har Musse Pigg öronen kvar och jag håller med om att hon måste vara inkvoterad. Dum dummare dummast………….

  Gilla

 • age

  Den där IS- krigaren kommer väl att gömma sig i något av de redan, av islam, ockuperade >50 bostadsområdena i Sverige!
  Där gäller ju inte svensk lag = ”no-go zon” = av annan makt intaget område!

  Kan någon förstå hur detta kan få pågå?
  Kan någon förstå varför inte sveriges regering försvarar Sverige?
  Kan någon förstå varför vi inte har undantagstillstånd i Sverige?
  Kan någon förstå att vi redan är ockuperade?
  Kan någon förstå att regeringen redan är styrd av ISIS?

  Vår tid som fritt land är förbi!
  Vår tid med välstånd är förbi!
  Vår tid med en framtid är förbi!

  Möjligen kan SD göra något, men det är redan sent!
  Jag är rädd och alla muslimer är muslimer – och emot oss!

  Tack för undergången, du som röstade för detta!
  Har du så mycket i huvudet så du fattar vad du har skapat?

  Gilla

 • Kurt

  När jag lyssnar på Alice Bah Kuhnke, börja jag tvivlar om Darwin hade rätt med sin utvecklings teori, Hennes sort borde väl ha dött ut för länge sen.

  Gilla

 • Lena

  Har inte sett programmet och har ingen tanke på att göra det heller har just nu lyssnat på denna kloka, säkra och optimistiska 11-åring, vilken flicka !
  Kommer att lägga mig med ett stort leende, hon är en god representant för generationen efter milleniet !
  Har barnbarn som tänker som hon gör, det finns hopp !

  Gilla

 • Jhonsson

  Att Bah-Kuhnke över huvud taget tilldelats en ministerpost, är det yttersta beviset på vårt rikes totala förfall!
  Vägen utför blir bara brantare och brantare.

  Gilla

 • Billy Boy

  Stefan Löfven(S) och Alice Bah Kuhnke (MP) borde bägge begripa att Sverige skall göra som Danmark.

  Gilla

 • Eddy Karlsson

  Ynkedom att en människa som Kuhnke kan vara minister i (det förment demokratiska) Sverige. Grymta månde grisarna….

  Gilla

 • Thomas.B

  Efter andra världs kriget och kriget i forna Jugoslavien så
  ställde man krigs förbrytare inför rätta i Nyrnbergs rätte gången
  och Haag domstolen dom flesta efter världskriget fick döds straff
  HÄNGNING nu så daltas det med isis KRIGAREvad fan är det
  FRÅGAN OM TYCKER ATT dessa Individer ska förlora sitt
  MEDBORGARSKAP och STRAFFAS

  Gilla

 • Pica pica

  Jag får nästan en hjärtattack varje gång regeringen bortförklarar sin handlingsförlamning med det kommunala självstyret! De har ju själva ingen respekt för det utan har t ex tvingat kommuner ta emot ensamkommande barn och välfärdsmigranter trots nej.

  Gilla

 • Involuntarium

  Pinsamt värre! Bah borde fortsatt med Disney klubben istället! Mona Sahlin borde också ha fortsatt i klubblivet med sina Barbiedockor så hade vi, jo den svenska befolkningen sluppit en hel massa ogenomtänkta uttalande, handlingar och andra vansinnigheter!

  Hur en människa vill sitta i svensk TV och göra bort sig så fullständigt övergår mitt förstånd!

  Det är en självklarhet att återkommande IS terrorister omhändertas och interneras direkt vid ankomst till Sverige! Finns dubbla medborgarskap utvisas IS terroristerna till hemlandet! Svenska medborgarskap ska omprövas och långa fängelsestraff måste utmätas för terroristbrott!

  Stefan Löfven måste ju vara fruktansvärt pinsamt för dig och den övriga regeringen med en så fullständigt blåst representan????

  Stefan Löfven respektera folkviljan avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning!

  Gilla

 • GO

  Har hon ingen självinsikt?
  Jag är säker på att om jag var i hennes situation så skulle jag inse att jag inte presterar något vidare och agera därefter

  Gilla

 • Mimi N.

  Ett nytt begrepp – SWEDENCIDE – har nyligen fångat språkvetarnas uppmärksamhet. Har hittat ordet i Urban Dictionary.

  TOP DEFINITION
  swedencide
  Willfully destroying your own country and culture in a vain attempt to show how open-minded and tolerant you are towards foreigners who are diametrically opposed to everything your country stands for and who frequently commit violent crime against your nation’s citizens, such as rape and gangbanging.

  The fast track to Swedencide is to indoctrinate the people and poison their minds with white guilt and other cancerous ultra-liberal views that do nothing but convince white people that they are inherently evil for literally no other reason than the color of their skin, and that they must atone for this grievous crime against humanity.

  ”I heard Canada is punishing white women who are reporting it to the police when a Muslim refugee rapes them. Canada must be trying to commit Swedencide like their autistic cousin across the Atlantic.”

  #sweden poltical correctness white guilt sjw cancerous
  by nibris March 02, 2017

  Gilla

 • Dalmasen

  Ja agenda igår , var det mest pinsamma jag sett på länge.
  Tänk att man kan bli minister på hennes grunder.
  I detta fall kan det till och med bli farligt.
  Hennes svammel kan komma att kosta medmänniskors liv
  Inom en snar framtid i lilla Sverige.
  Is anhängare ska defentivit portas för all framtid.
  Men det törs nog inte dom här mesarna verkställa.
  Skärpning innan ni har en massa människors liv på ert samvete.

  Gilla

 • Sven-Erik

  ”Den muslimska IS-terroristen säger till SVT att han var duktig i skolan och hade planer på att läsa vidare på högskolan.”

  Den unge mannen är begåvad. Att tro eller hoppas att en opponent, motståndare eller en fiende är obegåvad är en dumhet de svaga gör.
  Antag att IS väljer ut några till självmordskandidater, andra blir soldater och de mest lämpade blir ledare. Några tillåts återvända och blir där sovande celler. Kamouflerade nätverk, med många krutdurkar som exploderar när tiden är mogen.
  Om den unge mannens historia inte är sann; Vad gäller då?

  SVt tror gott. Välkänt är att bland vänteridealister finns de som gillar att sova med vargar. Slutsats, de blundar för att sova vidare. Vad som är intressant är SVt ökat antalet kritiska inlägg om ”gängbrottsligheten/utanförskapsområden ”. Medvetet eller omedvetet tar detta fokus bort från de största problemen, att den politiska ideologin islam, får fler anhängare och består av två stora grupper som hatar varandra. Men mest föraktar de oss otrogna, kristna och judar.

  Gilla

  • GO

   Fick vi se hans betyg!
   Har en känsla av att vi definierar ”duktig” lite olika
   50% duger inte för att vara duktig

   Gilla

 • Galten

  Ja vad skall den lilla intetsägande Mulattskan åstadkomma när ”de stora elefanterna dansar”.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Pengar som ska gå till svårt funktionshindrade i Sverige finansierar terrorverksamhet och resor till terrorgrupper i Irak och Syrien.

  Det framkommer i en ny rapport som är skriven av Centrum för asymmetriska hot- och terrorismstudier vid Försvarshögskolan som presenteras av Finansinspektionen.

  http://www.fi.se/globalassets/media/dokument/rapporter/2017/terrorismfinansiering-fi-cats-2017.pdf

  Gilla

 • Pettersson

  ”Malik” ska inte sitta i Agenda.
  Han ska sitta i fängelse…

  Gilla

 • Sisu

  Avsätt denna inkompetenta regering så fort som möjligt.

  Fängsla alla som varit och krigat för IS och utvisa dem sedan.

  Av med silkesvantarna och på med hårdhandskarna..

  Gilla

 • Jhonsson

  För dem, som inte har sina rötter i vårt land, är det ju inga problem med att ge bort detsamma!

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Alice Bah Kuhnke blev miljöpartist precis innan valet.

  Även det en ”sen” rekrytering. Precis på samma sätt som hon utrycker sig.

  Synonym till sen: långsam, senfärdig, trög……………….

  Gilla

 • Jan Svensson (@JanSven78552900)

  För jävligt att som han sitta och säga att han ungefär inte visste vad IS stod för, vilket jävla skitsnack han kan ju inte undgått att se IS halshuggningar på internet. Rent ut sagt för jävligt att han överhuvudtaget får komma Till Sverige. Och vilken flat reporter som inte ställde frågor om IS mördande till honom. Vad fan är det för fel på regeringsfolket och alla socialsekreterare

  Gilla

  • Hanna

   Svar på sista meningen: nån gång under Alliansregeringen försvann alla former av vuxet ansvar för uppgiften och sen dess har regering och myndigheter varit ett stort lekland! När vänder det?

   Gilla

  • Kurt

   Ha man inget bakom pannbenet blir man Socionom, Journalist, lärare eller politiker.

   Gilla

 • håkan

  Alice Bah bollibompa och hela MP är lika farlig för sverige som muslimerna !! Jag mår illa när ja ser och hör dom ! Obehagligt !

  Gilla

 • gamgubben

  Ett strålande exempel på tafattheten i Absurdistan.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: