SVT ser inga problem med kommentarer om ”vita män”

SVT. Erika Christensson, projektledare på SVT, ser inga problem med Brita Zackaris kommentaren om vita män i asaloppsspåret. – Det var en personlig reflektion från henne. Jag ser det inte som ett utspel, det är hennes personliga betraktelse, säger Christensson. 

Det har naturligtvis Christensen rätt i men i SVT:s språkregler står att man inte bör generalisera om befolkningsgrupper och etnicitet. Det gäller kanske inte vid personliga betraktelser.

Brita Zackari vill för övrigt vara Jimmie Åkesson för en dag, så hon kan fucka upp Sverigedemokraternas politik totalt. Att hon och SVT samtidigt fuckar upp över en miljon svenskar är tydligen inget problem för det statliga, oberoende och opartiska TV-bolaget…

Så säger du upp din TV-avgift

 

TIDIGARE 2017-03-05. Det är väldigt mycket vita män här…” SVT från Vasaloppet

Programledaren Brita Zackari ersatte Rickard Olsson som ”åkande reporter” i SVT:s sändningar från Vasaloppet idag. Det gick så där bland alla ”vita män”. Damen kansske hellre hade åkt bland somalier eller…

-Pettersson räknar med att rasist-SVT kommenterar nästa OS eller VM-final på 100 meter med ”mycket negrer på startlinjen…”

 

 

 

14 thoughts on “SVT ser inga problem med kommentarer om ”vita män”

 1. Men jobba vitt ska vi göra så skattepengarna kommer in och matar kverulanterna. Eller ska vi jobba svart för att inte vara rasister?

 2. Det finns nog inget annat land där man skulle komma på ideen att försöka mobba majoriteten av skatteunderlaget. Men det kommer andra tider.

 3. Är det inte märkligt att Vasaloppet kan genomföras med 11713 tävlande VITA män samt några tusen till som arbetade och stod i publiken utan att några våldtäkter anmäldes, inga sexuella övergrepp, inga brinnande bilar, inga poliser som attackerades???
  det verkar ju nästan som om förövarna till dylika företeelser har en annan bakgrund än oss svenskar.

 4. Ingen vet hur många dagar man har här på jorden. Givetvis tror Brita att hon kommer att leva i evighet. Och det kommer hon på sätt och vis att göra också, men efter ett kort jordeliv väntar helvetet i 1000+ år och därefter evigheten i den brinnande sjön.

  Med det perspektivet kan man bara tycka synd om Brita och hennes patetiska förehavanden.

 5. Frågan inställer sig-ska hon referera en sporthändelse eller referera en feministisk politik av vänsterkaraktär?
  Inom hästsporten redovisas färg, kön, härstamning fär den avelsintresserade. Man säger en bra häst har ingen färg.
  Man refererar inte till ryttaren med färg faktiskt. Kanske man ska göra det tycker SVT. Ska man visa foto på ryttaren och kommentera utseendet och färgen i stället? Låta sportprestationerna bli en bisak?

 6. Vad som styr SVTs sätt att se problem, känner åtminstone jag till sedan minst 35 år !!!!!

 7. Allt ska Vänsterpolitiseras i denna skitkanal. Säg upp finansieringen Ni som inte gjort det än.

 8. Jag reflekterar över rasismen i samhället och så även under Vasaloppet.
  Ett exempel är att det är uteslutande vit snö vid skidsport. Vit snö är önskvärd och alla gillar den ”vita, gnistrande och rena” snön.
  Den bruna snön är däremot förpassad till områden med lägre status såsom vägrenar och snöhögar utmed gator. Ingen vill ha med den bruna snön att göra. Staten skottar upp den sortens snö i högar för att hålla samhället fritt från brun sörja.
  Sist så kan vi fundera på den gula snön. Alla tycker gul snö är äckligt och undviker att beröra den. Föräldrar säger åt sina barn att akta sig för gul snö, att det är äckligt.
  Men den vita snön är härlig. Den får ligga orörd ute i naturen på åkrar och i skogar. Den vita snön är härlig att åka skidor på och rolig att bygga snögubbar av.
  Jag känner starka paralleller till nazismen i Tyskland och hur snö kategoriseras i olika klasser precis som nazisterna kategoriserade människor. Snörasismen är total i Sverige 2017.

 9. Vad vi kan trösta oss med är att dessa mentala kalhyggen snabbt närmar sig rödlistestatus. Jag ifrågasätter dock om någon är villig att vidta åtgärder för att arten ska överleva.

  Att logik inte är Zackari & Co främsta kännemärke framgår med oönskad tydlighet då hon ska ”fucka upp” en politik som hen anser att redan är ”totalt uppfuckad”.

 10. Ok, Erika. Britas personliga betraktelser kan jag med lätthet vara utan. Jag undrar bara, var kommentaren ett utfall på grund av dumhet, PK-cynism eller taskig research? Alla tre, minst?

  • Kommentaren gjordes för att visa samhörigheten med träskvänstern, plus för att samtidigt känna tillfredsställelsen att visa mobbarna att hon också kan bidra med en ”finurlig” elakhet.
   Har hon tur så kan hon skriva och beklaga sig om hur SDs hatsvans förföljer henne i mailen och på Facebook.

 11. Min personliga reflexion är att det finns för många svarta män i Sverige. En helt okej analys om man ska tro vår statliga television.

 12. Vad förvänta sig när korkade feminizter får chefsbefattningar, och tillåts inkvotera än mer korkade medarbetare…

Kommentera