Nytt inlägg från Peter Springare där han förklarar varför han vägrar vika ned sig om invandrarbrottsligheten

INVANDRARBROTT. Den erfarne utredare och Örebropolisen Peter Springare, som startade en enorm debatt om invandrare och brottslighet har lagt ut ett nytt inlägg på Facebook. Där lovar han redovisa statistik tills politikerna ser till att uppdatera fakta över kriminella invandrares brottslighet.

Den senaste redovisningen från Brå kom 2005 och baserades på siffror från 1999-2001. Sverigedemokraterna är det enda parti som tycker en uppdatering är nödvändig.

– Föga förvånande vill inte regeringen belysa invandringens konsekvenser. Det har de med andra ord gemensamt med media, polisen och andra myndigheter, sade Kent Ekeroth (SD).

Peter Springares Facebook

Vissa ”debattörer” kräver att jag ska ta ställning till och förklara /kommentera det faktum att extrema högerkrafter

Aftonbladet 13/3 2000. Regeringen vägrar ta fram färsk statistik så troligen ser det ännu värre ut nu. Bilden kommer INTE från Springare.
Aftonbladet 13/3 2000.
Regeringen vägrar ta fram färsk statistik så troligen ser det ännu värre ut nu. Bilden kommer INTE från Springare.

drar fördel av det jag senaste veckorna torgfört i sociala medier. Vänsterextrema journalister och vänsterextrema aktivister på nätet har tagit sig rätten, att i någon slags ”folkets domstol” anklaga och döma mig som skyldig och ansvarig för hataktiviteter och uttalanden av stark rasistisk, nazistisk och fascistisk prägel, utförda av högerextremistiska aktivister.

Till alla er säger jag att det kommer aldrig att ske. Att jag på era uppmaningar skulle be om ursäkt eller ”ta avstånd” från sådana yttringar på nätet. Varför skulle jag göra det? Varför skulle jag låta mig styras och förhålla mig till extrema högerkrafters agenda. Om dessa element sympatiserar med vad jag säger och gör så kan inte jag påverka detta. I vart fall tänker jag inte offra tid och energi på det. Jag tänker inte be om ursäkt för vad jag torgfört.

Jag står för det jag skrivit och viker inte en tum i min uppfattning. Jag ansvarar inte för vad enskilda individer företar sig eller skriver. De får ta ansvar för sina egna uttalanden och aktiviteter. Detta visar bara hur infekterat och tabubelagt detta ämne är. Nu kommer jag ändå att torgföra ett slags avståndstagande. Detta har sin grund i den mycket stora facebookgruppen ”Stå upp för Peter Springare”. Jag känner ett enormt stöd från det stora antal som sympatiserar med vad jag skriver och som vill uppmuntra och stötta mig.

Jag vet också att många sliter med gruppen för att hålla den på en anständig nivå vad gäller inlägg och trådar, så att den inte skall präglas av lögnaktiga påhopp och spridande av hat, som tyvärr präglas av andra grupper på nätet. Små grupper som fått för sig att jag har någon slags rasistisk och nazistisk agenda.

Trots detta arbete används ändå den stora gruppen ”Stå upp för Peter Springare”, av ett trots allt mindre antal extrema högerkrafter, som sprider hat och propaganda av klart rasistisk och nazistisk karaktär. Detta har dessutom fått till följd att vissa också valt att lämna gruppen. För min personliga del har dessa inlägg och trådar fått otrevliga konsekvenser.

Jag hålls av vissa vänsterkrafter som ensam ansvarig för vad som skrivs, vilket innebär att jag får ta emot precis lika mycket hat, hot och mobbing till min person från andra grupper som inte sympatiserar med mina åsikter. Så min bestämda uppfattning är alltså, att alla som i sin agenda har att sprida hat och inlägg/trådar med rasistisk och nazistisk prägel, omedelbart lämnar stödgruppen i mitt namn och ägnar sig åt den typen av propaganda i andra forum. För allt som har med rasism, nazism och hat mot invandrare som individer eller grupp, är inget som jag sympatiserar med eller ställer mig bakom.

Så några ord om själva sakfrågan. Jag har inte på något sätt ändrat uppfattning eller backat från det jag från början torgfört. Vi har mycket stora ”utmaningar”, vilket kan definieras som problem, med konsekvenser i samhället till följd av en miserabel politik avseende invandrings, integrations och flyktingfrågor.

Inte minst inom ”mitt” område, brott och kriminalitet. Det som närmast står på agendan är att verka för att den ny färsk undersökning på vetenskaplig grund tas fram avseende invandrare och kriminalitet. Detta behövs som underlag för vidare åtgärder för att komma till rätta med problemen. Parallellt måste detta ämne lyftas fram i ljuset och kunna diskuteras utan polarisering och hat. Min analys är att vi i samhället i dag är förblindade av någon slags humanismextremism. Den styr debatten till att vara antingen svart eller vit. Här måste vi komma till någon slags humanismrealism i stället. Våra ytterst ansvariga folkvalda politiker, måste återta makten över ämnet/frågan invandringspolitik och konsekvenser. Som det nu är äger extrema polariseringsivrare på yttersta vänsterkanten och yttersta högerkanten hela frågan. Det är anledningen till att rasiststämpeln och hatet kommer fram varje gång någon öppna munnen i dessa frågor. För hat och mobbing är den enda agenda dessa två ytterligheter använder sig av. Det är också det förhållandet som göder den kontraproduktiva humanismextremismen. Det finns helt enkelt inget utrymme för realism.

Det sorgliga och mycket allvarliga för vår demokrati, är att i det vakuum som nu finns i mitten och som jag menar måste tas tillbaka av våra politiker, simmar ett antal journalister med mer eller mindre suspekta agendor och underblåser polariseringen i debatten.

När det gäller uppfattningen om många negativa konsekvenser vad gäller brottsligheten och andra företeelser i samhället, till följd av för stort flyktingmottagande och invandring, har vi fått belägg för de senaste veckorna genom bl a mina inlägg vad gäller kriminaliteten och Tino Sanandaij vad gäller annan statistik och beskrivningar i boken Massutmaningen.

Det är dags nu för politikerna och kliva fram och ta ansvar i debatten för alla korkade beslut. Och så länge inte ansvariga politiker begär färsk, uppdaterad kunskapsbaserad fakta över kriminella invandrares brottslighet kommer jag att redovisa min empiriska statistik i ämnet.

Så några ord om själva sakfrågan. Jag har inte på något sätt ändrat uppfattning eller backat från det jag från början torgfört. Vi har mycket stora ”utmaningar”, vilket kan definieras som problem, med konsekvenser i samhället till följd av en miserabel politik avseende invandrings, integrations och flyktingfrågor. Inte minst inom ”mitt” område, brott och kriminalitet. Det som närmast står på agendan är att verka för att den ny färsk undersökning på vetenskaplig grund tas fram avseende invandrare och kriminalitet. Detta behövs som underlag för vidare åtgärder för att komma till rätta med problemen. Parallellt måste detta ämne lyftas fram i ljuset och kunna diskuteras utan

Vissa ”debattörer” kräver att jag ska ta ställning till och förklara /kommentera det faktum att extrema högerkrafter drar fördel av det jag senaste veckorna torgfört i sociala medier. Vänsterextrema journalister och vänsterextrema aktivister på nätet har tagit sig rätten, att i någon slags ”folkets domstol” anklaga och döma mig som skyldig och ansvarig för hataktiviteter och uttalanden av stark rasistisk, nazistisk och fascistisk prägel, utförda av högerextremistiska aktivister.

Till alla er säger jag att det kommer aldrig att ske. Att jag på era uppmaningar skulle be om ursäkt eller ”ta avstånd” från sådana yttringar på nätet. Varför skulle jag göra det? Varför skulle jag låta mig styras och förhålla mig till extrema högerkrafters agenda. Om dessa element sympatiserar med vad jag säger och gör så kan inte jag påverka detta. I vart fall tänker jag inte offra tid och energi på det. Jag tänker inte be om ursäkt för vad jag torgfört. Jag står för det jag skrivit och viker inte en tum i min uppfattning. Jag ansvarar inte för vad enskilda individer företar sig eller skriver. De får ta ansvar för sina egna uttalanden och aktiviteter. Detta visar bara hur infekterat och tabubelagt detta ämne är.

Nu kommer jag ändå att torgföra ett slags avståndstagande. Detta har sin grund i den mycket stora facebookgruppen ”Stå upp för Peter Springare”. Jag känner ett enormt stöd från det stora antal som sympatiserar med vad jag skriver och som vill uppmuntra och stötta mig. Jag vet också att många sliter med gruppen för att hålla den på en anständig nivå vad gäller inlägg och trådar, så att den inte skall präglas av lögnaktiga påhopp och spridande av hat, som tyvärr präglas av andra grupper på nätet. Små grupper som fått för sig att jag har någon slags rasistisk och nazistisk agenda.

Trots detta arbete används ändå den stora gruppen ”Stå upp för Peter Springare”, av ett trots allt mindre antal extrema högerkrafter, som sprider hat och propaganda av klart rasistisk och nazistisk karaktär. Detta har dessutom fått till följd att vissa också valt att lämna gruppen. För min personliga del har dessa inlägg och trådar fått otrevliga konsekvenser. Jag hålls av vissa vänsterkrafter som ensam ansvarig för vad som skrivs, vilket innebär att jag får ta emot precis lika mycket hat, hot och mobbing till min person från andra grupper som inte sympatiserar med mina åsikter. Så min bestämda uppfattning är alltså, att alla som i sin agenda har att sprida hat och inlägg/trådar med rasistisk och nazistisk prägel, omedelbart lämnar stödgruppen i mitt namn och ägnar sig åt den typen av propaganda i andra forum. För allt som har med rasism, nazism och hat mot invandrare som individer eller grupp, är inget som jag sympatiserar med eller ställer mig bakom.

Så några ord om själva sakfrågan. Jag har inte på något sätt ändrat uppfattning eller backat från det jag från början torgfört. Vi har mycket stora ”utmaningar”, vilket kan definieras som problem, med konsekvenser i samhället till följd av en miserabel politik avseende invandrings, integrations och flyktingfrågor. Inte minst inom ”mitt” område, brott och kriminalitet. Det som närmast står på agendan är att verka för att den ny färsk undersökning på vetenskaplig grund tas fram avseende invandrare och kriminalitet. Detta behövs som underlag för vidare åtgärder för att komma till rätta med problemen. Parallellt måste detta ämne lyftas fram i ljuset och kunna diskuteras utan polarisering och hat. Min analys är att vi i samhället i dag är förblindade av någon slags humanismextremism. Den styr debatten till att vara antingen svart eller vit. Här måste vi komma till någon slags humanismrealism i stället. Våra ytterst ansvariga folkvalda politiker, måste återta makten över ämnet/frågan invandringspolitik och konsekvenser. Som det nu är äger extrema polariseringsivrare på yttersta vänsterkanten och yttersta högerkanten hela frågan. Det är anledningen till att rasiststämpeln och hatet kommer fram varje gång någon öppna munnen i dessa frågor. För hat och mobbing är den enda agenda dessa två ytterligheter använder sig av. Det är också det förhållandet som göder den kontraproduktiva humanismextremismen. Det finns helt enkelt inget utrymme för realism. Det sorgliga och mycket allvarliga för vår demokrati, är att i det vakuum som nu finns i mitten och som jag menar måste tas tillbaka av våra politiker, simmar ett antal journalister med mer eller mindre suspekta agendor och underblåser polariseringen i debatten.

När det gäller uppfattningen om många negativa konsekvenser vad gäller brottsligheten och andra företeelser i samhället, till följd av för stort flyktingmottagande och invandring, har vi fått belägg för de senaste veckorna genom bl a mina inlägg vad gäller kriminaliteten och Tino Sanandaij vad gäller annan statistik och beskrivningar i boken Massutmaningen. Det är dags nu för politikerna och kliva fram och ta ansvar i debatten för alla korkade beslut.

Och så länge inte ansvariga politiker begär färsk, uppdaterad kunskapsbaserad fakta över kriminella invandrares brottslighet kommer jag att redovisa min empiriska statistik i ämnet.

Peter Springare, som ber om ursäkt för vad som hänt i ovanstående inlägg. ”Verkar ha kopierat sig lite i oordning, men det går säkert att läsa ändå.”

66 thoughts on “Nytt inlägg från Peter Springare där han förklarar varför han vägrar vika ned sig om invandrarbrottsligheten

  1. Den svenska regeringens ”nischning” i asylpolitiken tillintetgörs iom bildandet av ny EU-myndighet? Verkar inte som Reinfeldt gjort så gott intryck här heller?

    Förra året lade EU-kommissionen fram sju olika lagförslag om en harmonisering av asylpolitiken, som nu förhandlas. Reglerna blir nu bindande, vilket innebär att inget land varken kan ha en mer restriktiv eller mer generös flyktingpolitik.

    EU:s asylmyndighet ska ta fram riktlinjer för hur asylsökande från olika länder ska bedömas.

    Så då spelar det ingen roll vad s bestämmer på kongressen? Eftersom man inte får bjuda ut sitt land hur lågt som helst?

    I förlängningen kan man hoppas på att det kommer att landa i ett system med enbart kvotflyktingar? Mm mm mm

  2. Mot Springares empiriska statistik står hela det nationsföraktande etablissemanget och dess skamlöst illröda anhang av medlöpare egentligen handlingsförlamade. Radikalvänstern har mycket diffusa begrepp om vad verklig fascism, nationalsocialism och högerpopulism är, och de grundlösa beskyllningar de per automatik tillgriper i syfte att bakdanta all opposition, visar deras absoluta brist på fakta- och logikbaserad motargumentation. Deras sedvanliga bombardemang av diktaturrelaterade anklagelser och skrämselpropaganda mot oss som värnar om vår nation och dess sanna demokrati, vilket inkluderar en icke politiserad journalistik som i en normal rättsstat skall gå att lita på, är i grunden bara en desperat avledningsmanöver för att dölja deras famösa globalistjuckande och samhällsodugliga ideologi och agenda.

    Att den kulturfascistiska makteliten och deras cerebralt underkapaciterade fans utgör det verkliga hotet mot Sverige och en rimlig framtid för alla normalvettiga och i vardagen kämpande människor, råder det inga som helst tvivel om – hur väl dessa Sorosmarionetter än lindar in sitt försåtliga budskap i värdegrundstermer och annan socialpedagogisk smörja.
    Andreas.

  3. Man kan börja med att dra in alla bidrag för familjer som har skitungar som kastar sten bränner bilar m,m,när man haffar dom första gången ,andra gången drar man bidragen för hela portuppgången torskar dom en tredje gång dras bidragen för hela huset fjärde gången för hela gatan och en gång till hela området typ Rinkeby och använder pengarna till att anställa fler poliser

    • grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
      Moberg skriver:

      Ett bra förslag, dock ogenomförbart i Sverige eftersom vi är godhetsapostlarnas högborg, dessutom är vi civiliserade enligt västerländskt tänkande.

    • Jag hann tidigare ikväll läsa hela den långa berättelsen en malmökvinna skrivit, bl a om hennes mycket svåra tid under skolåren i Malmö. Hennes berättelse berörde mig mycket.

      När jag nu klickar på länken ovan möts jag av detta meddelande:

      ”Det här inlägget har tagits bort eller kunde inte laddas”

      Lena, orsaken till att jag återkom till din kommentar var att jag ville posta den här falska ouppfyllda visionen från Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) vilken är en bjärt motsats till vad malmökvinnan berättade om sina förfärliga upplevelser under sina långa svåra år i malmöskolan.

      http://socialdemokraternamalmo.se/wp-content/uploads/2012/10/CityM121001_katrin.pdf

      • Tack Billy Boy , jag visste inte att det var borttaget……..blir helt matt och förstår INTE varför……..kvinnan berättade hur hon har upplevt sin uppväxt i Malmö, kan inte de äckliga politikerna i Malmö bemöta de utsatta ?

      • Kanske inte viktigt för andra men för mig……….jag vet genom bekanta vem hon är, det är inga fina ord !
        Är det kört för henne nu att flytta med ”mannen” till Gambia, efter jammehs fall ?

      • Lena!
        Du är ursäktad. Känn aldrig någonsin press från mig att läsa figurens flummiga dravel. Jag känner precis som du .. och har svårt att ta in det genomfalska eländet.

        Men jag kunde inte motstå att posta det för att visa på att de utsatta värnlösa eleverna m fl upplever raka motsatsen till de ”fake news” som de verklighetsfrämmande flummiga S-politikerna trumpetar ut.

        Om inte annat kan det kanske trots allt vara av intresse för andra debattörer här på bloggen att läsa politikernas propaganda-lögner … om de klarar av det förstås.

        Ha det så gott det går Lena!
        Take good care!

    • ”Chefsöverläkarna” B Cildt och R Feinfeldt konstaterar att svennar är ett pårökt folk och en telefånlinje öppnas där S Mahlin entonigt intygar att allt de säger stämmer?

      Keep on rocking baby…

    • Migrationsverket beviljade PUT för c:a 7.000 bluff-somalier från Somalias grannland Djibouti på Afrikas horn. De borde ha avvisats omedelbart eftersom flyktingstatus saknades.

      I en papperslös värld är alla somalier
      (Publicerat 3 september, 2012)

      OBS!!! VARNING!!! I inledningen av reportaget pä svd-länken nedan finns en klickbar länk till web-sidan ”Mareeg” (-http://www.mareeg.com/fidsan.php?sid=25636&tirsan=3-). Klicka ABSOLUT INTE på den web-länken om din dator SAKNAR ETT UR-STARKT UPPDATERAT ANTIVIRUS-SKYDD + UPPDATERAD BRANDVÄGG. Vid besök på web-sidan riskerar man att bli virus-smittad + drabbas av andra oåterkalleliga tråkigheter.

      Den här svd-länken nedan är ofarlig … men klicka dig inte vidare på ”Mareeg” när sidan öppnats. Bläddra ner en bit för att hitta själva textreportaget:

      http://blog.svd.se/ledarbloggen/2012/09/03/i-en-papperslos-varld-ar-alla-somalier/

      Invandringen av bluff-somalier pågick under åren 2007 t.o.m. 2012. Nuvarande rikspolischefen Dan Eliasson var generaldirektör för Migrationsverket åren 2007–2011, d.v.s. under tiden när c:a 7.000 bluff-somalier från Djibouti tog sig in i Sverige och utan minsta tvekan beviljades de Permanenta Uppehålls-Tillstånd (PUT).

      Eric L, en socialarbetare i Värmland som arbetat med somalier de senaste 15 åren, uttryckte förvåning över att det de senaste åren plötsligt börjat strömma in mängder av somalier i länet. De pratar franska, ett språk som få riktiga somalier behärskar. Franska är officiellt språk i Djibouti.

      Läs på länken ovan hur glada och nöjda dessa c:a 7.000 ”bluff”-somalier blev när Migrationsverkets handläggare accepterade deras falska uppgifter i ansökningarna och tilldelade dem PUT. Alla djiboutierna fick stanna i Sverige som ”äkta” somalier. De kunde då börja leva gott och bekvämt på våra svenska skattepengar utan att behöva arbeta eller iaf arbeta ganska lite.

      ”Life is easy here, Beer and Alcohol which is my favorite are cheap, Qat is available if you know where to look for, i can survive with out much work, in Djibouti i used to work 18 hours every day for less than 150 dollars a month, i like Sweden, its like paradise to me. Said the Djiboutian man.”

      Falska somalier väller in i Sverige
      (Publicerad 3 september 2012)

      http://www.friatider.se/bluffsomalier-valler-in-i-sverige

  4. Citerar en känd, schweizisk professor i ekonomi: ”Antingen tar vi itu med problemet under kontrollerade former ELLER att problemet tar itu med sig självt under helt okontrollerade former”

    Något av ovanstående kommer att ske. Vilket, det är upp till oss.

  5. Finns ingen anledning att debattera. Det ger ingen effekt.

    Det som gäller nu är att agera fysiskt, samla ihop samt deportera ALLA med mörkt utseende.
    Det är enda vägen till att rädda vårt älskade Sverige.
    I första omgången handlar det om 1 miljon osvenskar som ska ut.

  6. Att utreda dessa helvetesmänniskor från helvetet importerade av 7klövern måste få den mest härdade polis att vilja spy på dessa folkgrupper och undra vem fan som tillät dem komma in i Sverige!
    Den ansvarslösa massinvandringen är grunden till problemen i Sverige och det fattar alla utom nazisten Stefan Löven!

  7. EGENTLIGEN SJÄLVKLARHETER SPRINGARE SÄGER….! Vi har ju vetat detta hur mycket SVT och hatmedia och deras uppdragsgivare SOCIALDEMOKRATERNAS PARTISTYRELSE ÄN LJUGIT OCH FÖRNEKAT FAKTA!!
    Detta är så uppenbart så man måste vara DÖV OCH BLIND för att inte fatta att 7klöverns import av dessa folkgrupper är galenskap och ansvarslöst!
    Men fortsätt neka Röven och Eliasson, lycka till 2018 då har ni båda satt er sista potatis bort från köttgrytorna ska ni och SD kommer att bli Sveriges största parti!

  8. Upplever att Peter Springare är vår nya hjälte!
    Tack Peter!
    Du har startat något nytt och bättre i Sverige!
    Pettersson har hela tiden varit i framkant och du stärker läget.
    Det finns kanske ett litet hopp om att vårt fosterland ska finnas kvar.
    Men det kommer att krävas mycket stora grepp för att
    GÖRA SVERIGE SVENSKT igen.

    Glad att jag är så gammal.
    Ledsen för alla ungdomar, mina barn och barnbarn.
    Sverige är till stor del redan förlorat.
    Tack regeringen och tack alla 87%, som är dummare än snittet.
    Ni har sålt Sverige till islam och muslimerna.
    Om alla sitter kvar vid middagsbordet trots att skeppet dundrar mot isberget så sjunker Titanic ( Sverige) snart. — och inte många förstår.

  9. Trump: Migranter begår brott! Se på Sverige?
    C Bildt: har han rökt på?
    MSM sw: Fake

    N Bildt i FoxNews:
    Xxxxxxxx bla bla sweden
    MSM Sw: N Bildt har migrerat t USA – han är kriminell

    Varför är det viktigt för MSM att kartlägga brott som den migrant som uttalade sig om Sverige hade gjort i USA samtidigt som det är tabu att uttala sig om att migranter som kommer hit begår brott.

    I ena fallet är det av högsta värde att framhålla det och i det andra skall det förnekas till varje pris?

    Men inte ett ord om att det är idé att begränsa ngt som vi inte vill ha.

    • HITLER var renhårig. Han gjorde folkmorden öppet . vår HITLER regering ,mörkar det som SKER . PK / vänster är den moderna HITLER efterföljaren i modern TID / o sverige stoppar inte det , för det är den nya AGENDAN i landet kopiera folkmordet o vad pk måste beundra ADOLF

      • Moderaterna är ansvariga för dagens situation. Nya Moderaterna och dess alliansvännerna vet om det och d.ö. är ett bevis på att de gillar Socialdemokraterna och MP och står bakom dem till 100%.
        Skulle denna modiga man vara Moderat så ställer jag mig frågande till vad han vill med sina uttalande om verkligheten.

      • om ni tänker efter en aning längre än
        näsan räcker…i Veckans Brott ville han
        inte vidkännas ytterpartierna, varken det
        ena el andra!…vad tror ni han menade
        med detta?…som sagt, tänk efter!

      • eugenecork, såg inte programmet. Men om så är fallet är jag inte ett dugg förvånad. Börjar tro att vissa är framsända att lätta på locket men enbart för att lugna orolig befolkning, som då dessutom får en hjälte och då mår alla lite bättre.
        Det är mycket värre än det verkar och ännu har våra problem inte ens börjat.

  10. Parallellt går GW och Springare ut och offentligt guidar politiker? Ingen av dem tycks därmed uppskatta deras prestationer vad avser hanteringen av migration/brottsfrekvens?

    Tinos arbete kommer att få stor betydelse för vårt land. Hoppas det inte dröjer alltför länge innan ”Massutmaning” kommer ut på engelska.

  11. Vad det Svenska folket saknar idag är en vetenskaplig utredning om hur det förhåller sig med fördelningen etniska Svenskar kontra invandrare i våra fängelser och hur mycket dessa fångar kostar oss skattebetalare.
    Vad jag har hört så får ingen sådan undersökning förekomma i Sverige. VARFÖR????? Är regeringen och övriga 7-klövern rädda för att sanningen skall komma fram och att Trump har rätt när han säger att Sverige är på fallrepet p.g.a. invandringen?

    • Att ingen utredning skulle få förekomma om fördelningen av svenskars brott kontra invandrares stämmer inte. Man har redan gjort 24 sådana utredningar men det är ett tag sedan sist.
      Varje gång har man kommit fram till att invandrare är överrepresenterade i brott.
      Att läget är som det är idag tror jag till viss del beror på att det har kommit hit för många på kort tid och mest män.
      Polisen hinner inte med.

      • Mia. Regeringen förbjöd kriminalvården att registrera etnicitet och religion år 2002.

        Nu registreras bara utländska medborgare. Alla andra räknas som svenskar och med tanke på hur lätt det är att bli medborgare så…

      • Och du Mia, som är försvarare av allt som gått snett i landet Absurdistan har säkert en förklaring till att kriget bara drabbar unga pojkar/män, hur kan flickor/kvinnor och barn klara sig kvar i dessa krigshärdar?

        Dessa snorvalpar som dräller omkring här och höstar in bidrag borde ju vara kvar nere i M.Ö och bygga upp landet tills nästa krig förstör det, Eller ska kvinnorna bygga upp länderna med medans en stor del skitstövlar fyller sitt dygn med att elda upp bilar här?

      • Min kommentar innehöll inget försvar.
        Jag vet inte varför det kommer så många män och jag har flera gånger skrivit att jag inte tycker det är bra av olika skäl.

        Men resan anses väl för farlig för kvinnor med dessa undermåliga båtar där så många drunknar och därefter ska de fortsätta till lands en lång väg. Killar är fysiskt starkare.
        Vad det gäller ensamkommande killar så är det lättare för dem än jämfört med ensamma flickor som knappast kan röra sig fritt utomhus i sitt eget land ens.
        Bygga upp länder får man kanske vänta med tills det blivit lugnt. Mitt uppe i ett krig som t.ex i Syrien verkar det meningslöst. Men när och om den dagen kommer att det blir fred kan många män åka tillbaka.

    • Tvärtom, han synliggör vad många journalister håller på med; dvs hindrar en öppen diskussion om problemen, genom att anklaga alla som försöker prata om dem för rasist-fascist-nazist.
      Springare påpekar just detta, och det är viktigt för vi måste kunna diskutera problemen för att kunna göra något åt dem.

    • Håller med dig Håkan, tyvärr meningslöst! Förstår att det inte är lätt, men det hade varit bättre om han hade fortsatt att bara lämna fakta!

      Kommunisterna har fått precis som dom vill, flyttat fokus från problemet!

      • Gör en jämförelse mellan hans första inlägg och detta och du förstår säkert själv vilket av dom som har fört utvecklingen mest framåt!

        Alla har rätt att tycka, men jag för min del hade föredragit att inte Springare hade gett sig in i debatten, utan bara sakligt hade konstaterat vad han hade på sitt skrivbord i förra veckan!

        Vem vet ens vem som har skrivit dom olika inläggen på Facebook? Troll finns det gott om på båda sidor!

      • Det duger inte att bara sitta och påpeka fel -någon måste föra debatten framåt! Annars står vi och stampar i all evighet!
        Springare tar debatten från polariseringen där ena sidan bara skriker rasist, till att peka ut att vi och politikerna måste prata om verkligheten och handla för att göra ngt åt problemen.
        Hade han bara tagit en sida, hade vi varit kvar i samma sits som förut. Nu finns en chans att komma ett steg längre därför att Springare satt ljus på vad vänstertrollen och journalisterna gör: bara skriker rasist och och blundar för verkligheten.

      • Då gäller det att inte spela vänstern i händerna och ge sig in på deras planhalva, utan bara fortsätta att presentera fakta och låta dom göra bort sig!

        Springare skulle varje vecka presentera statistik, var blev den av? Den hade gjort större nytta än detta inlägg!

        Du och jag och dom flesta här är insatta i verkligheten, men många andra som behöver vakna kanske tröttnar på Springare om det bara blir det vanliga gnället på ”journalisterna”!

      • Springare svarade fantastiskt bra på ett påhopp av en batikhäxa i någon intervju: utlänningars överrepresentation beror på socioekonomiska förhållanden!

        Bra, konstaterade Springare lugnt, då har vi konstaterat det. Jag säger inte emot dig. Men att konstatera något löser tyvärr inte problemet!

        Då blev det tyst. Så ska debatten föras!

  12. Lovande att det finns klarsynta personer där det händer i vårt samhälle.
    Så nu är det upp till politiker som ställt till med detta att ta ansvar eller det mer troliga att någon annan behöver göra det. Det är inget som tyder på att de har rätt förutsättningar för att hantera situationen. Det behövs kompetenta människor med befogenheter att agera.

    Humanismextremismen behöver granskas och avvecklas. Mmmmamma Mia Vad kapporna ska flaxa i vinden?

    Dags att dra igång med den där förbannade kartläggningen. Inte bara kolla hur fort tåget går utan avgöra i vilken riktning och framför allt vart det kommer ifrån?

    Sent ska syndarna vakna?

KommenteraAvbryt svar