Stäng

Tiggare allt mer aggressiva

TIGGARE. Ica Maxi i Kungsbacka har den senaste tiden haft problem med aggressiva tiggare. Många kunder har klagat över att tiggarna blivit allt mer närgångna – och butiken har nu haft krismöte med andra aktörer. 

– Det har blivit hätskare, man frågar både innan och efter att folk har pantat om man inte kan få kvittot och man följer efter folk till bilarna, säger butikschefen Andreas Jendestig.

Kungsbacka-Posten rapporterade i veckan om den allt tuffare stämningen utanför Ica Maxi i Kungsbacka.

Tiggare har funnits utanför butiken i flera år och det har fungerat bra menar butikschefen Andreas Jendestig. Folk har gett pengar om de känner för det och butiken har gett tiggarna kaffe för att värma sig. Men nu har det svängt.

– Den här lite mer tuffa och aggressiva inställningen till att verkligen vilja komma åt pant eller pengar har pågått i tre eller fyra månader, säger Andreas Jendestig.

Om Kungsbacka på bloggen

-Petterssons favorit är inte förre statsministern Göran Persson men han var ovanligt klok när han sa -Fri rörlighet för arbetskraft vill vi ha, men inte social turism. Där får vi inte vara naiva, sa Göran Persson år 2003 när EU:s utvidgning mot Öst- och Centraleuropa diskuterades. Persson fick dock inte riksdagen med sig…

26 reaktioner på “Tiggare allt mer aggressiva

 1. EU-migrationens vardagsterrorister trappar upp sitt modus operandum och såvida inga erforderliga motåtgärder sätts in, kommer vi snart att få erfara hur ofredande ligor tillgriper fysiskt våld mot de som vägrar bidra till denna avart av försörjning.
  Hela Sverige har omvandlats till en gigantisk lekstuga för globalisterna och deras skandalösa import av allsköns slödder, parasiter och grovt kriminella, vilka roar sig av hjärtans lust på de bespottade och förhånade skattebetalarnas bekostnad. Allt medan de vilseförda och förbisedda pensionärerna böjer sig ned för att lägga en slant i den förbannade pappmuggen.
  Andreas 🙁

  1. Post scriptum
   Egentligen sorterar dessa brott under kategorin åldringsbedrägeri, och ett synnerligen utstuderat sådant, ty det är alltid de svagaste grupperna i samhället som råkar mest illa ut.
   Fy för den lede!
   Den samme.

 2. Gå till din lokala handlare.
  Be att få prata med butiksföreståndaren.
  Tala om för hen att du hade tänkt handla där , men att Du tänker handla någon annanstans där det inte sitter en tiggare utanför.
  Om alla gör så en gång i sitt liv är jag säker på att vi slipper detta problem i framtiden.

 3. Att tiggarna blivit aggressivare beror nog på att folk inte ger dom pengar i samma utsträckning som tidigare. Dom måste ju fylla upp till budgeterade prognoser. Annars blir finansiärerna sura. Om jag ser någon tok som ger dom pengar säger jag åt givartorsken.

  1. Det där är trafficking, något som Sverige bestämt inte ska förekomma på svensk mark. Eller hur var det nu? Kanske bötfälla torskarna?

 4. Kungsbacka ser ut som ett rått-hål idag. Jag bor själv i staden och det sitter tiggare utanför alla matbutiker, till och med i lilla Onsala utanför Hemköp.

 5. Jag som är 192 cm och väger 95 kilo ser även lite butter ut..:-)råkar aldrig ut för en otrevlig eller påträngande parasit.
  Men jag hoppas (lite i smyg) att nån gång ska bli den första.

 6. Göran Persson fick för sig att det var Polackerna som skulle bli social turism, och det stämde, det var två ”Polska medborgare” som kom.
  De övriga Polackerna jobbar nästan dygnet runt.

 7. Kväver att PK betalar minst 10% i tiggarskatt, godhetsknarkarskatt, eller mer eftersom dom verkar älska tiggare mer än sina egna nära o kära.

 8. I bibeln står det om en brinnande buske som började brinna av sig själv.
  Detta är väl ingenting, i Sverige har vi talande sophögar utanför varenda butik.

 9. En totalt okunnig polisa som säger ”Det är inte olagligt att tigga och det är inte heller olagligt att vara otrevlig, säger Ann Rönnäng.”

  Hon har ju fel, eftersom det är olagligt att tjatantasta folk (ofredande) och det krävs tillstånd för att aktivt samla in pengar.

  Men det är bra att det är tillåtet att vara otrevligt. Då kan ju ingen anmäla nån för att den säger ”tiggarjävel”…

  1. Det finns dessutom i Kunsbacka lokala ordningsföreskrifter att :

   Samla in pengar
   Det krävs tillstånd från polisen för att samla in pengar i bössor. Däremot krävs det inget tillstånd om insamlingen är en del av en allmän tillståndspliktig sammankomst eller ett offentligt arrangemang.

   Så nog kan man göra något

   1. Då blir det väl som vanligt i Sverigeistan! Zigenaren samlar inte in i en bössa utan i en mugg från Mc Donalds och får därigenom fortsätta!

 10. Det var ju även här de sprang och samlade in pengar till ett falskt ”dövcenter” Stora pengar bytte ägare då av vad man kunde se. Rapporterade till myndigheten men ingen brydde sig då. Först långt senare-flera månader, togs det på allvar. Hoppas att det händer något drastiskt. Även jag drabbas av dessa idioter i Kungsbacka. De är inte lätta att nonchalera alla gånger.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: