Varför detta tjafs om övervaknings kameror??

På  SVT nyheter väst pratas det väldigt om övervaknings kameror just nu. Göteborgs kommun planerar att sätta upp 100 nya kameror runt om i Göteborg. Nu skall detta ältas och tjafsas om…. Det är väl bara att sätta upp dem! – Det finns inget belägg för att det har effekt på kriminaliteten, säger en Lektor vid Göteborgs universitet, Christel Backman.-Forskningen ger inget stöd för att kameraövervakning motverkar våldsbrott, fortsätter hon?????Mer om Backman

De flesta tycker inte att övervakningen är ett bekymmer men en klick människor, vare sig de har rent mjöl i påsen eller ej måste protestera. Det är en inbyggd mekanism – de måste bara protestera.

De lagar som finns kanske kan stoppa kamerorna för en tid men det är oundvikligt. Se på England vilken fantastisk nytta de har av sina kameror.De kan leda polisen till var de skyldiga befinner sig. De kan se pågående brott och identifiera de skyldiga.  De kan även vara bra om någon kommer bort.

Personligen tycker jag att de bara skall sättas upp. Inte ett pip i nyheterna eller andra medier – bara sätt upp dem. I det klimatet vi har skulle de om det är möjligt vara dolda så att ingen visste var de var. Lika väl som att polisen kan vara gömda när de mäter din hastighet så måste ju kamerorna också få vara dolda.

Göteborgs kommun-strunta i tjafset och sätt upp 1.000 nya kameror och försök påverka  Mölndal och andra närliggande kommuner gör likadant. Många skulle känna en större trygghet om det gjordes på ett bra sätt.

17 thoughts on “Varför detta tjafs om övervaknings kameror??

 1. var å varannan villa och affär i USA har kameraövervak-
  ning…betydligt enklare där, för att poliser vid allvarligare
  brott där kunna identifiera brottslingar…tidpunkter, datum,
  allt plussas med olika kameraplaceringar…obehagligt iof,
  men då ett samhälle är i förfall är detta bästa sättet att
  dra ut på förfallet och göra det långvarigare…vårt Sverige
  kommer nog fördra ett snabbt förfall, hellre än ett långt?

 2. Så länge man inte antar att fler kameror ger fler våldsbrott är det bara att sätta upp dem. Men vänsterfascisterna vet vilken typ av bevis kamerorna kommer att innehålla och det kan bli besvärande för vissa.

 3. På vilket sätt hjälper kameraövervakning? Att ett brott finns på film? Det hjälper inte kvinnan som blir attackerad av våldtäktsmän. OK, det kanske kan ha viss avskräckande effekt, men i det stora hela är det ingen hållbar lösning. Ett sunt samhälle arbetar för att förebygga brott och vidtar nödvändiga åtgärder för att lösa problem. Inte komma med kompromisslösningar.

  • Det var en dum kommentar Göran! Kameraövervakning skulle minska bostadsinbrotten kraftigt, tjuvarna skulle lätt identifieras och polisen kunde ta dem i förvar snabbt så oskyldiga slipper drabbas. Många våldtäkter och mord på kvinnor har klarats upp tack vare kameraövervakning, minns spec. ett i Göteborg där en neger förföljde en kvinna och våldtog och skändade kroppen, den kastade den här invandraren bland några klippblock som om den unga kvinna varit sopor, där låg kroppen i en konstig ställning över några stenar i en snedvriden position. Den unga kvinnan hade inte haft en chans att fly för sitt liv från Stefan Lövens och Socialdemokraternas inbjuda hedersgäster och gratisätare….Svartingen togs tack vare bilder från spårvagnen….
   Hemska bilder som publicerades på Flashback och ”Svenska mord” numera nedlagd, det är ibland nyttigt att se verkligheten sådan den är, alla föräldrar borde ta del av dem och varna för rovdjuren därute….Självklart behövs kameraövervakning!

  • Så talar en äkta Svensk. vad denna attityd ha led till se vi nu, vakna människa. Utan Kameror ges tillfällen och som man säger Tillfälle gör tjuven.

 4. I England som har tusentals kameror i städerna har det hjälpt till att lösa många brott så varför ska det bara så omständigt i Sverige, är de rädda att de ska visa sig att det är många blattar som gör brott eller?

 5. Problem, reaktion, lösning!
  Nu skall svenskarna övervakas så de inte tar till vapen mot grisarnas makt under förespegling att de kriminella som makten tagit hit för att förstöra Sverige behöver övervakas.
  Men de behöver inte övervakas i några nya no go zoner.
  De skall bara skickas hem allihop!

  • När sedan grisarna ska till att banka nationellt sinnade/nationalsocialister så kommer kamerorna på magiskt vis upphöra att fungera just då. För att åter lika magiskt börja fungera igen när grisarna har gjort sitt jobb. Dom som inte fattar att detta är till för att vänja svennarna vid ökad övervakning har ärthjärnor. Vill ni veta vad framtiden har i sitt sköte behöver ni bara följa dystopiska serien Colony med Josh Halloway och Sarah Wayne Callies i huvudrollerna. Vet inte om den går på (((Netflix))) då jag inte nyttjar sådan skit och betala för min egen hjärntvätt. Se den gratis på Dreamfilm.

 6. Jag föredrar också lokala poliser på plats, men om vi inte har det, så kan självklart kameror hjälpligt bevaka ordningen. Sätt upp kameror där det behövs tycker jag också. Visst kan det finns undantag vilka som skall få bevaka vad. Privat bör man inte få sätta upp fasta kameror att bevaka allmänna folktäta platser, för det kan användas i ett systematiskt registrerande av folk i brottsligt syfte. Som sagt, jag föredrar helst fler poliser på gator och torg. De kan utbildas nu en stor mängd tycker jag, för att samla upp och skicka tillbaks utvisade och när alla utvisats och gränsen täppts till, kan de övergå i andra civilförsvars yrken ( gränspolis t.ex. ), för då borde de flesta och grövsta problemmakarna vara borta… eller?

 7. Jag har inget mot kameror, men så har jag heller inget att dölja.

  Men, det finns ju gott om skumma typer i vårt samhälle, och de ska väl värnas om som vanligt.

  Å andra sidan så går det inte att identifera folk i niqab i en kamera…

  Levande poliser (som vågar/får ingripa) är definitivt att föredra.

 8. Varje övervakningskamera som sätts upp är egentligen ett erkännande från staten att det saknas tre poliser på just den platsen kameran sätts upp. 24 timmars övervakning med kamera kan ju grovt räknat jämställas med tre poliser med 8 timmars arbetsdag.
  Personligen tycker jag det är mycket trevligare att prata med en polis än en kamera.

  Stöd Din lokala polis!

 9. Jag tror att det kommer att bli en falsk trygghet, då vi inte blir av med grund problemet. Jag är rädd för att vi till slut har George Orwells 1984 i hela Europa, vilket skrämmer mig!

 10. Ja när Gristrynet och C/o kan traska hem till privatpersoner och börja
  filma dem i deras bostad kan väl inte några övervakningskameror vara fel att sätta upp?

 11. Det land, som av våra politiker kallas det ”öppna Sverige” anser de att en allt mer utökad bevakning av medborgarna är nödvändig.
  Ja, så går det, därför att man låtit rättsstaten förfalla.

  • Staten orsakar problemet och staten kommer med lösningen! Vips så är vi ännu längre ner i träsket som heter ”överstatligheten”!

Kommentera