Arabisk kvinna lämnar förorten

2015 kunde vi för första gången läsa om Zeliha Dagli, en kvinna som för 30 år sedan flydde från fundamentalisterna i ett muslimskt land till tryggheten i Husby…trodde hon.

…förtrycket har återvänt. Mina rättigheter begränsas och styrs i mitt eget bostadsområde“, säger hon till Aftonbladet. Nu flyr hon åter, denna gången från en svensk förort.

I Aftonbladets artikel beskriver Dagli sitt Husby som en plats där kvinnor förtrycks, där kvinnors rättigheter förnekas och skäggiga män bestämmer vad kvinnor får och inte får göra, hur kvinnor får och inte får klä sig och vilka evenemang kvinnor tillåts bevista.

“Vi är många kvinnor som är mycket oroliga över utvecklingen i Husby och hotet mot jämställdheten här. Är inte Husby en del av Sverige, gäller reglerna inte här? Jag orkar inte längre utan vill återigen söka asyl i mitt andra hemland Sverige”

Så avslutar Zeliha Dagli sin berättelse och nu, två år senare, flyr hon än en gång. Den här gången från en svensk förort.

“Moralpoliser säger föraktfullt till mig att jag har blivit för svensk”

Så skriver Dagli i Expressen, där hon berättar att imamer och klanledare tagit makten från politiker och myndigheter. Kvinnor, oavsett ålder, kan inte längre röra sig fritt i Husby och allt har bara blivit värre sedan artikeln i Aftonbladet publicerades 2015.

“Många politiker vågar inte ta i detta för de är rädda att det ska ses som rasistiskt”

Om Zeliha Dagli finner någon tröst i detta, kan jag avslöja att det är mycket som politiker, myndigheter och journalister inte vågar i rädsla för att kallas rasist eller gå “högerextrema krafter” till mötes.

Expressen

Den vänsterpartistiska riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh, själv från ett muslimsk land, var en av de som tog upp Zeliha Daglis artikel och följde upp den med att beskriva hur förorterna styrs av manliga fundamentalister.

Sån kritik framför man inte ostraffat i Vänsterpartiet. Snart nog kom kritiken mot Kakabaveh och den kom från de tre partikamraterna Christina Höj Larsen, Rossana Dinamarca och Aron Etzler som menade att Kakabaveh spred en falsk bild av svenska förorter.

Minns ni hijabuppropet 2013? Detta patetiska upprop som fick svenska politiker och kändisar att trä på sig detta löjliga plagg i solidaritet med utsatta muslimska kvinnor. Nu vittnar muslimska kvinnor om att förtrycket ökar och tvingar dem att fly från sina bostadsorter. Då kanske det är dags för samma kvinnliga politiker och artister att visa sin solidaritet för de muslimska kvinnor som vågat kasta slöjan och leva som kvinnor i det jämlika och feministiska Sverige förväntas göra.

22 thoughts on “Arabisk kvinna lämnar förorten

 1. När vet man som invandrare att man blivit hyfsat integrerad i det svenska samhället? När man tilldelas epitetet “husblatte” av ett gäng verklighetsfrånvända dårar på vänsterkanten.

 2. Varför inte åka tillbaka till hemlandet istället för att klaga? Det går förstås inte när man har blivit svensk, eller?

  • Det är väl bra att hon står upp för “rätten” att umgås med svenskar och leva svenskt, dvs integrerat, och berättar om hoten!? Hoppas politikerna tar till sig hur det blivit i vissa förorter!

 3. Vem tror att ARABISKA kvinnor har det värst av alla muslimhuliganer i vårt land????? Men det tystas FULLSTÄNDIGT ner. Tjejer utnyttjas och sölas ner och förstörs, bara för dessa primitiva odjur från hin håles avgrund. Och detta på löpande band.

  …och därigenom att laglösheten förökas, ska kärleken hos de flesta kallna.” Matt. 24:12.

  Det är det som håller på att ske nu.

  Kärlek finns inte mer, bara djurisk brutal åtrå från muslimska kreatur. Tjejer kommer ALDRIG mer att få uppleva kärlek och ljus i vårt land. Aldrig romantik p g a denna vidrighet. Allt dettaför att “rädda” “LIV”. HA HA HA, vilket makabert skämt, när man MÖRDAR människoliv i VÅRT land.

 4. Därför måste rasismen accepteras!!! Innan dess kommer ALDRIG människovärdet att respekteras i vårt land.

 5. Detta är en kvinna som Tim Pool verkligen borde sätta sig med göra en intervju med, gärna på ett café i Husby om hon vågar.
  I det Sverige jag växte upp i kunde en reporter med lätthet sitta på ett café med en kvinna..

  Han reser just nu runt i Sverige och tar gärna mot tips om vad han skall dokumentera. Själv har jag varken twitter, fb eller youtube-konto, men kanske någon här kan?

  Tips nr 2 – Hans nästa stopp är Göteborg – det vore otroligt intressant att se vad som skulle hända om han filmade inne på Nordstan på kvällen… Det borde han inte missa.

  Hans twitter:
  https://mobile.twitter.com/timcast

 6. Här kan ni ta fram näsduken, för dagens snyftare:

  http://www.hallandsposten.se/nyheter/halmstad/ny-lag-blir-moment-22-f%C3%B6r-asyls%C3%B6kande-1.4172065

  Problemet är väl rätt enkelt, det är väl bara för den godhjärtade Ingrid som säkerligen har skurit guld när hon har daltat med honom att ta med honom hem och själv betala! Men det är klart att så långt sträcker sig inte Ingrids solidaritet!

  För övrigt intressant att se hur en myndig ockupant från Afghanistan ser ut!
  Han ser ut som en barnrumpa om man jämför med många andra!

 7. Min bild av muslimska kvinnor och svenska “batiktanter” är inte positiv, de är lika naiva i sin uppfostran av pojkar,” barn”. Det gäller att verka för att de ska se “snälla” ut i andras ögon, inte för att skapa dugliga och kunniga individer för ett bra och välfungerande samhälle, nu sitter landet där med skitstövlarna. Deras ickeuppfostran skadar för alltid de som råkar ut för den.
  Tack för mig, har inget mer att tillägga i den frågan.

  • Detta har jag också stött på, pojkarna uppfostras till att vara ögontjänare och artiga “uppåt” men sparka nedåt och åt sidan.

 8. Kommunister kan tydligen inte leva utan att bli förtryckta och förtrycka! Gick det nu inte med kommunismen själv, får dom byta till Islam! Förtryck till varje pris!

 9. Vår feminiztiska pajasregering gör det inte lätt för kvinnor att leva i Sverige. Varken våra svenska eller muslimska kvinnor är trygga. Trodde feminismen gick ut på motsatsen…

 10. Hon och en miljon andra kan intyga hur illa det är ställt i Sverige idag.

  Carl Bildt på hans twitter den 19 feb –
  bild på president Trump + kommentar:

  “Sweden? Terror attack? What has he been smoken?”

  En f.d. minister förolämpar USA´s president å det grövsta!

  Inreseförbud för den fräcke ^^^^^^ borde svaret bli från USA!

  • Carl Bildt bjuder tydligen in Trump så att han själv skall kunna se på plats. Undrar hur han tänkt finansiera det besöket. Han är en fd utan befogenhet att spendera skattemedel för statsbesök? Det känns som en tanke från en forntid. När vem som helst kan uppdatera sig i realtid från där de är via info tillgänglig på nätet. Givet att fakta kollas.

   Tino kommenterar vad Bildt skrivit och avslutar med att fråga sig om han anställt Reinfeldt för att faktakolla.

   Det är roligt. Men tragiskt samtidigt. Tragikomiskt. TragCom?

  • Jag trodde en gång på Carl Bildt…………….
   Jag trodde en gång att Carl Bildt hade normalt omdöme…….
   Jag trodde en gång att Carl Bildt var en intelligent person……..

  • “… has he been smoken” skrev Bildt detta ? Passive voice ? Då kan han inte engelska. Det ska vara “… has he been smoking”- det är present perfect continuous form, active voice av verbet ‘smoke’. som det heter på engelska.

 11. Araber som lämnar förorten kommer bara förstöra fina svenska platser med arabism, oavsett hur väl de menar.

 12. När f-n ska dessa vänstertomtar begripa vad som verkligen händer i utanförskapsområdena i Sverige? Själva skulle de inte sätta sin fot där utan sitter på barrikaderna och gnäller om rasister när det i själva verket är dem själva som är de värsta rasisterna. Man får ont i huvudet av att försöka förstå hur dessa vänstertomtar tänker rent logiskt…det finns ingen vett eller reson bland vänstertomtar vilket borde vara uppenbart för de flesta.

 13. Jaha, nu har även arabiska kvinnor blivit rasister….

  Jag hör samma klagomål på jobbet där de utländska flyr undan somalierna.

Kommentera