Stäng

Mordlystnaden kan komma fort

De som konverterar till islam har fyra gånger större risk att bli terrorister än de som är födda muslimer, enligt en studie av Henry Jackson Society.  För nyligen konverterade muslimer kan ta så lite som fyra månader innan de begår terroristbrott, enligt studien.

”Homegrown” terrorism är mycket vanligare än importerad- invandrad terrorism. Tre fjärdedelar av de muhammedaner som begår terrorhandlingar är födda i Storbritannien.

Studien belyste också sambandet mellan mycket segregerade muslimska områden och terrorism, eftersom de mer integrerade områden hade lägre andel mordlystna muslimer.

Nästan hälften av alla brittiska muslimer (48 procent) bor i bostadsområden där muslimer utgör mindre än en femtedel av befolkningen. Men bara 38 procent av terrorister kom från dessa stadsdelar.

Totalt 269 terrorister identifierades mellan 1998 och 2015, 76 procent av dem var tidigare kända att myndigheterna. (Torde betyda polisen)

Leicester, som har en stor men väl integrerad muslimska befolkning, har producerat bara två terrorister under de senaste 19 åren.

London och Birmingham befanns vara de viktigaste källorna till terrorister, som producerar 117 och 39 respektive.

En tiondel av Storbritanniens terrorister kommer från bara fem rådsavdelningar i Birmingham, mer än hela West Yorkshire, Lancashire och Greater Manchester tillsammans.

De fattigare områdena producerade flest terrorister, med 76 procent kommer från stadsdelar med över genomsnittet deprivation medan 38 procent var arbetslösa.

Författare till rapporten Hannah Staurt sade: ”Denna studie identifierar några betydande nya utmaningar för myndigheter, inklusive att hålla reda på en ny generation av terrorister. Jag hoppas att det kommer också ta itu med några av de myter som är vanliga i detta område. ”

Inför rapporten lansering visade Storbritanniens högsta terrorismbekämpnings polis 13 potentiella terrorattacker mot Storbritannien som har förhindrats sedan mordet på Lee Rigby i maj 2013 .

Assistant Commissioner Mark Rowley bekräftade också att det fanns minst 500 pågående kontraterrorutredningar.

Det framkom också att polisen har gjort gripanden i en takt av nästan en gång per dag sedan 2014.

Han varnade för att polisen för närvarande står inför en rad hot och utmaningar som krypterade kommunikationsmetoder, propaganda och olika attackmetoder.

”nu oroar vi om allt från ganska enkla attacker med knivar eller med fordon ända fram till de mer komplexa vapen attacker”, sade Rowley.

LÄNK

Kommentera

%d bloggare gillar detta: