SVT reporter och den freudianska felsägningen

SVT:s USA-korrespondent, Carina Bergfeldt, har uppmärksammats för sina allt annat än objektiva reportage om det amerikanska valet och utgången av detta.

Igår framträdde hon i Rapport där hon ”råkade” möta idel personer som är negativa till Trump och positiva till migration. Innan inslaget lät hon oss förstå detta…

Nyfiken som jag är funderade jag över vad skillnaden mellan Trump-väljare och vanligt folk är. Vad är då bättre än att få svar från källan? Givetvis ingenting, så jag kontakta Bergfeldt och ställde frågan.

Svaret kom oväntat snabbt och det ska hon ha en välförtjänt eloge för. Hon bifogade denna bild…

skarmklipp

Carina Bergfeldt, reporter på vårt oberoende public service-företag, framförde m.a.o. en freudiansk felsägning och sånt kan väl förvisso drabba alla, men är du reporter till yrket bör du nog träna på att framföra åsikter utan lapp eller helt enkelt läsa innantill.

Härmed får jag väl kanske räkna in mig bland de ”nättroll” som hotar och misskrediterar etablerade mediers anställda?

 

16 thoughts on “SVT reporter och den freudianska felsägningen

  1. Det av hjärtat är fullt, talar munnen. Hon skriver att sjukvård är gratis, bara det indikerar hennes tankeförmåga. Förvisso för några som inte skattar, men de är inte svenskar.

  2. Hehe denna halvhysteriska kvinna läser alltid på ett papper när hon gör sina ”opartiska ” inslag i tv ! För några veckor sen sa hon att det är större risk att bli dödad av en ko än av en jihadist i usa !! Säger allt om svt när man skickar en sån ” nolla ” som reporter till usa !!

    • vad var skillnaden mellan vanliga Trumpväljare och folk på stan jämfört med Trumpväljare och folket?
      Ibland när de försöker att rätta det hela blir det faktiskt värre. Folk på stan eller folket som begrepp är att sätta sig över människor. Slarviga uttryck av översittarkaraktär. Hon tillhör inte dem utan seglar i en egen klass.

  3. Ja fy vilket trollande att ställa fråga till en etablissemangsjournalist.
    Vilket hat, vilken rasism, hua mig snart är du uthängd av Mattsons
    fin värdegrundsdyrkande blaska.

  4. Hon ger sig inte innan hon får de svar hon vill ha. Får hon inte det så blir det ledande frågor. De som blir intervjuade verkar vara måttligt imponerade men SVT är nog nöjda

  5. Har också reagerat på Carinas självklara ställningstagande i frågan, känns allt annat än objektivt. Kanske dags att låta svenska folket rösta i amerikanska valet också, lite i efterhand. Inte på traditionellt sätt, givetvis, men genom en större omröstning på webben? Då kanske msm inte blir chockade efter vårt eget val, 2018. Då kanske vi slipper kommentarer i veckor som: -Hur har ett parti med 13 procent kunnat växa så mycket? Ber om ursäkt för mitt trams, är bara så less på hela jargongen i SVT. Opinion Live, med Åkesson, Johansson och Svantessons debatt, var helt meningslöst i veckan. Björklunds lilla diskussion med Bilan Osman från Expo likaså. Bilan drog till med de vanliga cirkelbevisen, de muslimska länderna är helt olika varandra, slöjan är helt frivillig, ska vi diskutera förtryck av kvinnor eller en bit tyg o.s.v. Intervjun utanför moskén lät likadant, allt var frivilligt. Absolut, det är säkert ingen fara så länge man behåller slöjan på, problemen börjar väl när slöjan åker av och kvinnan hävdar sin rätt till självständighet och oberoende från mannen? Kanske dags för en längre debatt i tv igen. SVT hjälper väl till att folkbilda Sverige på ett opartiskt och neutralt vis, därav tv-licens? Suck, pust och stön!

Kommentera