Uteblivna tandläkarbesök spiller 250 arbetstimmar

TANDVÅRD. 250 arbetstimmar inom Folktandvården i Halland går till spillo varje vecka. Detta på grund av patienter som inte dyker upp till sina besök. Samtidigt är kötiden lång till många av klinikerna.

Över 170.000 patienter besökte Folktandvården i Halland förra året. Nästan 2.000 av dem var nya patineter, och köerna till många kliniker blir allt längre. Samtidigt slösas mycket av tandläkarnas arbetstid bort – på grund av patienter som inte dyker upp till sina besök. Det rapporterar Hallandsposten.

-Pettersson undrar vilka det är som missar tiderna, om jag glömmer eller struntar i att gå till min bokade tid hos tandläkaren, så får jag betala. Så står det i varje fall på kallelsen, men jag har aldrig missat någon tid…

Men de nya patienterna kanske har råd med sin 50-lapp som besöket kostar…Om tandvård på bloggen

4 thoughts on “Uteblivna tandläkarbesök spiller 250 arbetstimmar

  1. Jag har missat 2 besök senaste månaden på grund av att postnord inte bär ut posten utan kallelsen kommer efter besöket skulle ha gjorts. Och jag får betala 280 kr per gång ovasett vad som hänt. Det är nästan 5 gånger så mycket dom får betala för ett besök.

  2. Tandvårdspersonal,läkare och sjuksköterskor vittnar om att tusentals läkarbesök/tandläkarbesök uteblir och majoriteten av dessa är sk “ensamkommande vuxna män” från främst Afghanistan,tider som andra svenska patienter varit i akut behov av men inte fått pga de ljugande männen som sökt sig till Sverige för ett bättre liv dessa som inte har asylskäl eller skydsbehov får företräde till all gratis tandvård och sjukvård i Sverige som de inte alls visar tacksamhet inför.Svensken tiger och betalar som vanligt.

  3. Utöver enorma läs och skrivsvårigheter så saknas kanske kunskap om tid också, såväl analogt som digitalt. Vi får väl ge dem just tid, helt enkelt, de ska ju rädda våra pensioner…

Kommentera