Ett tips till regeringen om värnpliktens återinförande


FÖRSVARET. I dag beslutar regeringen om att återaktivera värnplikten så att alla som är födda 1999 eller senare kan tvingas genomgå mönstring från 1 juli och göra militär grundutbildning från och med nästa år. – Vi har haft svårigheter att bemanna krigsförbanden på frivillig väg och det måste på något sätt åtgärdas. Därför är det nödvändigt att reaktivera värnplikten, säger försvarsminister Peter Hultqvist.

Äntligen ska pojkar bli män skrev vi på bloggen i morse men jag undrar.

För övrigt brukar sådana här utspel kallas populism, men det är bara när de kommer från andra, exempelvis har Sverigedemokraterna i åratal velat återinföra värnplikten och då blivit hånade som ”populister” men givetvis är det inte populism när regeringen driver SD politik.

13.000 ska kallas till mönstring och 4.000 få grundutbildning. Försvarsminister ”tomhylsan” Hultqvist lämnade sitt regemente efter 57 dagar som värnpliktig, han sökte vapenfri tjänst en möjlighet som fanns för så kallade samvetsömma. Så småningom ryckte Tomhylsan Hultqvist in i Kriminalvården där han enligt Rekryteringsmyndigheten fick expeditionstjänst.

Nåväl, Pettersson vill tipsa försvarsministern om att börja rekrytera i förortens no-go zoner, där har de redan grundutbildning och ofta mycket god vapenvana, även om prickskyttet borde övas upp för det är alldeles för många skadeskjutningar.

Efter lite övning på skjutfältet är de sedan klara för utlandstjänstgöring i Afghanistan, Irak, Mali, Somalia och de andra muslimska länderna där vi har trupper…

Vi har i ett litet försvar, fast inte hemma…


12 responses to “Ett tips till regeringen om värnpliktens återinförande

 • Grune

  Gäller det även för de 16-åriga i invasionsstyrkan att de skall göra Svensk värnplikt????????

  Gilla

 • Grune

  Det Svenska försvaret fick på tafsen idag. Orsaken tycks vara att dom skulle skicka soldater för att bedriva socialt arbete, men när de utbildade soldaterna kom fram så möttes de av krig och det var dom inte beredda på.

  Gilla

 • Grune

  Felet är att dom lade ner försvaret för några år sedan. Nu kostar det några hundratals miljarder och några årtionden att bygga upp det igen.

  Gilla

 • Ingemar

  Eftersom alla Raser och Etniciteter enligt PK-maffian fungerar precis lika så kommer ju en väldigt stor del av de som ska mönstra självklart att slänga sina ID-handlingar och ljuga både om identitet och ålder !!!! Säga att de är typ 12-13 år och slippa mönstra !!!! Sedan kan de ”nästa ” gång de blir 19 år, återigen ljuga, byta identitet, och igen ”bli” väldigt unga igen
  Och slippa mönstar igen !!!!! Tredje gången kan de säga sig vara 35 år och börjat få krämpor som ont i ryggen och knäna. På så vis får vi bara en bråkdel soldater, för som sagt, enligt PK-logik är vi alla lika!!!!
  Ålderstester? är ju integritetskränkande så det går ju inte!!!!!

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Man vet knappt om man skall uppfatta detta mått och steg som en folkförförande skenåtgärd, eller om det hela har anknytning med globalisternas EU-armé, vars främsta funktion kan komma att utgöras av repressiva åtgärder mot nationalistiska protestyttringar. Vi har ännu ej sett exakt vilka denna rekrytering omfattar och vilka som väljs ut till militär grundutbildning, och misstanken att det politiserade försvaret föredrar utrikes födda och eller individer utan emotionella band till konungariket Sverige, går inte att bortse från. Trovärdigheten är obefintlig och Ådalenkänslan lurpassar…
  Andreas.

  Gilla

 • Truthfighter

  Är det för att Löven behöver nån som försvarar honom och hans kompisar när det hettar till. För ärligt talat, VAD ÄR DET VI SKA FÖRSVARA, när PRECIS ALLT är raserat????? Men Löven är som Hitler under andra världskriget, och vill krypa ner i en bunker och gömma sig undan oss som han fördärvat ALLT för, tillsammans med sin vapenbroder general Reinfeldt. Löven är rädd, och har dåligt samvete för vad han gjort mot oss. Därför vill han införa allmän värnplikt, som Hitler instiftade hitlerjugend. Och tog dess reserver i krigets slutskede.

  Gilla

 • Mimi N.

  Inte ska man offra livet här hemma och försvara faderland och folk heller.

  Gilla

 • Sara H. från Skåne

  Svenska ungdomar ska alltså skickas för att strida i Afghanistan medan deras ensamåkande ”kompisar” inte får skickas tillbaka till det land de deserterat från för det är för farligt…

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Klart att folk inte vill göra lumpen eller stanna inom försvaret. Vem vill offra sitt liv i en öken i Afganistan?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: