”Ingen förtur i bostadskön”

Rubriken kommer från vår lokaltidning och refererar till en fråga som Sverigedemokraterna ställt till vårt kommunalråd. Frågan handlade om den nya lagen SFS 2016:38, som tvingar kommunerna att ge anvisade nyanlända en bostad i kommunen.

Tidningen menar med hänvisning  till det svar som kommunalrådet gett, vilket för övrigt bara är rent snömos, att nyanlända inte har någon förtur i bostadskön. Vad vår lokalredaktör för tidningen verkar ha glömt bort när hon valde rubrik är att lagen faktiskt är tvingande och eftersom det inte finns någon motsvarande lagstiftning för etniska svenskar så betyder det att nyanlända får förtur i bostadskön. Rubriken är rena rama desinforma-tionen. Den är det vanliga PK-tricket när det gäller att sopa problemen under mattan och inte berätta för väljarna vad som verkligen gäller.

Vi har haft åtskilliga inlägg tidigare här på Pettersson om bostadssituationen i Sverige och den allmänna uppfattningen är nog att det kommer inte att förbättras de närmaste decennierna, särskilt inte om man fyller på med flera nyanlända.

De svenska ungdomar som nu bor hemma lär knappast komma över någon bostad under överskådlig tid och lagen är verkligen sista spiken i kistan för dessa, särskilt de ekonomiskt svaga. Man kan undra om vanliga människor verkligen förstår vad lagen betyder. Man kan väl misstänka att 87:an inte gör det och tidningarna kommer förmodligen snart att fyllas av kommentarer på debattsidorna om hur svårt det är för ungdomar att hitta lägenheter. Men som man röstar får man ligga.

 

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras

 

 

3 thoughts on “”Ingen förtur i bostadskön”

  1. Jag tycker att 87an borde drog testas inför val kan det vara så att 87 % av befolkningen är bortom sina sinnes bruk när dom röstar i val ? Sweden the mushroom land ?

  2. Arbetskraftsinvandring är inget problem utan stärker istället.
    Tiggare från Östeuropa är mer en sanitär olägenhet.
    Det verkligt stora problemet är lämmeltågett från MENA länderna med dysfunktionella samhällen och religioner. De kommer aldrig att anpassa sig till våra värderingar och samhällen. Inte ens klädmässigt som borde vara det enklaste.

KommenteraAvbryt svar