Polisen anmäler polisen Peter Springare för dataintrång


POLISEN. Den erfarne Örebropolisen Peter Springare anmäls av Polismyndigheten för dataintrång eller tjänstefel. Anledningen ska vara uppgifter som finns med i en debattartikel i Nerikes Allehanda, skriver SVT Nyheter Örebro.

– Man har anmält honom eftersom att man misstänker att han har gjort slagningar som han inte varit behörig att göra, säger chefsåklagaren Lina Lithner. I ett sms till SVT:s reporter skriver Springare ”Vadå dataintrång???” som svar på frågan om hur han ser på anmälan.

-Pettersson tycker det verkar som polismyndigheten har fel fokus…de letar för att bli av med en sanningssägare…

Om Peter Springare på bloggen…


45 responses to “Polisen anmäler polisen Peter Springare för dataintrång

 • GO

  Jag trodde att det fungerade hos polisen som hos alla andra företag, att man bara har access till de funktioner som han behöver tillgång till.

  Gilla

 • compulsoryunion

  1 bevis till på hur felaktig ”svensk” polis är, och motarbetar svenska intressen. Polis-hen ska underlätta invasionen av kommunister bl.a. Från öst, enligt Palmes förslag på 80-talet:
  https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/proposition/om-polisens-stallning-i-krig_G90315

  Gilla

 • Jhonsson

  Ja det är naturligtvis lättare att jaga ”förbrytare” på det egna kontoret än att fånga in slöddret på stan och förpassa dem dit, där de hör hemma!

  Gilla

 • Jhonsson

  Vi är illa ute nu, när regering och media gjort sanning och verklighet till sin värsta fiende!

  Gilla

 • Nog Nu

  Detta är exakt den typ av nyheter som vår nya bundsförvant i vita huset så effektivt ser till att sprida över världen!

  Detta kommer slå tillbaka på de vänsterkrafter som destabiliserar samhället med precis allt de gör!

  Gilla

 • Lena

  73 miljarder år 2016, säg vad kunde Sverige och svenskarna använt den summan till……ja säg det, något ägg till de äldre, påtår till eftermiddagskaffet (ironi)………..kanske bättre löner för de anställda i åldringsvården, många fler anställda i sjukvården, bättre pensioner för pensionärer…………kanske nyttig och god mat för äldre och barn……………………….men vad gjorde Sverige ?
  Migrationsverket VET vad de gjorde !
  http://www.affarsvarlden.se/bors-ekonominyheter/migrationsverkets-kostnader-for-2016-6829218

  Gilla

  • Hönsmamman

   Från länlen ovan:
   ”Bland statens större utgiftsposter 2016 kan också nämnas kostnaderna för ”försvar och samhällets krisberedskap” som preliminärt uppgår till 49,3 miljarder kronor för helåret 2016. Det preliminära årsutfallet för ”utbildning och universitetsforskning” uppgår till 66,1 miljarder.

   Försvar 49
   FoU 66
   Migranter 73

   73 miljarder fördelat på 10 miljoner är 7 000 var.

   Om vi sitter 200 personer och ser på teater eller vad som helst, har vi tillsammans betalat 1 400 000 vilket räcker till ett år för en ensamkommande. Det finns 38 000 av dem.

   Läs vad saltkråkan-Bosse skriver?

   Gilla

   • Hönsmamman

    Inte saltkråkan-Bosse utan Bullerbyn-Bosse

    Gilla

   • Billy Boy

    Du skriver …

    ”73 miljarder fördelat på 10 miljoner är 7 000 var.”

    M a o bygger din beräkning på att alla barn … från nyfödda spädbarn och sedan i alla åldrar ända upp till 18 år … som betalnings-skyldiga för migrationskostnaderna. Barnen har ju oftast inga inkomster alls och betalar därför inga inkomstskatter.

    Fördelar du dom 73 miljarderna enbart på dom vuxna så blir genomsnitts-kostnaden per individ mycket högre än c:a 7 000 kr.

    Gilla

   • Hönsmamman

    @Billy boy

    Bara ett av många olika sätt att få en uppfattning om storleken på kostnaden.

    Såklart är det skattebetalare som bidrar till att täcka kostnaden.

    Men om det är lånade pengar kan det tom vara generationer som ännu inte är födda som får betala.

    Ngn hade beräknat till 15 000/pers.

    Folk drar av och betalar mer eller mindre i skatt. Det går ju knappt att göra exakta beräkningar så här utan blir ett överslag en skiss.

    Här lite mer om de höga kostnaderna:
    https://m.facebook.com/ivar.arpi/posts/10154214830816218

    Gilla

   • Argus

    Det är långt värre än så. För en medelinkomsttagare utgör det hela den inbetalade skatten för en månad som till råga på allt inte är statlig. För att ytterligare förvärra det hela är vi inte 10 miljoner som arbetar. Och för att riktigt se till att ni hamnar i fosterställning så utgör statens kostnader bara en del av den totala kostnaden. Jan Tullberg anser att enbart asylkaoset 2015 kommer att kosta 600 miljarder, utslaget på 7,5 miljoner svenskar ger det 80 000. Detta är visserligen en total kostnad men med tanke på att det rimligen finns mellan 10 och 20 gånger fler som sökt och beviljats asyl i Sverige så inser alla att varje svensk kommer att få betala någon miljon för att våra dyra politiker är rädda att kallas för olika saker.

    Hur mycket var och en måste tjäna för att skatta bort dessa belopp kan var och en finna här: ”En person med 25 000 kronor i lön bidrar med 17 200 kronor i skatt per månad visar en ny rapport från Institutet för Privatekonomi, Swedbank. Skatten är svenskens i särklass största utgift.” (https://www.swedbank.se/privat/?contentid=CID_682697 Swedbank 2012-10-17)

    Gilla

   • Nog Nu

    Det kom ju 35 000 sk ensamkomma de enbart under 2015, sen har du säkert ett antal sen tidigare och sen skörden från 2016 och i år!
    Vid vilken ålder slutas det daltas och kastas en miljon/år/individ på dessa, 18 år eller äldre?
    Jag gissar att antalet vida överstiger 38 000 stycken!
    Vad händer när nu demokraterna vill sätta vapen i deras händer genom återinförandet av värnplikten?

    Vem riktas dessa vapen mot?

    Gilla

 • Stackars rakryggade Peter!!!

  Jaha….detta kommer nu oxå.

  Nu börjar dessa nickedockor att dansa vidare och förtala, ljuga, bedra ärliga uppriktiga människor som säger sanningen.

  Nu är vi verkligen på väg mot en diktatur där oliktänkande ska buras in.
  Fattas bara ofentliga avrättningar på Sergels torg, så har Sverige fått sin vänsterdrivna filosofi dit dom velat.

  Demokratin sjunker för var dag…..snart är Kina förbisprunget och i jämförelse klassas då Kina långt åt höger.

  Lider med Peter…..och ber om ursäkt för hela Sveriges befolknings vägnar. FÖRLÅT, FÖRLÅT…… PETER.

  Gilla

  • Bosse

   Ja, det är för jävligt hur dom behandlar honom. Men jag tror att det är en hämnd från polisen.Det han har kommit ut med visar ju också hur feg och handlingsförlamad polisen är. Det är enkelt att ge sig på en polis som inte gör motstånd än att gå ut i Vivalla eller Rinkeby och kväsa upplopp. Det luktar avundsjuka. Springare har varit tuff och jag tror att dom andra hade önskat att dom varit lika tuff. Nu vågade han göra något som dom andra skulle ha gjort för länge sen.
   Nu blir det nån form av mobbing i stället. Det visade sig ju också att dom vågade inte lämna bilarna i Rinkebyupploppet. Springare har helt enkelt klätt av dom och tagit av dom all manlighet. Tänk vilken prestige förlust för en 28-30 årig polis om det visar sig att han är så feg att han vågar inte gå ur bilen vid ett upplopp i Rinkeby. Han kanske tidigare har varit på nån förskola för 5-åringar och talat om vad han gör och lärt dom trafikregler. Att slänga ut 400 fulla norska skidturister i Åre är ingen bedrift. Jag tror att Springare har klämt dom på många ömma punkter som nu har vänts till avundsjuka.
   Och nu vill dom visa att dom kan jävlar stävja brott. Hade det funnits kurage och krut i hans arbetskollegor så skulle dom komma ut och säga att vi står på din sida. Men det har varit ganska tyst. Mycket sorglig feghet.Troligen bara för att dom är rädda för att bli kallad rasist. Som om detta ord skulle vara så förbannat farligt.

   Gilla

 • Suzie

  Vad är Brottsförebyggande rådet

  ”som på nytt slår fast att våldet minskar och tryggheten ökar. Allt annat är inbillning enligt BRÅ som ligger under justitiedepartementet. Vars dep chef Morgan Johansson just nu vill ha positiva rapporter när han ska försöka bättre på Sveriges dåliga rykte utomlands rörande den havererade flyktingpolitiken.
  Ett ännu tydligare svar på de allt mer skruvade rapporterna från BRÅ framgår i dess egen presentation. ”Brå är en myndighet som verkar för att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället genom att ta fram fakta och sprida kunskap om brottslighet och brottsförebyggande arbete.”
  Brå som uppskattas mycket av sin arbetsgivare har omhuldats och har nu 100 anställda. BRÅ styrs av ett Insynsråd som inte precis lugnar den kritiske.
  Insynsrådet leds av generaldirektören Erik Wennerström, som arbetat många år på justitiedepartementet och åtta ledamöter utsedda av regeringen:
  Anti Avsan, riksdagsledamot (Moderaterna)
  Emma Ekstrand, tillförordnad enhetschef (Kriminalvården)
  Anders Hall, avdelningschef (Rikspolisstyrelsen)
  Arhe Hamednaca, riksdagsledamot (Socialdemokraterna)
  Fredrik Holmberg, stabschef (Ekobrottsmyndigheten)
  Agneta Kornstrand, chefsjurist (Domstolsverket)
  Anna Pauloff, utredningschef (Statskontoret)
  Hedvig Trost, byråchef (Åklagarmyndigheten)

  Det finns också ett vetenskapsråd som har den verkliga makten över hur den ”upplevda” kriminaliteten och våldet ska döljas på bästa sätt. Där sitter den beryktade Jerzy Sarnecki som nog aldrig satt sin fot i Kista-liknande miljöer.
  I vetenskapsrådet som utses av generaldirektören sitter ”pålitliga” personer med fina titlar:
  Prof. Dan Hedlin, Statistiska institutionen, Stockholms universitet
  Prof. Margareta Hydén, Institutionen för samhälls- och välfärdsstudier, Linköpings universitet
  Prof. Sven-Åke Lindgren, Sociologiska institutionen, Göteborgs universitet
  Prof. Jerzy Sarnecki, Kriminologiska institutionen, Stockholms universitet
  Prof. Marie Torstensson, Institutionen för kriminologi, Malmö högskola
  Prof. Per Ole Träskman, Juridiska institutionen, Lunds universitet
  Prof. Malin Åkerström, Sociologiska institutionen, Lunds universitet
  Den tidigare generaldirektören Jan Andersson fick efter nio år lämna posten som generaldirektör 2011. Om hans bakgrund var den bästa kan inte jag bedöma. Men han hade tidigare i sitt liv under sex år missbrukade knark och dömdes till fängelse för narkotikabrott.

  ”Jan Andersson var 21 år i november 1974 när han fick 60 dagsböter för innehav av hasch. I oktober 1975 dömdes han på nytt. Jan Andersson köpte och sålde för att få ihop till sin egen förbrukning. Nu blev straffet åtta månaders fängelse.
  Åklagaren ansåg att det rörde sig om ett grovt narkotikabrott och hävdade att Jan Andersson handlat med mer än ett kilo hasch. Andersson medgav 7 hekto och bedömningen i domstolen stannade vid normalgraden av narkotikabrott” (källa Aftonbladet)”

  Rune Lanestrand

  https://runelanestrand.wordpress.com/2017/03/01/16073/#comments

  Gilla

 • Johan Herrgård

  Reblogga detta på johan herrgård och kommenterade:
  Mona Sahlins livvakt ses som en prima konstapel medan Springare måste löpa gatlopp. Hoppas han har tillgång till adekvat juridisk rådgivning. Facket är inget att lita på. Alla som har ögon ser att detta är en ren och skär hämndaktion mot Springare. Berufsverbot kommer som ett brev på posten. En gymnasielärare är ju även han utsatt för godhet- värdegrundsdiktaturen. Jag blir så jävla trött…

  Gilla

 • Jhonsson

  De sanningssägare, som trots allt vågar träda fram då,och då, jagas nu med alla medel. Peter Springare är en, Tino Sanandaji en annan. Båda’av samma kaliber och med sanning och fakta som vapen. Det är uppenbart att det skrämmer den självutnämnda PK-eliten. Men vilka sjuka mål har denna elit? Varför skapar man ett samhälle, där man måste använda,censur? Varför försöker man dölja, vilka det är, som står för den ökande kriminaliteten och våldet i vårt samhälle? Pressen tiger, mutad med presstöd, SVT likaså mutade och regeringens megafon. Diktaturen tycks närma sig.
  Och vi behöver fler sanningssägare, likt Springare och Sanandaji,

  Gilla

  • Grune

   Absolut !!!! Det behövs många som kan vända regeringens och massmedias enorma lögner och vansinniga påhopp på totalt oskyldiga SVENSKAR.
   Hur länge skall dessa muslimer få härja fritt i detta en gång underbara land.
   Detta land har Fredrik Reinfeldt, Stefan Löven, 87-klubben och de så kallade journalisterna mördat och hackat sönder totalt.

   Gilla

 • Thomas.B

  Fattar inte vad Alla bråkar om DET ÄR BARA ATT TITTA
  PÅ uppdrag Granskning som Gick nu i Kväll, då får
  man se sanningen. DÄR kan POLIS CHEFER FÅ Lära
  SIG hur det ser ut i dag Till och med 13 Åringar Bär vapen
  En gammal Farbror Kallade OMRÅDET Fittja för Ghetto,
  och dom talade om att folk inte törs gå ut när det blir KVÄLL
  Man skulle ta med Svetsarn Löven dit och släppa ut Honom
  en mör kväll

  Gilla

 • Lena

  O T

  Uppdrag Granskning, J Josefsson gör ytterligare ett BRA Program !!!
  http://www.svtplay.se/video/12623316/uppdrag-granskning/uppdrag-granskning-sasong-16-avsnitt-8-2?start=auto

  VIKTIGT nu kan makten i Sverige sluta upp med att ljuga !

  Gilla

  • Fredde

   Nu tittar jag inte på SVT av ren princip (och tanke på blodtrycket..), men jag skulle inte bli förvånad om SVT friserar programmet senare.

   Det kan ju aldrig vara nyttigt att ”Svensson” får höra sanningen.

   Gilla

   • Lena

    Fredde
    Tittar inte heller på SVT med ett undantag, Uppdrag Granskning !
    J J har alltid vågat och gör riktiga dokumentärskildringar.

    Gilla

  • Billy Boy

   Jag såg också SVT UG i kväll med Janne Josefsson. Utmärkt! Hederligt avslöjande rakt på reportage ur dagens verklighet utan några PK-försköningar.

   Som motvikt till Janne Josefssons reportage låter jag dig / er som vill och orkar ta del av ett reportage av SvD samt en YT-video inspelad i Fittja i Botkyrka år 2007.

   Mona Sahlin (S) vill rusta miljonprogram. Sommartal i Fittja 2007

   http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sahlin-vill-rusta-miljonprogram_252827.svd

   Nedan finns YT-videon med Mona Sahlins sommartal i Fittja (c:a 45 minuter) Mona Sahlin sa bl a detta:

   ”Det är mycket medvetet som jag valt Botkyrka. Här ute finns inga vinnare med moderaternas politik, men många av dem som drabbas hårdast av alliansens politik.

   Men HÄR FINNS KRAFTEN och HÄR FINNS FRAMTIDEN och som socialdemokrater har vi nu kommit till förorten för att stanna”

   VARNING! Efter bara c:a 3 minuters tittande och lyssnande på Mona Sahlin så fick jag faktiskt kräkreflexer och var tvungen att ta en paus.

   Nu har jag skrivit det här inlägget och postat det på bloggen. Jag ska nu försöka härda ut några minuter till av videon med den genomfalska Monas sommartal år 2007.

   Gilla

 • Fredde

  PK-folket har väl sett hur många (över 215.000 idag) som stödjer Springare.

  Det kan ju aldrig vara bra för vanligt folk att få veta sanningen, de ska matas med ”rätt” nyheter via PK-media, inget annat!

  Gilla

 • S

  Om han konverterar läggs det ned direkt

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Den politiserade Polismyndigheten gör sig själva ännu en otjänst genom att söka angripa den rakryggade sanningssägare som redan blivit en legendar inom det förnuftsorienterade och Sverigevänliga motståndarlägret till det globalistiska vanstyret. Skam vidlåder initiativtagaren till uppriggandet av denna rabulistiska rävsax, och vederbörande spetsfundighetsmakare och formalist borde regaleras med risbastu och rammelbuljong, om än blott i metaforiska former. Fy!
  Andreas.

  Liked by 1 person

 • Mohammed

  Sverige tuffar på som aldrig för pengarna rullar in av sig själv alla har jobb nu och är trygga och kriminaliteten sjunker snabbt hela landet är lyckligt vilken duktig och bra regering sverige har ser ni inte det ?Och så kommer en sån jävel som springare och rasisten Trump och säger någonting annat ,lite bus och stök i förorterna har det alltid varit och svenska män våldtar nu mera i grupp men det har dom alltid gjort rösta på MULLA LÖVEN OCH MULLA FRIGOLIT nästa val och få det ännu bättre
  NÄ FAN DRA IN BIDRAGEN FÖR ALLA BABBAR inte en krona till

  Gilla

 • Sven-Erik

  Jag anklagar, ”J’accuse” den svenska poltiska eliten (politiker och medie) och svenska myndighetspersoner som inte försvarar Peter Springare yttrande- och meddelarfrihet.

  Föteslår att Lantmäteriet byter namn på Gotska Sandön till работает Сандён (Springande Sandön). Namnbytets motiv är den sprängande likheten i anklageler mot Peter, med den forna Sovjetunionens nomenklatura, då de tystade och fängslade oppositionella.

  I seglarkretsar har ön länge varit rödlistad och kallats djävulsön.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Deaply delivered from my heart. Trump

  Reportern:
  Han vill ha en biljon dollar. Ofattbart mycket pengar säger hon. Till infrastruktur.

  A billion dollar = 9 miljarder svenska kronor med dagens dollarkurs. Det får man betala för 20% av de ensamkommande vi fått som en ”jungfru Maria födsel”.

  Reportern på svt menade att det var mkt pengar att använda på infrastruktur.

  Ska kolla oppgifterna igen.

  Gilla

  • Sven-Erik

   Reportern på SVt lär ha brister i både analys, logik och enkel matematik. Kan det vara så, att reportern inte finns om sanningen ska fram.

   Gilla

  • Hönsmamman

   Infrastructure approx 1 trillion dollars.
   9 000 000 000 000 hade räckt till 8 miljoner ensamkommande – en ny svensk befolkning?

   Men Trump vill lägga det på infrastruktur.

   De verkar ha lagt minst det dubbla på krigen i Irak och Afghanistan.

   38 miljarder hade räckt till mkt infrastruktur här. Men regeringen valde en puckel i stället. Reinfeldtpucken.
   Och polislöner.

   Gilla

 • Peter Skoglund

  Alltså en anmälan mot verklighetens folk som vill lösa problem.

  Istället för att bara prata om utmaningar.

  Man skäms.

  Fast det var väl inte oväntat från ”de styrande”, i naiva och hycklande Sverige.

  Liked by 1 person

 • Ingemar

  Man silar de lättåtkomliga myggen medan de stora kamelerna passar förbi !!!!!!

  Gilla

 • ossie

  Denna häxjakt är dömd att misslyckas.

  Liked by 1 person

 • Mimi N.

  Medan jag läser blogginläggen, hör på 19.00 TV-nyheterna som jag brukar. Ett syriskt gift par med tyskt medborgarskap bodde i Rumänien som studenter på Cluj-Napocauniversitetet. För cirka en vecka sedan började de ett radikaliseringsprogram på rumäner ! Rumänska studenter informerade polisen på en gång, de blev anhållna och utredning pågår.
  Sådant är ett känt faktum i Sverige – det skulle hålla polisen på med, inte jaga och anklaga ärliga poliser.
  Just nu: Trump håller tal, han hedrar en soldat som stupat i Yemen. Allt positivt som kommer från Donald T. är TV-sända nyheter. Synd om er som måste följa all snor och slem som svensk media matar i era ögon och öron.
  Första mars är, enligt en urgammal tradition, MARTISOR-dagen: ett hängsmycke (present till tjejer och kvinnor i alla åldrar) på en vittrödflätad sidentråd som i tusentals modeller och mönster, är en vårsymbol av det vackra och det goda i livet. Precis som era majblommor, bärs en martisor nålad vid klädernas bröstsida månaden ut. Kvinnliga lärare i Rumänien kliver ut ur klassrummen som rysska generaler med sina löjliga medaljer på bröstet !

  Gilla

 • Tanten

  Hörde just på radio att han gjort slagningar som han inte har behörighet att göra. Då måste han ju ha använt en annan persons behörighet? Om inte så har polisen problem med behörighetssystemet!

  Gilla

 • Ulli

  Han lär nog bara behöva göra slagningar i sitt eget friska minne som ständigt lär fyllas på med liknande händelser resp. erfarenheter för att få fram tillräckligt med brisant material.

  Gilla

 • Stefan K

  Peter Springare har trampat på en öm tå med sina sanningar. Nu undrar vi vems tå det är?

  Liked by 1 person

  • Ulli

   Hela PK etablissemangets ömma (oärliga och fega) tå.
   De måste verkligen ogilla honom nu men min hjälte är han,
   då jag som skattebetalare och deras motsträviga finansiär sedan nu 35 år har rätt att få veta sanningen (än har jag inte legat staten till last, varken socialhjälp eller pension, något lite av allt jag betalat in till pensionsfonderna lär jag väl aldrig se röken av).

   Gilla

 • Håkan

  Springare:s andra anmälningen från arbetsgivaren Polisen!

  Hur vore det om polisen jagade de kriminella istället för sanningssägare inom kåren!

  Polischefen i Örebro borde få sparken omedelbart! Tillsammans med Götblad och Rikspolisgrisen!

  Gilla

 • bj

  Ser lite ut som vi är i en diktatur, man försöker tysta sanningen

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: