Sverige ”får” 190 miljoner i ”flyktingbidrag” av EU


INVANDRING. Sverige kan se fram mot att få ytterligare 190 miljoner kronor (20 miljoner euro) i nödbidrag från EU för att klara av asylinvandringen. Enligt EU-kommissionen ska pengarna från Asyl-, migrations- och integrationsfonden (AMIF) gå till Migrationsverket för att förbättra mottagande- och boendekapaciteten efter ”ankomsten av ett exceptionellt antal asylsökande i Sverige och följderna för det nationella asylsystemet”.

Migrationsverket, som på uppdrag av regeringen ansökt om medlen, räknar med att bidraget är säkrat även om ärendet formellt inte är helt klart än. – Det behövs göras en sista justering i ansökan innan de kan säga att pengarna är våra, säger presskommunikatör Alexandra Elias på Migrationsverket till TT.

Sedan tidigare har AMIF och EU-fonden för inre säkerhet (ISF) tilldelat Sverige över 2,1 miljarder kronor i bistånd vid nödsituation för perioden 2014–2020.

-Pettersson noterar 2.100 miljoner på sju år, det är 300 miljoner om året. Här kan vi snacka om att det gör samma nytta som att pissa i Mississippi när det är lågvatten.

Lämna tillbaka pengar och asylinvandrarna…

2017 betalar Sverige 29,6 miljarder till EU. 

Om Asyl-, migrations- och integrationsfonden (AMIF)

manneken-pis


11 responses to “Sverige ”får” 190 miljoner i ”flyktingbidrag” av EU

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: