Marine Le Pen vägrar bära huvudduk för att träffa stormuftin

BEIRUT (Reuters) – Marine Le Pen, presidentkandidat för det franska partiet Nationella fronten, vägrade vid ett möte med Libanons stormufti idag att bära huvudduk, hijab, och mötet fick avbrytas och ställas in.

”Ni kan vidarebefordra mina synpunkter till stormuftin, men jag kommer inte att täcka mitt hår” sa Le Pen till journalisterna. Stormuftins presstjänst sade att Le Pens medhjälpare hade informerats i förväg om dennes krav på henne att bära huvudbonad för mötet.

Marie Le Pen
Marie Le Pen, utan huvudduk

Läs mer…

-Pettersson säger att det är rätta tag. Speciellt i Beirut, Libanon som en gång kallades Mellanösterns Paris och var ett vettigt land.

Nedan bilder på Jerusalems stormufti med sin kompis. Dessa båda herrar är fortfarande palestiniernas idoler och det är de arabiska palestinierna som förstört Libanon.

Stormuftin av Jerusalem med vänner som är populära än idag.
Stormuftin av Jerusalem med vänner som är populära i arabvälden än idag.

stormuftin-nazisten

36 thoughts on “Marine Le Pen vägrar bära huvudduk för att träffa stormuftin

 1. Om fransmän skulle inte välja Marine Le Pen som President då är Frankrike förlorat. Nu hänger allt på deras sunt förnuft.

 2. En stark kvinna med ryggrad. En eloge till denna hjältinna! Se och lär, Löfvens underdåniga låtsasfeminister!

 3. Det krävdes väl inget större mod av Marine Le Pen att vägra bära slöja, inget kunde ju hända henne mer än att hon inte var välkommen.
  De skulle ha sitt möte i en moské och det var nog därför det ansågs vara viktigt att täcka håret.

  Jag minns när Göran Persson hade bjudit hit folk från Israel och när de skulle gå in i Stockholms synagoga hade han en kippa på huvudet.
  Och ingen hetsade upp sig för det.

  • Mia
   Ute på stan i Sverige så tycker jag att det är viktigt att slippa få se inbyltade ”kärringar” med fem till tio gapiga barn omkring sig !

   • Jag håller med, men det har ju ingenting med någon sjal att göra eller hur!? Utan det har med att de är utlänningar att göra! Vi bör inte missrikta vårt fokus på fel grejer. Och Mia frågade ju varför det inte blev någon uppståndelse när Göran Persson bär kippa i Sverige, eller när så gott som alla topp-politiker i USA trär på sig en när de åker ner till klagomuren och tillber. Detta om något borde ju starta diskussioner på Petterssons och Avpixlat i så fall tycker jag!

   • Fredrik
    Nu råkar jag veta vad den ”lasen” står för efter alla år i Frankrike, antar att du inte bor/ har bott här, den är en manifestation mot de franska kvinnorna !

   • Fredrik
    Vad det beträffar G P så struntar jag fullständigt i ”han som bestämmer” alltså på den tiden hsb.

  • Ingen hänger eller stenar de som vägrar bära kippa så det är tyvärr inte jämförbart. Att vägra huvudduk är en viktig handling för det stärker och symboliserar kvinnors kamp för frihet. Kallas också ”solidaritet” som väl är ett fint ord.

 4. En eloge till Marine, som förtjänar all framgång i motsats till ”sveriges” tokfeminister!!!!!! 🎇🎇🎇🎇🎇🎇

 5. Alla kvinnor skall väl få klä sig som dom vill. Det ska inte några gubbjävlar bestämma. Därmed anser jag Marie gjorde helt rätt. Detta handlar inte heller om respekt. Det handlar om vanligt sunt bondförnuft!

  • Det var ju ingen muslim som tvingade henne heller, vilket jag tycker de gör rätt i. Så vi kan säga att inga muslimer gjort något fel i detta fall. Vad tycker du om att USAs politiker åker ner till klagomuren och tar på sig kippa?

 6. Marine Le Pen har den ryggrad och stolthet som alla slöjförsedda ”kvinnor” i Stefans regering saknar fullständigt, och därmed skämmer ut Sverige internationellt.

 7. För övrigt så är det här fortsatta jönserier med Nazister=Muslimer avslöjande att Petterssons egentligen är neocons.

   • Och du är inte så bra på att forma argument och uttrycka din åsikt eller hur Ruth? Du klarar visst bara av att skriva enradiga invektiv mot folk du inte håller med, eller mer troligt, folk vars argument du är för okunnig för att förstå, eller hur Ruth?

   • Vore det inte ett sundhetstecken *ifall* han nu skulle må dåligt över situationen i Sverige och världen, eller att man kan urskilja neokonservativa drag bland svenska nationalister ibland? Du bör ju istället be honom utveckla sina tankar med tanke på hur onda neokonservativa generellt är. Eller har du inte hört om PNAC, Kagan, och övriga krigshetsare?

 8. Jag tycker att det var korrekt om det skedde i Frankrike. Om mötet ägde rum i Libanon så tycker jag inte om beteendet.

  • MartinA
   Varför tycker du att det är korrekt, vi bär inte huvudduk i Europa och när de ”våldtar oss”såväl ekonomiskt som kulturellt…………hur klär de sig här då ?

   • Att kräva att ej behöva anpassa sig till ett muslimskt religiöst krav är korrekt för Marie Le Pen när hon agerar i Frankrike. Därför att Frankrike är hennes land, där har hon mandat att kräva franskt beteende.
    Däremot är det inte korrekt i Libanon eftersom det vore kulturimperialism.

   • Hej Lena. Skulle vara intressant att höra din åsikt om västerländska politiker som klär sig i kippa? Det är ju också något som inte är europeiskt.

   • Hej på dig Fredrik
    Du har inte och bor inte i Frankrike, eller ?
    Jag har gjort i nästan 3 decennier så jag vet hur muslimkvinnor ser ner på oss otrogna. Tro ALDRIG att en muslimsk kvinna i Frankrike för 20-30 år sedan bar en ”tyglase” runt håret , det fanns inte !
    Sedan började det, det var från start för att förtrycka de franska flickorna /kvinnorna ………………..vi är bättre än ER !
    Det är en manifestation för att förtrycka de ”otrogna” !

   • Tack för svar Lena. Jag håller med dig, vi ska inte ha muslimska sjalar här i Europa. Och jag erkänner att jag inte har samma förståelse som du när det gäller sjalar. Men jag frågade om kipporna, alltså de hattar judarna bär. Med tanke på att du skrev »”våldtar oss”såväl ekonomiskt…« så kanske du har någon åsikt om dessa grejer också? Vi kan ju vara emot båda två sakerna eller hur?

  • Men i Sverige kan handdukshuvudena få behålla trasan på istället för att använda den korrekta uniformsmössan/hatten.

   Varför kan man då inte vända det åt andra hållet, att vi slipper trasan på huvudet?

 9. Hon är fransyska så hon vet av erfarenhet vad hela det här går ut på och vilka som kommer att drabbas.
  Dessutom så fanns inte dessa huvudbonader på invandrade kvinnor för en till två decennier sedan i Frankrike, tyvärr så tyckte muslimska kvinnor i landet att den huvudbonaden var ett utmärkt sätt att VISA SIN MAKT över FRANSKA KVINNOR.
  Med den ”lasen” så ansåg de sig BÄTTRE än de franska kvinnorna, glöm aldrig …….muslimer älskar MAKT, världsherravälde !

 10. Våra svenska feminizter vek ner sig direkt för världens värsta kvinnoförtryckare. Riktiga kvinnor som Le Pen förnedrar aldrig sig själv och andra kvinnor genom att sjunka så in helvetes lågt….

Kommentera