Polisen begär extra resurser efter mordvåg


INVANDRARVÅLD. Efter fem mord i Stockholm de senaste dagarna sätter polisen in extra resurser. Situationen är alarmerade, säger regionpolischefen på en pressträff. – Vi har haft ett stort antal grova brott och skjutningar i Stockholm senaste tiden. Senaste dagarna har vi haft fem mord i Stockholm. Naturligtvis är det alarmerande och mycket allvarligt, säger Ulf Johansson, regionpolischef, vid pressträffen på polishuset på Kungsholmen.

– Vi menar att det är isolerade gängmiljöer, säger Patrick Ungsäter, vid polisområde Nord och kommenderingschef, om riskerna för allmänheten.

I går sköts två män till döds i en bil i Kista. På tisdagen knivmördades ett par, en man och en kvinna i 40-årsåldern, i Hallonbergen och en man i Alby. Polisen uppger att man för närvarande utreder 47 mord och 57 mordförsök i Stockholmsområdet. Polisen uppger också att tolv gängkonflikter pågår i området, sex i norr och sex i syd.

26, var en av dem som dödades i går kväll. Han anses ledande roll i det kriminella nätverket Lejonen. Merhawi Aregai förekommer under 19 avsnitt i belastningsregistret och är bland annat dömd för rån, misshandel, våld mot tjänsteman och olaga tvång, grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott. Ni kan tänka er själva hur mycket helvete den mannen ställt till med…

Merhawi Aregai, lägg märke till att han bär en Katensbindel.

Merhawis kompis som också dog igår kväll

OBSERVERA, nedanstående gäller bara Stockholmsområdet.

8 mars: Två män i 20-årsåldern blir skjutna till döds i en bil i Kista.
7 mars: En kvinna och en man mördas i Hallonbergen.
7 mars: En man hittas svårt skadad i en trappuppgång i Alby i Botkyrka. Mannen avlider trots upplivningsförsök.
3 mars: En man skottskadas i armen i Svedmyra i södra Stockholm. Skjutningen skedde från en bil till en annan.
25 februari: En allvarligt skottskadad man hittas i Rissne centrum i Sundbyberg. Enligt uppgifter sköts han i huvudet.
15 februari: Polisen får larm om skottlossning i Upplands Väsby. Två män ska ha skottskadats. En av dem påträffas vid Karolinska sjukhuset.
9 februari: En person beskjuts i Valsta i Märsta men skadas inte. Polisen rubricerar händelsen som mordförsök.
1 februari: Två personer skadas vid en skottlossning i Skärholmen. En av dem avlider och den andra skadas svårt.
28 januari: En man skottskadas vid en skola i Vårby. Mannen avled senare av sina skador.
28 januari: En man hittas skjuten i en trappuppgång i Årsta i Stockholm.
22 januari: En man i 20-årsåldern skottskadas svårt i Sundbyberg. Han tar sig själv till sjukhus där han avlider av sina skador.
10 januari: En man blir beskjuten i Danderyd norr om Stockholm.


17 responses to “Polisen begär extra resurser efter mordvåg

 • Osa Mabi Nladen

  Vad är en katensbindel för något?

  Gilla

 • per22

  Naturligtvis är det alarmerande och mycket allvarligt, säger Ulf Johansson.
  Flyttar man hit araber, så flyttar man också deras brottslighet.
  Ska det vara så svårt att förstå?

  Gilla

 • Jhonsson

  Politikerna pratar också om att skärpa lagstiftningen men behövs det? Domstolarna utnyttjar ju sällan eller aldrig den övre delen i straffskalan. Inte heller möjligheten till utvisning. Varför skall vi försörja mördare och andra grova brottslingar, när vi kan skicka dem till den plats de kom ifrån?Kanske behöver domstolarna en pekpinne om hur det skall dömas!

  Gilla

 • OPeter

  Vilket fantastiskt land Sverige blivit sen vi importerade kriminella babbar i full skala ! Reinfeldt ,svetsarn och alla andra som tycker detta är bra borde ställas inför rätta . Dessutom finns det raketforskare som tycker att vi inte ska ha några gränskontroller !!!! Men turisterna vill säkert besöka vårat fantastiska land efttersom vi marknadsför oss globalt i stor skala genom att visa hur bra det blir med att släppa in alla assylsökare från världens alla mena länder !!!

  Gilla

 • Ulf

  Det är väl i princip fullödigt inbördeskrig som råder. En handlingskraftig regering hade nog insett detta och mobiliserat allt som finns för att ta fienden från gatorna.
  Men inte i ”Lyckolandet….”

  Gilla

 • Finnjävel

  Jag är rädd att den här så kallade ”Mordvågen” inte kommer att lösa några problem. Här krävs det samordning, utbildning och bättre utrustning annars kommer det att ta hemskt många år innan de sk. flyktingarna tar ihjäl varandra. Skjutövningar, höghastighetsvapen med hålspetsammunition och fosforgranater borde finnas tillgängliga för de olika grupperingarna.
  Då skulle det bara behövas ”öööh knulla morsan somalijävel” och resten skulle sopbilen från gatukontoret kunna lätt ta hand om …

  Gilla

 • Nils Dacke

  Ygeman har i alla fall uttalat sig och han menar att läget är under kontroll, driver karln med oss???

  Gilla

 • upptillkampnu

  Har inte sett att rikspolisgrisen uttalat sig ännu,han kanske ska trycka upp fina axelband till automatvapnen ”skjut inte min kompis”

  Gilla

 • Håkan

  Stockholmspolisen begär mer resurser!

  Från var, Malmö?

  Gilla

 • ulsansblogg

  Varför började Reinfeldt importera barbarer ? Varför fortsatte Löfvén i samma anda. De har olika ingångsvärden. Den ene att slå hål på ett väl fungerande samhälle för att vissa ska öka på sina vinster. Den andre för att i fortsättningen kunna styra över en allt mer okunnig befolkning. Socialdemokrater eller Socialistmoderater har en gemensam agenda. Agendan är att toppstyra det svenska samhället och att framstå som en elit.
  https://ulsansblogg.wordpress.com/2016/09/24/problem-vem-skapar-problemen/

  Gilla

 • Lena

  eva
  Vilken vinst för länderna som de flyttar ifrån, analfabeter och annat som inte kan bidra hemma , nu tar Sverige emot hela klanen !

  Gilla

 • eva

  Kostnaderna för samhället vad gäller den här typen av brott och brottslingar är enorma. Detta är invandringens verkliga kostnader!
  Det här slaget av brott fanns inte i Sverige innan invandringen tog fart och det är väl bara att konstatera att det är ett negativt kulturellt inslag för landet. Kan alla pizzor väga upp detta?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: