Stäng

Statsministern: ”Finns bara hårda tag att ta till nu”

INVANDRARBROTT. Inrikesminister Anders Ygeman (S) kallar läget efter skjutningarna i Kista och morden i Hallonbergen för ”allvarligt och alarmerande”. Och statsminister Stefan Löfven (S) utesluter inte mer resurser till polisen.

– Vi måste knäcka den organiserade brottsligheten i Sverige. Det finns bara hårda tag att ta till nu, säger statsminister Stefan Löfven (S) när han anländer till EU-toppmötet i Bryssel.

– Det här är allvarligt för att det kväver samhällen och begränsar människors rörelsefrihet. Det är fullständigt oacceptabelt.

Polisen har begärt mer resurser och regeringen analyserar nu detta budgetunderlag, för att se vad som är viktigast att prioritera. I dagsläget vill Stefan Löfven därför inte gå in på hur mycket pengar polisen kan räkna med.

– Vi har redan fört till mer resurser till polisen och vi måste föra till ännu mer. Det är bara att fortsätta den vägen, säger Löfven.

– Vi måste också titta på möjligheten att avlasta polisen en del arbetsuppgifter, så att de kan koncentrera sig mer på det som är kärnuppgiften. Så låt oss titta på flera varianter, men så snabbt som möjligt ska polisen ha mer och adekvata resurser för att knäcka organiserad brottslighet.

Anders Ygeman svarar ja på frågan om regeringen kan garantera säkerheten för medborgarna i Stockholm.

– Ja, och det kan också polisen i Stockholm göra. Men det är klart att det är en allvarlig och alarmerande situation när vi har två dubbelmord i den kriminella världen på så här kort tid, säger inrikesministern.

-Pettersson ser regeringen analyserar budgetunderlaget för att se vad som är viktigast att prioritera. De analyserna görs aldrig för Migrationsverket, hade det gjort så hade läget varit bättre nu…

Ni minns väl när Migrationsverket fick drygt 60 miljarder EXTRA för två år utan analyser eller diskussioner.

Polisen och Säkerhetspolisen får drygt 23 miljarder för 2017 och hela rättsväsendet 42,5 miljarder. Hela situationen är absurt, först importerar man kriminalitet och sedan ska den bekämpas på våra gator och torg…

47 reaktioner på “Statsministern: ”Finns bara hårda tag att ta till nu”

 1. Fötst lägga ner alla resurser, sen importera människor i horder som man inte vet ett skvatt om. Sen ha mage att tro att allt löser sig själv bara genom att förneka och stå på Medborgarplatsen och hyckla. Snacka om hårda tag när gränsen fortfarande är öppen och anhöriginvandringen fortsätter. Låta skäggisarna stanna till varje pris.
  Dom egentliga gärningsmännen är dom totalt galna politikerna.

 2. Och varför i h—-te har den organiserade brottsligheten
  fått lov att byggas upp då. Det finns ett parti som har
  varnat för denna utveckling, men vår pajas regering
  lade allt krut på att demonisera dessa istället för att
  lyssna på argument.

 3. Reblogga detta på johan herrgård och kommenterade:
  Dags för hårdare tag? Hur fan skulle det vara möjligt? Då skulle väl polisfacket och Anne Ramberg börja gråta ut om ”värdegrund”, ”människors lika värde” och ”de är ju baaaaaaarn”. Just det: barn som mördar.

 4. Muslimerna behövde inte ens en Trojansk häst för att komma in i Sverige, de blev insläppta ändå av landsförädarna Reinfeldt och Löfven.
  Tänk på hur ni röstar i nästa val.

 5. Det finns en man som i snart tio års tid har pratat om faran och det som händer nu. Ska vi kalla honom orakel?
  Nåväl, han måste var den person som ska regera Sverige nästa år.

 6. Sverige i ett nötskal, inte en film om boken med samma namn men en film som berör !

 7. Hela djävla rättsväsendet som styrs av feministiska kvinnor samt manliga penningakåta män frotterar som sig i statens pengar som fyller egoisternas fickor.
  Här i rättsväsendet samt social offentlig sektor odlas den Svenska narcissismen som numera klart uttalar sig.. sköt dig själv och skit i andra Svenskar.
  Numera har varannan Svensk medelklass familj någon som livnär sig inom offentlig sektor som har sin bas inom invandrarsektorn.
  Penningakåta Svenskar är vad det handlar om.
  Vänsterpatrasket som har vuxit upp i den välgödda medelklassen står i fronten med sina vilseledda hjärtan.
  Sverige med byggnadsstyrelsen med sina fittmössor på bekräftar bilden.
  Ur led är tiden.
  Fy Fan

 8. ”Finns bara hårda tag att ta till nu”.
  Det tror jag på den sekund jag ser det..
  Det har inget hänt hittills, så varför skulle något hända nu?
  Fö har väl polisen ännu inte slut på förrådet av bullar och halal-korv?
  Skulle hellre se att de får slut på ammunition!

 9. Vill någon göra något med effekt, så 1. stoppa all invandring och 2. lägg resurserna på att lagföra och utvisa asylsökare som är innehavare av illegala vapen samt 3. utvisa de som inte har uppehållstillstånd och 4. utvisa alla kriminella med andra pass än Svenska, samt 5. det viktiga, Swexit. I princip all utvisning gäller på livstid. Stoppas all invandring från mena-länder i Europa, så stoppar man medelhavsdrunkningar och flyktingsmugglarnas makt. Varför jobbar inte Europeiska länderna praktiskt och logiskt? Finns det andra kopplingar mellan flyktingar/flyktingsmugglare och Europa som inte är känt för allmänheten? EU-samarbete kan ske på samma villkor, som grannländer emellan samarbetar, med samordning av civilförsvar, militärt försvar osv.

 10. Nähe nu först!!! Detta är Sverige i ett nötskal tyvärr!! Tack för ett bra forum petterssson!!!

 11. ”Vi måste också titta på möjligheten att avlasta polisen en del arbetsuppgifter, så att de kan koncentrera sig mer på det som är kärnuppgiften”

  Ja men det enda sättet att göra detta på som skulle kunna fungera i verklighetens Sverige är att beväpna den genuine svensken och införa straffrihet för densamme, men chansen för att detta skulle kunna hända är lika stor som om helvetet skulle frysa till IS dvs aldrig.
  Så det som kommer hända nu är att folket tar lag och ordning i sina egna händer, regeringen och myndigheterna kan man inte lita på, det vet vi nu med facit i handen. Svensken behöver ändra sitt tankesätt till ”det ingen vet har ingen ont av” och på så sett sköta ”saken” i det dolda.

 12. Sossarna bär huvudansvar för att Sverige ser ut som det gör, de har bäddat för det här sedan 1969 då Palme tillträdde.

  Sossarna ser till partiets bästa i första hand och Sveriges bästa kommer långt ned på priolistan.

  Socialdemokraterna är Sveriges största hot, de måste bort…..

 13. Jag misstänker att man inom polisen nu planerar hårdare plast i armbanden där det står ”skjut inte min kompis”.

 14. Nu????

  Fullständigt svagbegåvad och enfaldig precis som vanligt!!!!!

  Avgå för helvete, respektera folkviljan utlys nyval och anordna Swexit omröstning!

  Svenska folkets dom kommer att bli stenhård för landsförrädarna som förstört vårt fosterland!

  Sverige kommer aldrig någonsin att kunna återställas, utan att svenska folket tar till mycket, mycket mycket grovt våld och kastar ut inkräktarna från Sverige! Uppdraget kommer såsmåningom för ordningsmakten och svensk militär att bli ”från dörr till dörr för att identifiera och kasta ut oönskade individer från vårt fosterland Sverige”!!!!

  Undrar om Löfven någonsin kommer kunna leva utan livvaktsskydd efter tiden som landsförrädare nä men fan, det skulle ju självklart vara som Sveriges statsminister!

  De som möjliggjort för de invällande horderna av asylturistparasiterna har klart och tydligt visat hur mycket de respekterar det som tagit generationer under århundraden att uppnå, har PK patraskfeminist landsförrädarna på mindre än två år lyckats riva ner och fullständigt förstöra!

  Stefan Löfven respektera folkviljan avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning! Sverige ut ur EU nu!

  1. Enligt demoskop ökar socialisterna.
   Tack valboskapen ur invällarleden som börjar ge ännu bättre resultat?

 15. Skillnaden mellan en kung och en statsminister är att kungen är son till sin far, vilket inte är fallet med statsministern.

 16. Dom hårda tagen skulle ha tagits för tjugo år sedan om det inte är skitsnack som vanligt med dom orden. Jag litar inte på dessa pelle-jönsar som inte kan lyssna på folk som vet vad dessa blattar vill göra med Sverige och med dess folk . Hårda tag hoppas jag och andra här i Sverige att alla som kommer hit och inte kan ta seden dit dom kommer ska bli av med Svenskt medborgarskap och ska förvisas ut ur Sverige.

 17. Så har regeringen skaffat sig ännu en ”utmaning” att ta hand om. Dvs något som gått käpprätt åt h-e. Man kallar ju allt, som gått den vägen för ”utmaning”. Varför låter våra politiker allting gå åt skogen, innan de låtsas göra något åt saken. Det blir ju bara prat, prat och årat. Varför inte göra som det gamla ordspråket säger: Bättre stämma i bäcken än i ån. Stoppa genast inflödet av kriminella från jordens alla hörn. Utvisa alla importerade förbrytare direkt. Skicka de kriminella tillbaka till den plats, de kom ifrån. Varför spendera pengar på deras lyxtillvaro i våra fängelser för miljontals kronor. Våra pensionärer klarar sig lika bra utan dessa ”räddare”.
  Spara in fängelsekostnader.
  Gör omedelbar klart för asylsökande samma dag de söker asyl, att returbiljetten är garanterad, om de begår brott. Svårare än så behöver det inte vara. Sluta dalta!
  Sluta favorisera politruker som Dan Eliasson. Ge honom gärna en fet pension, bara vi i slipper honom. Det är dags att sluta flumma!
  Jag ser fram mot nästa val!

 18. Darco – hjälpen finns på mycket närmare håll!
  President Putins hårdföra ”Spetznas”-trupper och hans OMON-specialpoliser kan snabbt få ordningen tillbaka. Fast då blir det ju betydligt hårdare tag än när svensk polis ingriper.
  Förresten övade svensk militär tillsammans med Putins ryska militärer i januari 2006 i att slå ned terrorangrepp – i ”Operation Snöflinga” i Övre Norrland. Men det blev inga flera sådana övningar sedan Reinfeldt, Annie Lööf och Björklund tog över regeringsmakten senare samma år.

  1. Det tycker jag är en mycket bra idé. Då kan de börja med att jaga ner och plocka in förrädaravfallet i regering, riksdag, polisledningen, migrationsverket, myndigheter, tidningsredaktioner mm innan de tar itu med buset som bara är ett symptom på ovan nämnda sjukdom.

 19. Det snacket är ju bara skitsnack, de där två figurerna Ynkeman o Svetsarn borde båda dra på sig en fittmössa och därefter försvinna för gott.

 20. Äsch då, några pojkstreck och lite stök är väl inget.
  Kom igen nu Strömstedt nu sjunger vi ”Lyckolandet vi som bor här och kan det…”. Kom igen Schyffert det kostar ju nästan inget att låta vårt land bli våldtaget. Ehrnman tillrättavisa oss ”the deplorables” omgående.
  Läckberg använd ditt nya investmentbolag till att sponsra lite mer härlig överklassfeminism som skiter i allt vad hedersförtryck är i förorten.
  Stefan svetsare släpp loss din stora vishet och tala om för oss att det är inte ok.Ygeman för tusan vi behöver ytterligare en Dan Eliasson.

  Inbördeskriget kommer över oss med stormsteg.
  Jag kommer att fly till Ungern om inget händer snart.

  1. Lyckliga de som har rötter i ett främmande land
   Lämnar med pick och back när Sverige står i brand
   Annika Falkengren (f.d. SEB chef) lämna(r)t för Schweitz

 21. Ett steg i rätt rktning, men vad måste hända för att man ska inse att migrationen omedelbart måste stoppas helt !!!!!!

 22. Det är tyvärr redan försent, övertändningen är fullständig och nu räcker det inte med varken handsläckare eller hela det totala brandförsvaret i Sverige.

  Ingen förstår eller ser att Sverige brinner?!?! Helt otroligt att man förnekar.

  Om kriminaliteten skall brytas ned till den nivå som krävs så kommer Sverige att behöva be Natotrupper eller Amerikanska trupper att gå in i Sverige. DET ÄR ENDA LÖSNINGEN, sedan får man tro precis vad man vill…

 23. Pinasamt att se att svenskt rättsväsende inte klarar detta
  Dom sa nu att 4 av fem mord inte klaras upp överhuvud taget när det gäller gängen. Alla personer är ju kända sedan tidigare av polisen pga tidigare brott Om man tar dessa idioter och låser in dom för gått då borde
  kriminaliteten gå ner och det skulle vara avskräckande för andra att hålla på. Lagarna måste skärpas rejält
  Låt polisen provocera fram knarkbrott, dom som då säljer ge dem minst 10 år. Det borde skrämma en del

  1. Inför jourdomstolar. Vid ”specifika brott” inför obegränsad förvaringstid vid överklagan. Förvaring i continerfängelse som placeras i övre Norrlands ödebyggd, kallt på vintern, gott om myggor på sommaren. Alternativt gör Gotska Sandön till fängelseö.

 24. Bara skitsnack från politikerna. Detta klarar de inte. Invandrad kriminalitet har fått verkligt fotfäste i Sverige och breder ut sig varje dag. Det har daltats med dysfunktionella invandrare i evigheter. Detta är konsekvensen. Dock har vi bara sett början. Arma svenskar och Sverige!

  1. Visst är det så Lena.Om det hade funnits det minsta vilja och intresse från politikerhelvetet att inte totalt rasera vårt forna så fina land och välfärdssystem,om socialistregeringarna ,främst då de två sista hade brytt sig det minsta om svenska folkets och vårt enda hemlands bästa ja då hade man gjort något för flera decennier sedan för att förhindra den katastrof vi nu är på väg in i med ljusets hastighet,tvärtom har politikerhelvetet ökat på importen av just sådan ideologi och barbarikultur och grova brottslighet som fullbordar ödeläggelsen av vårt land och utbytet/utplånandet av vårt folk.Socialistjuntan har haft än mer massiv multikulti och brottsvurmande Lenin-marxistisk propaganda de implementerat överallt i samhället ,i alla områden där staten har makten,som ett stort spindelnät har de vävt in sitt klibbiga giftiga nät av svenskfientliga propganda så ingen skall komma undan från vaggan till graven.Lögner lögner och åter lögner är vad Löfvenjuntan kablar ut,se bara på hur de via kräket Eliasson raserar poliskåren i en rasande fart,kräket Elisasson har bla sett till att 400 av de bästa polischeferna/utredarna har blivit omplacerade/degraderade till vad som kalla elefantkyrkogården,meningslöst pappersvändararbete.De bästa poliserna flyr poliskåren,vilket är förståeligt och detta är vad Löfvenjuntan med deras lakej kräket Elisasson jobbar hårt för.Så detta är vad vi ser och värre blir det med än mer massimport från tredje världen de närmsta tre åren.Till och med en mellanstadieelev fattar ju att det är den matematiken inte går ihop utan är helt galet.
   Så allt gap från juntaledare Löfven om fler poliser är bara bullshit och spel för galleriet,är folket så dumma så de fortfarande köper alla lögnerna?

 25. Apala, misala, mesinka, meso.
  Sebedej, sebedo.
  Extra lara, Kajsa Sara.
  Häck, väck, vällingsäck.
  Ut med dej du fule man, väck!

 26. Tror någon på vad Svetsarlärlingen säger? Eller Ljugeman?

  Rikspolisgrisen skall vi bara inte tala om? Han som har så klen mage att han mår illa när han ser Åkersson på tv!

 27. https://1.bp.blogspot.com/-42pVfNavrsI/WDbDQKFh08I/AAAAAAABQ8w/QxXblZPs1YEAb3A_UW2xKaiNmgWIlMsrQCLcB/s1600/15193518_10154460734023859_7682543198912545561_n.jpg

  ” …alarmerande situation när vi har två dubbelmord i den kriminella världen på så här kort tid”, säger inrikesministern.

  Aha! Inrikesminister Ygeman hade kanske föredragit att de två dubbelmorden hade inträffat under en mer utsträckt tid än några dagar … så två dubbelmord under ett par veckor eller så hade han personligen upplevt som mer tilltalande och mindre alarmerande.

 28. Va ! ska polisen sluta med kaffe och bullar ? Hårda tag ska det tydligen vara mot lite stök .

 29. Gå inte på detta!

  Dessa uttalanden ”köper” människor som man lätt kan leda, och vilseleda.
  Människor med eget tänkande, ser bakom fasaden och märker att detta är ett dåligt spel som de försöker spela.
  Det är nog med tomma meningslösa fraser.
  Dessa ”herrars” utspel kommer att fortsätta med den bana som de har försatt Sveriges inhemska befolkning i.

  Att nu försöka skylla över på polisen och rättsväsendet, att det är deras fel och mer pengar ( som kommer tas ifrån våra barn och pensionärers kassa ) gör ju denna löjligveckande framtoning och uttalande än mer patetiskt.

  Tycker dessa ”höga herrar” haft sina chanser, och alla vet ju hur bra det går, gått och kommer gå.

  Sent ska syndarna vakna…….FÖRSENT!!!

 30. Kommer det att hända något..?? (S) vill väl inte bråka med invandrarna, deras enda valboskap numera. Hellre då låta packet ta över förort efter förort, och sedan låta det se ut som om man gör något. Men mest på ytan, man vågar helt enkelt inte rensa upp områdena….

 31. Det blir säkert som vanligt ”hårda tag” på politikersnacknivå med massor av undantag redan på polisnivå och sedan total stiltje på rättsnivå samt påspädning av pengar från DO till den stackars skurken.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: