Stäng

Svensk minister som ljög och spred falska nyheter i brittisk TV pudlar

INVANDRARBROTT. Etableringsministern har fått kritik efter otydliga uttalanden om statistik över sexbrott i Sverige. I en intervju med BBC säger Ylva Johansson att anmälningsgraden i Sverige är hög, men att antalet kvinnor som utsätts i själva verket ”går ner och går ner och går ner”.

aftonbladet_ylva_johansson

”Fake news”, enligt Elisabeth Svantesson, tidigare statsråd för Moderaterna – nu kommer förklaringen från ministern. – Det var fel av mig att prata om en utveckling baserad på ett år, säger Ylva Johansson.

Påståendet att sexualbrotten minskar stämmer inte, enligt tidigare arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson (M). Andra som ifrågasatt sanningshalten i Ylva Johanssons uttalanden är riksdagsledamoten Staffan Danielsson (C), nationalekonomen Tino Sanandaji, kriminologen Manne Gerell och Dagens Nyheters ledarskribent Erik Helmerson.

Efter kritiken förtydligar Ylva Johansson sina uttalanden i BBC-intervjun. – Jag baserar mina svar i intervjun på uppgifterna jag hade då – att anmälningarna på våldtäkter minskat 2015. Det var fel av mig att prata om en utveckling baserat på ett år. De preliminära siffrorna för 2016 visar tyvärr på en ökning igen. Det är självklart viktigt att det blir korrekt, säger Ylva Johansson.

Det är bra att Ylva Johansson backar, men beklagligt att hon gör sin reträtt med dimridåer där ministern upprepar sakfel. Låt oss reda ut detta en gång för alla.

Det finns två huvudsakliga mått på sexualbrott. Det ena är brott som anmäls till polisen, där vi har data fram till 2016. Sexualbrott som anmäls till polisen per invånare ökade mer eller mindre stadigt mellan 1975 och 2014, föll sen tillbaks lite, och ökade igen 2016, som är näst högsta år någonsin. Det finns dock en legitim poäng att ökningen av anmälda sexualbrott påverkas av anmälningsgrad samt regeländringar.

Det andra mått som Ylva Johansson citerade i BBC är brottsofferenkät NTU ”surveys about if any women has, if there has been a rape towards her or sexual harassment”, där det finns data 2005 till 2015. Där ingår både polisanmälda och ej anmälda brott, och ökningen kan därför inte bortförklaras med anmälningsbenägenhet.

Ökningen i NTU skedde inte bara ett år, och dessutom finns överhuvudtaget inte data för 2016. Därför håller inte Ylva Johanssons förklaring.

Det troliga är att Ylva Johansson har sett grafer i NTU på misshandel som faller över tid, och rört ihop det med sexualbrott. En del som försöker sprida desinformation har medvetet blandat ihop misshandel och sexualbrott, som på engelska har närliggande namn ”assault” och ”sexual assault” Ylva Johansson ska ha eloge för att vara villig att erkänna misstag, men borde inte bidra till dimridåer och förvirring.

Läs mer hos Tino Sanandaji…

-Pettersson vill gärna se statsministern och justitieministern fördöma den ljugande socialdemokraten på samma sätt som de fördömer folk från andra partier som enligt dem sprider falska nyheter…

TIDIGARE 2016-03-03. Svensk minister ljuger i BBC

Ni vet att regering och andra säger att invandrarna är överrepresenterade när det gäller brottslighet i Sverige och att det är ett känd faktum som inte behöver utredas vidare.

Ändå har vi en Arbetsmarknads- och etableringsminister, Ylva Johansson (S), som sitter och ljuger i BBC News: ”Vi kan inte se någon koppling mellan brottslighet och invandring”, säger socialdemokraten. 

42 reaktioner på “Svensk minister som ljög och spred falska nyheter i brittisk TV pudlar

 1. Den gamla kommunisten som ju dessutom är i avsknad av utbildning kan inte ta till sig siffror. Ni kommer väl ihåg att hon brände 200 miljoner av våra pengar när hon lekte vd. Totalt imkompetent människa.

 2. Hon har rätt i att det går ner, ”go down” men hon glömde nämna att i åldrarna det går ner, yngre och yngre offer.

 3. Det är en utmaning för dem att hålla koll på alla siffror. De flesta har klarat skolan hjälpligt.

  Vi har ett ineffektivt styresskick i vårt land. Det sorterar inte fram de vassaste knivarna i lådan?

  Hur kan man på allvar missa den ökade våldsfrekvensen 2016? Och samtidigt vara högsta ansvarig för integrationen?

 4. Hur fan vet någon att anmälningsbenägenheten är hög? Det är enbart spekulationer som kommer från en högtravad snickesnacke professor svävande omkring på stulen varmluft och fantasins vingslag. Kära regering, ge allmänheten någon verklighet att förhålla sig till och vilseled inte med spekulationer för att ta ifrån den ansvarsfulla allmänheten alla verktyg för att leva. Det börjar bli en minut i tolv nu. Nyval känns logiskt.

 5. Reblogga detta på johan herrgård och kommenterade:
  Så kallade gråsossar brukar ha en flexibel inställning till sanningen. Jag brukar rysa illa när jag ser en sosse på TV. Det är sant! De ger mig en riktigt vämjelig känsla.

  1. Jag skulle vilja ge Ylva Johansson en personlig ”kurs” i engelska så hon iaf förstår frågor på engelska !!!!!

 6. ”Swedish fanaticism” – begreppet förklaras tydligt av Pelle Neroth Taylor, journalist och filmmakare i Storbritannien. Jag kallar honom för PROFILER – tyvärr inte en kriminolog som studerar en kriminell beteende efter ledtrådar till psykologi. Han har studerat svenskarna och definierar dem som socialt naivister som riskerar demokratisk minoritet.
  Jag tycker tvärtom: svenskarna är villiga offer för en skadlig konsensusmentalitet.

  https://youtu.be/w5IMTXc6ecM

 7. Kan tycka att det är dax att regera!

  Den här regeringen älskar att åka runt i Världen och prata skit!

  Att lösa problemen hemma i Sverige finns inte på prioriteringslistan!

  1. Inte bara LO! Hela rörelsen! SSU, Folksam, Coop, HSB, Folketshus, A-pressen, Ung Örnar, A-lotteriet mfl

   Maffia var ordet!

 8. Ylva Johansson är van vid Fake News!
  Hon började sin politiska bana i Kommunistisk Ungdom, där var det många som hade Sovjetunionen som stor förebild!
  Det säger allt!

 9. Dags för Ylva att be om lite extra sändningstid i BBC för att förklara, att hon ljugit. Här hemma vet vi ju att medlemmarna i vår regering har lite svårt med sanningen och kanske var.det en del i Storbritannien, som trodde att Ylva talade sanning.

  1. UNDERSKATTA aldrig Engelsmännen & Engelska kvinnor !!!
   TÄNK PÅ ATT DETTA LANDET RÖSTAT FÖR ATT GÅ UR EU !!!
   Det säger väl allt ………….

 10. Ylva pudlade i ekot på radion nyss ! Herregud dessa feminist kärringar om dom kunde hålla sig till sanningen nån gång ! Hyckleri !

 11. Dumma kärring! En minister i den fina feministiska regeringen sviker sina medsystrar. Hon är lika mycket kvinna som regeringen är feministisk.

 12. Även den lille dvärgen Morgan Johansson ljuger
  sig blå när han försöker att försköna bilden av
  Sverige. Donald Trumps sanning om landet Sverige
  svider hårt i pälsen på Sossarna.

 13. Igår i Svedala
  ——————
  HOROR SOM JAG BORDE DÖ
  ——————
  En bil körde upp jämsides med en 16-årig flicka.
  .
  – Den körde i mitt tempo och jag tittade snabbt dit, säger flickan Då såg jag att två män som satt i bilen. De sa till mig att komma in i bilen och hånskrattade åt mig.

  Rutan hissades ner och den ena mannen försökte förmå henne att hoppa in. Hon sa nej och då blev männen väldigt arga

  Männen skrek och tonen blev mer aggressiv. Hon satte återigen in hörluren i örat för att slippa höra männens skrik.

  – Den ena skrek ”kvinnor som dig borde dö” och ”hora”. Då sprang jag, och jag hörde dem hånskratta bakom mig, berättar 16-åringen.

  – Jag blev jätterädd, jag hade ingen makt alls och det fanns ingen i närheten.

  När flickans mamma kom hem fann hon dottern helt förstörd.

  16-åringen tycker samtidigt att straffen är för milda och att det måste förändras.

  – Man hör om tjejer som blir våldtagna och hotade. Dessutom har andra kompisar sagt att de varit med om liknande händelser som detta. Jag är alltid rädd när jag är ute.

  16-åringen berättar att hon fortfarande är skärrad efter händelsen, och kommer i framtiden att dra sig för att lyssna på musik när hon är ute och går.

  – Det här kommer följa med henne länge. Det är en kränkning av hennes frihet, säger 16-åringens mamma.

  Står i Kvällsposten. http://www.expressen.se/kvallsposten/16-aring-forfoljdes-av-tva-man-pa-vag-hem/

  Men DENNA meningen klippe-och-klistrade Kvällan inte in från Lokaltidningen:

  Enligt mamman uppfattade hon bara den ena mannens utseende. Han ska ha varit MÖRJHÅRIG och i 20-25-årsåldern.

  http://svedala.lokaltidningen.se/okanda-man-forsokte-locka-in-16-arig-flicka-i-bilen-/20170303/artikler/170309906/1370

 14. Det kanske är så att både sexualbrott och övriga brott har minskat i Sverige! Men om så har skett, ÄR DET PÅ GRUND AV FOLKS MINSKADE FRIHET!

  Är detta något att skryta om?

  Sen jag slutade gå ut har jag inte blivit våldtagen!

  Frågan är ju alltid om något har minskar eller inte! Sen min cykel blev stulen för åttonde gången, så tar jag numera alltid in den i lägenheten, om så bara för 5 minuter, och cykeln har inte blivit stulen sen dess! Cykelstölderna minskar och verklighetsresistenta politiker och tyckonomer kan jubla och bedriva propaganda i Nordvästkorea! Bra va!

  Men om jag skulle ställa min cykel ute blir den ju stulen direkt!

  1. JA det är pgr ,, VÅR MINSKADE FRIHET går aldrig mer i soprummet efter kl 16 – onödigt att utsättsig för överfall , dom finns här i massor

   1. Det är dags för alla ”SVENSKAR” att begära personliga LIVVAKTER SOM ALLA ”FOLKVALDA” HAR IDAG (det måste ju vara så eftersom DOM KÄNNER SIG SÅ OTROLIGT TRYGGA)

    Kan man skicka ett mail till Mona Sahlin och fråga om hon har några rekvisitionsblanketter kvar ????

   2. Var glad så länge det varar! Snart pratar du om den gamla goda tiden, när man i alla fall kunde gå till soprummet innan klockan 16!

 15. Apropå att lita på våra folkvalda politiker………….

  Drygt 40 lokala partiorganisationer blir utan skattepengar i år.

  Men ännu vanligare är att politikerna sagt ja till partistöd trots att reglerna inte följts. ”Allvarligt”, säger korruptionsforskare.

  Partistöd med skattemedel är den i särklass viktigaste intäkten för alla politiska partier. I kommunerna saknades länge all kontroll över hur pengarna användes. 

  Efter växande kritik mot bristen på öppenhet och kontroll, bland annat från Europarådets Group of States against Corruption (Greco), har Sverige skärpt lagstiftningen. I kommunerna måste alla partier sedan förra året redovisa vad de gjort för bidragspengarna.

  Dagens Samhälle har grans­kat hur det har gått.

  http://www.dagenssamhalle.se/nyhet/ja-till-partistoed-trots-brister-och-regelbrott-31726

 16. Ännu ett bevis för att socialdemokraterna Uppfattar sanning och verklighet som ett hot. Fake news?

 17. Dom kan säga vad dom vill politikerna.
  Alla vet hur det ligger till ändå.
  Sexuella trakasserier och våldtäkter signerat invandringen
  Är på ständig uppgång.
  Det behöver vi inte fundera på.
  Plocka bollarna på våldtäksmännen vart efter dom grips.
  Det skulle både göra dom och samhället en tjänst.
  Och politiker som ljuger om statistiken blir avslöjade och
  Dumförklarad vart eftersom, så var det bra med det.
  Glömde säga att dom ska kastas ut ur landet, när bollarna
  Är plockade, så klart.
  Våldtäktsmän och sextrakaserare klarar vi oss bra utan.

  1. Ja sozzarna var ju bra på att plocka bollar fram till 1975 ungefär så dom har ju vanan inne, tänker på tvångssteriliseringar.

 18. Det blir mer och mer besvärligt för dem att hålla på och ljuga för att försöka putsa den malätna fasaden.

 19. Jag säger som Mark Twain:”Antingen är hon dum eller lögnare. Jag för min del tror både och.

 20. Ylva Johansson fullt i klass med Mona S. och Margot W. Utmärkta exempel på ej tillförlitliga element, vilka självantänder för att försvinna i ett illaluktande rökmoln.

 21. Oförlåtligt agerande. Hur ska vi uppfatta sossar i framtiden. Låta Mona Sahlin skriva ett intyg på att det inte finns problem i Sverige? Hela tiden har sossarna skygglappar. Wallströmskan ringer USA’s utrikesminister för att rätta till ”sverigebilden” och nu detta med f.d. Kommunisten Ylva. Jag blir så trött. Hur tänker de egentligen.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: