Vems är felet?


INRIKES. Sverige har varit och är fortfarande ett fantastiskt land trots mängder med problem. Märkligt nog tycker många människor inte att landet duger utan vill gör om det till något annat, som de inte vet riktigt vad det är. 

I samband med raskravallerna i USA sade Tage Erlander i riksdagen 1965 ”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden. ”

Beslutet till dagens kaos togs bara tio år efter Tage Erlanders ord 1965. År 1975 fattade en enig riksdag under regeringen Palme ett grundläggande beslut om att förvandla Sverige till ett mångkulturellt samhälle. Proposition 1975:26.

Invandringen innan 1975 hade gått ut på att man kom som gäst och arbetade för att sedan resa hem med sparkapitalet eller att man kom för att bli svensk och assimilera sig, och det gick oftast bra, barnen till dem som kom då blev svenskar på relativt kort tid.

Med beslutet 1975 tog riksdagen avstånd från tanken att invandrare skulle assimilera sig i det svenska samhället. Invandrarna, deras barn och barnbarn skulle behålla sin ursprungliga identitet, dessutom var ökad internationalisering ett övergripande mål i samhällsplaneringen. Alla partier var eniga och riksdagen bestod av V, S, C, FP och M.

Miljöpartiet, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna var alltså inte med om beslutet.

Riksdagsbeslutet 1975 fattades i största enighet, för att under årens lopp följas av mängder av andra beslut med samma mål: Mångkultur och massinvandring, trots att inte en enda person har kunnat visa vad som är bra med denna mångkultur och asylinvandring.

Det värsta med detta är att SAMTLIGA beslut har smugits genom beslutsprocessen medan massmedia antingen har sovit eller också har hållit med. Det har aldrig varit någon riktig debatt och det svenska folket har hållits ovetande. De flesta som har vaknat, har vaknat först när de ser resultatet av beslutet för drygt 40 år sedan medan många andra fortfarande sover gott. Ett tredje gäng har insett att de har varit med om att köra landet i botten men de vägrar trots det erkänna att de haft fel av prestige.

I riksdagsbeslutet 1975 drog man upp detaljerade riktlinjer för hur den mångkulturella politiken skulle bedrivas. Tre delmål ställdes upp: Jämlikhet, Valfrihet, Samverkan.

Jämlikhetsmålet innebär att alla invandrare har rätt till exakt samma sociala förmåner som den infödda befolkningen, i vissa fall större förmåner.

Valfrihetsmålet innebär att invandrare har rätt att utöva och utveckla sin kultur på svensk jord och själva bestämma om de vill integreras i Sverige.

Samverkansmålet innebär att svenskarna är tvungna att acceptera det mångkulturella Sverige och anpassa sig till det.

Minns ni? 

 • Mona Sahlin (S): ”Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet. Det ska räknas som ett plus att ha en annan etnisk bakgrund än den svenska.” (2002)
 • Mona Sahlin (S): ”Svenskarna måste integreras i det nya Sverige, det gamla Sverige kommer inte tillbaka.” (2001)…

…och det var bara två exempel av hundratals.

1969 stoppade den socialdemokratiska regeringen arbetskraftsinvandringen efter påtryckningar från facket, främst LO. Från omkring 1970 öppnade man istället Sveriges gränser för så kallade flyktingar. Sedan har regeringen, oberoende av politisk färg, genomdrivit mängder av beslut, alla med samma mål; ett mångkulturellt samhälle.

Den invandrarpolitiska kommittén fastslår i sitt betänkande (SOU:1996:55 Sverige, framtiden och mångfalden) att ”det som ska hålla ihop Sverige inte är ett gemensamt historiskt ursprung utan den samtida tillhörigheten i Sverige”.

Pang – där blev vi av med hundratals år av gemensam historia, på sophögen med det som gjort oss till ett folk.

Som om det inte räckte så ändrades grundlagen hösten 2010, till att gå ut på att Sverige ÄR ett mångkulturellt samhälle.

Inga debatter hölls, inga medier rapporterade om eller problematiserade frågan. Beslutet fattades i stor enighet utan att svenska folket visste om det.

Idag har vi mängder av problem som bottnar i besluten som togs från 1969, varav det 1975 bara är ett.

 • Polisen fungerar inte bra…
 • Vården fungerar inte bra…
 • Skolan fungerar inte bra…
 • Järnvägen fungerar inte bra…
 • Vägunderhållet…ja, jag tror jag stoppar där.

Ovanstående är naturligtvis inte personalens fel.

Dessa områden och fler därtill styrs politiskt, nationellt, via kommun och landsting för att verkställas genom tjänstemän.

Politiker och tjänstemän har under en lång följd av år slitit sönder fungerande verksamheter med omorganisationer och administrativa förändringar utan att ha en klar bild om vad man vill uppnå och hamnat längre och längre bort från dem som ska göra jobbet, längre bort från det som är verksamhetens mål.

 

Politiker har som standardsvar ”tillsätt en utredning”, man kan undra vad det är som de inte vet och som inte redan redan är utrett på kors och tvärs?

Vi har världens högsta skatter och ansvaret ligger, som alltid, hos de som styr: landstingspolitiker, kommunpolitiker och regering och det började 1969 och 1975.

– 1975 var Pettersson ung, och lyckligt ovetande om vad som pågick i riksdagshuset och det var vin, kvinnor och sång men jag undrar fortfarande vad det var som politikerna på 1970-talet och framåt inte var nöjda med och vilka exempel som de tycker fungerar bättre…

…Som konservativ nationalist är min grundinställning att samhällsförändringar ska ske så långsamt och försiktigt att man inte råkar slå sönder något som fungerar väl. En så dramatisk demografisk förändring som dagens invandring till Sverige innebär är allt annat än långsam och försiktig, och det vi råkar slå sönder på vägen kan visa sig omöjligt att reparera i efterhand…

 


16 responses to “Vems är felet?

 • jhonsson

  Felet är naturligtvis väljarnas, vilka inte inser att en sosseregering bara för landet allt snabbare neråt i utförsbacken. Det gäller att vakna snabbt, innan allt våra förfäder skapat är förlorat.

  Gilla

 • JEX

  Man funderar på vart alla skattepengar tar vägen? Det verkar som att dom har höjt skatterna för egen vinning ,tänker då på vissa S politiker som är stormrika ,har sådär 25 miljoner på banken eller kanske lika mycket på en bank i västindien. Och sedan hur jävla illa dom behandlar oss Svenskar med alla dumma uttalanden och att vi ska jobba till vi är 75 år fastän vi har jobbat och slitigt i 45år så finns det inte pengar kvar så det räcker till alla.
  Då kan man fråga sig var är pengarna? Visst lever vi längre men vi har ju betalat för vår pension och betalar ju skatt på pensionen som vi har betalat skatt på en gång. Vad jag förstår så delar dom ut skattepengar till höger och vänster helt utan kontroll åt helvete dels till alla invandrare som ljuger, luras, jobbar svart eller så ger man bidrag till ett terrorist land eller så blir man lurad på en dålig affär med ett energi bolag Nuon med förlust 96 miljarder eller Postnord 1,7miljarder sedan har vi Vattenfall som försöker bli av med kolkraft / kolbrytnig i Tyskland och som kommer bli en stor förlust .
  Mera också denna mesighet mot EU i Bryssel varför ska vi betala mer än alla andra nu när vi har tagit hit 350 000 kravmaskiner som vi ska föda. Dessa naiva politiker som slösar bort våra skattepengar och våran välfärd ,trygghet och demokrati med att totalt ignorera oss Svenskar som byggt landet.

  Gilla

 • eva

  Redan 1975 fanns det tillräckligt med problem att åtgärda eller i alla fall underhålla, som t.ex. vägar och järnvägar. Sedan har det mesta fått förfalla och det lappas och lagas alltmedan överheten ägnar sig åt sin favoritsysselsättning: välgörenhet på global nivå för invånarnas pengar, som borde gå till något annat, dvs. underhåll och pensioner för pensionärerna.

  Gilla

 • Tony

  Fy fan för TV4 som har det otroligt dåliga omdömet att
  i Bingo Lotto ta med en jävla figur som avskys mer än
  pesten av stora delar av folket?

  Gilla

 • Grune

  Sverige var ett demokratiskt väl fungerande land. Nu är det en diktatur som lyder under islam.

  Gilla

  • Bosse

   Jag kommer ihåg när det var debatt om kärnkraften.Alla utom centern skrek att det var idiotiskt att stänga och avveckla något som fungerar.Men nu vill man slå sönder och avveckla ett helt land genom massinvandring. Men ingen protesterar om detta förutom SD.
   Märkligt att i båda fallen så är det bara ett parti som protesterar.Vad säger den bilden om detta land och dess politiker? Men centern vill både ha massinvandring och vara utan energi.

   Gilla

 • Parvus

  Beslutet 1975 syftade inte direkt till att göra Sverige mångkulturellt utan mest för att underlägga för stora flyktinggrupper att behålla sin kultur i väntan på att kunna återvända till sina förtryckta hemländer, t ex Chile. Samma med hemspråksundervisningen som syftade till samma sak.
  Lustigt nog föredrog många sedan att stanna i landet som dröp av mjölk och honung och politiken med mångkultur tvingades bli permanent.
  Det gick inte att ändra. Hur skulle det sett ut?

  Gilla

 • dave

  Det var vi även utan immigration från u-länder. Nu är Sverige även ett multietniskt land. Resultatet har vi sett.

  Gilla

 • FjärranÖsternRedaktionen

  Såklart att det är Åkessons fel!

  Gilla

 • Suzie

  Yuri Bezmenov: Psychological Warfare Subversion & Control of Western Society

  Gilla

 • Ingemar

  Börjar tro att en av de sanna anledningarna till att Hitler lät Sverige vara, var att Sverige i stort sett redan var Nationalsocialistiskt !!!!

  Gilla

 • Ulli

  Tyvärr tror jag att det är omöjligt att lappa ihop Sverige. När ursprungsbefolkningen inte bara flyr utanförskapsområdena utan landet, kommer det att gå snabbt.
  Jag känner flera europeer (även från öst inkl. t.ex. Rumänien) som invandrade till Sverige så sent som på åttiotalet men senare valde att vända Sverige ryggen, alla dessa universitetsutbildade i första hand ingenjörer.

  Gilla

 • Conny Lundberg

  Allt annat än demokrati!!!

  Gilla

 • Ulli

  Vi i Sverige kan se tillbaka på runt 50 års totalt politiskt vanstyre.
  Det skulle ha knäckt andra länder redan på 10-20 år men det tog 50 år i Sverige’s fall.
  Det visar klart hur oerhört starkt Sverige stod då (enat, ekonomiskt starkt, konkurrenskraftigt, …) men också hur ytterst kapitalt dåligt alla regeringar sedan dess spelade bort den ställningen med resultatet som vi ser idag.
  Inte bara politiker, media utan hela svenska folket bär ansvar för detta, framtida generationer har all rätt att inte vara nådig med kritiken.

  Gillad av 1 person

 • Mimi N.

  Sweden equals socialism !

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: