Stäng

Vänstern erkänner att de svikit men har fortfarande inte fattat

INRIKES. Vänstern har svikit förorterna och därmed bidragit till att främlingsfientliga högerkrafter kunnat växa. Det skriver Staffan Norberg (V), kommunalråd i Södertälje och Per Sundgren (V), före detta borgarråd i Stockholm, i en självkritisk debattartikel i Aftonbladet.


”Vad vänstern förstått bättre än andra är att kriminalitet har sociala orsaker”, skriver debattörerna, som tillägger att partiet därför bekämpar klassamhället och arbetar för omfördelning av samhällets resurser. Men när det skjuts och bränns bilar vill ingen höra att det är kapitalismen det är fel på – utan vad som görs här och nu, konstaterar de. ”Kan vi inte ge ett vettigt svar på de frågorna förtjänar vi inte heller väljarnas stöd.”

Sundgren och Norberg vill därför se bland annat fler ingripande poliser i förorten, hårdare straff för vapeninnehav och hårdare tag mot svarta pengar.  ”Att vara solidarisk innebär att tydligt möta denna kriminalitet med konkreta och begripliga åtgärder, samtidigt som vi i vanlig ordning fortsätter att bekämpa klassamhället.”

-Pettersson noterar att vänstern fortfarande inte fattat mycket. Utan kapitalismen, som inte är prefekt men oändligt mycket bättre än vänsterns alternativ, så hade vi alla gått i trasor och käkat smulor från nomenklaturans rester.

Dessutom är vänstern fortfarande för näst intill fri invandring, Det finns i grunden bara en stor fråga – asylinvandringen. Törs V-politikerna erkänna det?

Vänstern stödde Hitler

17 reaktioner på “Vänstern erkänner att de svikit men har fortfarande inte fattat

 1. Skulle bara vilja redovisa vad den aktade Rödgröna röran har skapat i Sverige de senaste åren. Boverket säger att det saknas 710 000 bostäder. Regeringskansliet säger att man måste bygga 710 000 bostäder fram till 2025. För oss, som vill vara med och bygga dessa bostäder är det omöjligt. Regeringskansliet vill inte ha enmans, familje eller mindre byggbolag i Sverige. Dessa mindre som skulle kunna konkurrerar med prisbilder, utformning och billigare bostäder för de, som vill ha en bostad efter sin ekonomiska och sociala situation. Staten vill att man fortsättningsvis skall ha de högsta bostadspriserna i EU. Det minsta antalet byggda bostäder i EU. Man favoriserar dessa finansbyggbolagen före alla andra. Dessa styrelse och koncernbolag, som har 68 % avkastning och vinst i sina redovisningar och deklarationer. Vad vinner svensk ekonomi och medborgares valmöjligheter på det ??
  Förmodligen är det häftigt av politiker och högre tjänstemän, att ta på sig en för stor plast hjälm, signalfärgad väst och gå runt på en byggarbetsplats och se intressanta ut.
  Inte undra på att även migranter ser den svenska politiken som fientlig. Den bidrar endast till segregation, utanförskap och negativa funktioner i samhället.
  Men det är man överhuvudtaget inte intresserade av att ta med i beräkningen över regelverket för bostadsbyggnation i Regeringskansliets arbete. Man tycker att dessa finansbyggbolagen är de, som skall rädda Sveriges bostadsbyggande och byggbransch. Hej och hå.
  Statsrådsberedningen och Bostadsministern framstår som glada amatörer på en scen som de tror har allmänhetens godkännande på.

  Fel tänk även här kära Bostadsminister och även Statsminister.

 2. Tänk jag tror vänstern har fel igen. Hur såg det ut i början av förra seklet och upp mot -50 talet. Var verkligen de svenska arbetarkvarteren så plågade som de nya gettona? Naturligtvis inte, alla hade fått en uppfostran baserad på västerländska ideal samt att vi alla fått lära oss veta hut.
  Det var inte farligt för en svensk kvinna att gå hem ensam genom stan, ett och annat förslag kanske, men väldigt få våldtäkter.

 3. Nu är vi där igen. S V Mp, som har arbetat med att skapa dessa miljonprograms bostäder, utan att lyssna på andra, eller se historiskt på vad som hänt, fortsätter med att bygga stora hus med 9 meter emellan, i stora klumpar över städerna nu.
  De första miljon bostäderna som byggdes i Biskopsgården, sa H Hjörne att de kommer att skapa kriminalitet, utanförskap och stora problem. Vänstern slog sig för bröstet och sa att vi har ordnat boende åt alla. Samma säger man nu, att kommunerna bygger för alla. Dyrast i EU, minsta antalet byggnationer i EU. Alla dessa tjänstemän, som har ett välavlönat arbete i kommunen arbetar länge, mycket och skapar nya liknande planarbeten som på miljonprogramstiden. Ingen vågar säga emot dessa snygga, vältaliga samhällsskapare. Tyvärr står det aldrig vad dessa bostäder kommer att kosta, att det inte är så bra för barn att bo i fjärde våningen och högre. Att byggherren bygger för 18 500 per kvm enligt KKV och säljer för 58 000 kr per kvm, till kund. Inget av de står i de vackra vältaliga och flera hundra sidor ”Planarbete”. Vänstern säger att de med detta värnar om den svaga, med lägre inkomst och socialt utsatta. Var finns dessa medborgare, inte i alla fall i den övre delen av inkomst pyramiden, som är de som kan betala för dessa Vänster skapelser, som nu reser sig över storstäderna.
  Tyvärr finns det igen magister i klassen utan endast kommentarer på denna hemsida.
  Pexiligais

 4. Vänstern i grunden är lika kriminell som gäng i förorterna. Därför är fortfande för fri invandring från dysfunktionella länder. Vänstern är oförmogen att fatta att den har bidragit till dagens elände med sin politik!

 5. De skriver att brottslighet beror på socioekonomiska faktorer. Det är lögn vilket nyligen framlagda rapporter visar. Att lösa ett problem och utgå från en lögn går inte. Man beskriver verkligheten med sin politiska socialism som grund som alltid har misslyckats. Nämn ett land där människor haft mat för dagen och tak över huvudet med socialism/ kommunism!

 6. Det ät svårt för Tokvänstern att ta sitt återstående förnuft tillfånga, när inte ens viljan och modet finns !!!!!!

 7. Nej det krävs färre bidragsformer, mera arbetstillfällen samt assimilering och högre krav för svenskt medborgarskap.
  300 nya riksdagsledamöter vore en nåd att stilla bedja om!

 8. Vi skall möta kriminalitet med konkreta åtgärder! Visst det är enkelt. Lås in slöddret och när det suttit av sin tid i finkan har de förtjänat en enkel biljett till stället de kom ifrån.
  Sluta dalta!

 9. Muslimpartiet Socialdemokraterna har bäddat för vår samhällsinstitution sedan 1969 då Palme tillträdde.

  Sossarna bryr sig mer om partiets väl än Sveriges väl..

  Socialdemokraterna och LO måste bort!

   1. Billy Boy
    Att inte ha rättigheten att fuska och luras……..vilken oerhörd kränkning !

   2. @ Lena
    Javisst, vilken kränkning av de explosivt lättkränkta att förhindra deras olagliga genvägar.

    Nu blir det väl uppror när man tar ifrån terroristerna även det här godiset i form av svenska skattepengar.

    Rapport visar: Hundratals terrorresenärer fick bidrag från svenska staten.
    Personer som planerar terrorresor lämnar allt färre spår efter sig, det gör det svårt att förutse vem som planerar en resa. Dessutom visar en ny rapport att bidragsfusket är stort bland resenärerna.

    Utmärkande för de svenska resenärerna är att nästan alla 300 individer som rapporten tittat på uppburit någon form av statliga bidrag och att det förekommer att man har personer i Sverige som hanterar post och annat för att ge sken av att personen fortfarande befinner sig i Sverige.
    (Publicerad: 9 mars 2017 10.38)

    http://www.svt.se/nyheter/inrikes/allt-svarare-att-forutse-terrorresor

    Fullständigt obegripligt att det felaktigt läcker ut massvis med välfärds-pengar ur välfärds-systemen och felaktigt hamnar i förslagna förbrytares fickor … och allt uppenbart helt utan kontroll från de ansvariga svenska myndigheterna.

   3. Billy Boy , vi är många men tyvärr inte tillräckligt många som orkar att se och ta till oss vart landet är på väg.
    De flesta kör blint vidare trots att de såg ”varningsskylten”väg upphör och stupet väntar.
    Det finns trots allt mycket information att ta till sig…….men den goda viljan och modet att göra det …?
    Vi är FREDSSKADADE !

 10. God morgon (V)änstern till det brutala uppvaknandet ur den långvariga Törnrosa-sömnen! Här finns lite mer att konstatera och snabbt rätta till så snart ni gnuggat sömnen ur ögonen …

  https://pbs.twimg.com/media/Ce0vbPUWwAUnzY4.jpg

  … och när partiledaren Jonas Sjöstedt (V) väckt upp även Sveriges feministiska statsminister Stefan Löfvén (S) ur hans fleråriga dvala vore det väl lämpligt att hitta en lösning även på den här mycket angelägna s k ”utmaning” …

  https://i2.wp.com/satiren.se/wp-content/uploads/2016/09/taravdefattiga.jpg

  Lycka Till … vid budgetförhandlingarna!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: