Stäng

Brister i svenska asylutredningar – men inga återkallningar

INVANDRING. Det finns stora brister i den rättsliga kvalitén på Migrationsverkets asylutredningar. Kvalitén behöver förbättras framför allt på nya enheter, enligt tolv interna rapporter från lokala asylenheter som Sveriges Radios Kaliber har granskat.

Mycket nyanställd personal är en del av förklaringen till bristerna, enligt Migrationsverket. Fyra av tio som i dag arbetar som asylhandläggare rekryterades under 2016 och sju av tio har inte arbetat längre än två år.

Fackförbundet ST och Saco anser att personalens beslut påverkas av att ledningen har haft fokus på kvantitet snarare än kvalité.

– Det fanns ju självklart ett direktiv att man inte skulle tumma på kvalitén men ska man öka produktionen och dessutom har många nyanställda så är det ju omöjligt att ingenting händer. Man frågade inte asylhandläggarna om de kollat igenom så att kvalitén var god utan man frågade mer om hur många har du fattat den här veckan. Det var mer där fokuset låg, säger Oscar Jansson Magnusson vid Saco, till Sveriges Radio.

För ett par veckor sedan rapporterade Sveriges Radios Kaliber om myndighetens interna utredning där 400 beslut fattade 2016 granskats, och där utredarna hittat brister i hälften.

Under 2016 fattades 112 000 beslut, nästan dubbelt så många som 2015.

-Pettersson påstår att mycket nyanställt personal inte borde gå att skylla på. Tänk er ett företag som Volvo, om de sålde fler bilar än de hann med att tillverka och istället släppte ut dåliga och halvfärdiga produkter på marknaden?

De skulle omedelbart få återkalla alla dåliga produkter, varför gäller inte samma på Migrationsverket? 

4 reaktioner på “Brister i svenska asylutredningar – men inga återkallningar

 1. Man kan även ställa sig undrande till det faktiska personalantal, vilka har anställts på Migrationsverket med tyngdpunkt på kön och etnicitet, men utan egentliga och för tjänsten erforderliga meriter. Dessa torde betraktas som jäviga och icke tillförlitliga att utföra ifrågavarande bedömningar och beslut. Rasifierade och politiserade tjänstetillsättningar i syfte att underlätta asyltillströmningen, kan vid en närmare granskning inte påvisa annat än betydande brister i hanteringen.
  Andreas.

 2. Läs och sprid denna viktiga information som är ännu ett bevis på sjukklöverjuntans alla lögner och Sverigeförstörande agenda.Löfvenjuntan och deras medlöpare i den totalitära politiska massinvandringsideologin motarbetar starkt välbehövlig och högutbildad arbetskraft från utlandet som Sverige har stort behov av.Förbannade hycklare och landsomstörtare är vad politikerhelvetet är.Svenska folket måste vakna upp mer och ställa dessa folkförrädare till svars för den helvetespolitik de för.

  ”Asylsökande går före arbetskraftinvandrare”

  En före detta anställd på Migrationsverket har bekräftat att handläggarna har beordrats att prioritera asylsökande före arbetskraftsinvandrare. Handläggare som normalt sett jobbar med arbetstillstånd har numera instruerats att istället fokusera på asylansökningar. Resultatet har blivit att ”fast track”-ansökningar från godkända företag som Ericsson drar ut på tiden. Rutinärenden som förlängningar av arbetstillstånd, som tidigare tog maximalt en vecka, tar nu flera månader.

  Det är fullständigt skandalöst att Migrationsverket låter asylsökande – som ofta saknar identitetshandlingar, utbildning eller kompetens – gå före välutbildade arbetskraftsinvandrare. Vidare är arbetstillstånd mycket lättare att utreda, så om Migrationsverket prioriterade dessa skulle det öka effektiviteten och dessutom gynna landets arbetskraft.”

  http://www.morpheusblogg.se/2017/01/03/ogonvittnesskildringar-fran-asylhaveriet/

 3. Migrationsverket slarvar med säkerheten, på ett sätt som nog är eller borde vara straffbart i Sverige. Helt främmande människor där ålder, syftet och ursprung aldrig tycks vara viktigt att kontrolleras. Man har inga centrala register, som kan fånga upp de som satt i system att skaffa identitet i flera länder eller de som är efterlysta eller de som bär på farlig epidemisk smitta. I Sverige där källkontroll och referenser är så viktigt bara när någon eventuellt skall släppa en kravmärkt fis. Migrationsverket tycks vara Sveriges nya kravlösa favoritlekplats uppfylld av livsfarligt godtycke utan ambitioner att ta effektiv kontroll. Förmodligen Sveriges dyraste lekborg för kommunistisk experimentlusta. Man tar pengar från bistånd. Bara när tolken för en enda betalts har man tagit av bistånd för kanske, 1000 flyktingar i flyktingläger. Varför inte stänga både migrationsverk och AF? Löjeväckande att det tycks vara flest unga män, som är mest utsatt för krigen och vill ha asyl-skydd, kvinnorna och barnen är kvar och krigar eller blir beskjutna?

 4. Detta borde stått klart för våra virrhjärnor inom de regeringar som sänkt Sverige! Dessutom skrivs att det finns 6200 anställda inom MV gissar att åtminstone hälften är handläggare alltså 3100. 112000 beslut det gör ca 36 beslut per år för varje handläggare, minus semester, sjukdom och VAB säg att var och en ”beslutar” 45 veckor per år. I snitt tar varje beslut 1,2 veckor.
  Bara det indikerar en ohygglig ineffektivitet.
  Har ni hört talas om Ebberöds Bank?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: