För tjock för jobbet!

Många gånger när man ser reportage med poliser som knappt kan ta sig ur bilen eller anställda på ”fast-food” restauranger som är väldigt kraftiga så undrar man om de verkligen är på rätt jobb? Polisen för att han inte kan jaga en rymmare eller sköta andra arbetsuppgifter. Fast-food anställde för att jobbet kanske blir hans/hennes död? Nu var det en man som sökte till kriminalvården med sina 159 kg och fick avslag. Varför behöver väl ingen förklaring?     SVT

Mannen hade tidigare haft några vikariat inom kriminalvården – därför blev förvåningen stor när han fick avslag med orden att han var välkommen tillbaka när han gått ned i vikt! Det kanske var så att det gick hyfsat under en kort period men inte skulle fungera i längden.

Mannens fackförening har lämnat in en stämningsansökan till Arbetsdomstolen där de yrkar på ersättning för kränkning.

Personligen hade jag en vikarie vid 2 tillfällen som var för tjock för att klara av sitt arbete på en förskola. När hon andra gången inte ville gå med barnen ut fick jag säga tack men nej tack.

Vissa yrkesgrupper passar det inte att man har en kraftig övervikt. Hur skulle det se ut om en brandman inte orkade bära fram vattenslangen för att släcka en brand?? Alla passar inte till alla arbeten svårare är det inte. Känner man sig kränkt av det så kan ingen annan rå för detta.

Tyra Banks har kickat modeller i sitt program för att de varit för smala så det kan vara åt andra hållet, dock inte lika vanligt.

Detta spär på lite av debatten att tjocka människor får betala mer på flygen. Om jag hamnar bredvid en tjock människa på ett flygplan så har jag inte mycket plats kvar till armar och rumpa exempelvis. Jag har ju också betalat för min flygstol men får bara tillgång till halva?? Det är ett dilemma och den överviktige lider säkerligen av både skam och annat men andra kan också bli lidande  och därför passade kanske inte detta jobb för denne man.

Många anser att man är en belastning om man måste be om hjälp för att man inte kan utföra vissa arbetsuppgifter för att man är för stor. Ex.vis elektriker som inte kan installera i en garderob utan måste be en mindre kollega? Om det inte finns en mindre kollega då??

Vi kan hålla på i evigheter men summa summarum är att alla kan inte få alla jobb. Man behöver inte stämma någon för det utan ta en titt på vad du själv kan göra. Antingen för att få det jobbet du vill ha eller hitta ett annat som passar bättre.

 

 

7 thoughts on “För tjock för jobbet!

  1. ”Om det inte finns en mindre kollega då”

    Då är det tjockt….Eh menar kört.

    Själv är jag 187cm hög och väger mellan 90-100kg.

  2. Men dum i huvudet är säkert inget hinder för att få anställning
    inom ett statligt verk, det finns det många belägg för?

      • ”okänd”!
        Endast 50% är dummare än snittet!
        Dock visade det sig att vid senaste valet hade dessa 50%
        ökat till, inte mindre än, 87%.
        (en travesti på Tage Danielsson)
        = ofattbart att statistik kan stämma så dåligt!
        Men det rättar nog till sig, och t.o.m. kompenserar sig
        till nästa val.

      • Om jag skrivit något nedsättande om svenskarnas feghet – vilket jag ofta gör efter att ha vittnat rumänernas mod och öppna sättet att uttala sig … ? Ni behöver inte svara, jag vet. Dessutom, drar ni valsen om zigenare. Men zigenerna är där (varken de eller ni vill släppa taget) och vi, rumänerna, är här och vill inte komma till er.

KommenteraAvbryt svar