Skandinavien: Västvärldens citadell för antisemitism

av Giulio Meotti • 20 februari, 2017

Hat mot Israel har blivit en riktig besatthet i Skandinavien, som återuppväckt det lysande partnerskapet mellan de liberala ”användbara idioterna” – de som bryr sig om jämställdhet och minoriteter – och islamisterna – de som bryr sig om underkastelse och om att döda ”hedningar”.

Trots det faktum att judar i Norge bara består av 0,003 procent av den totala befolkningen är Oslo nu världens huvudstad för europeisk antisemitism. Norska tidningar är fulla av klassiska antisemitistiska troper.

En festival i Oslo avvisade också en dokumentär, ”The Other Dreamers”, om handikappade barns liv, helt enkelt för att den var israelisk. ”Vi stödjer den akademiska och kulturella bojkottningen av Israel”, skrev Ketil Magnussen, festivalens grundare.

Samma rasism existerar i Sverige. Dagens Nyheter publicerade en våldsamt antisemitistisk gästkrönika med titeln ”Det är tillåtet att hata Judarna”.

Menar Sveriges utrikesminister Margot Wallström verkligen att för att besegra islamistisk aggression måste Israel kapitulera? Palestiniernas situation är sannerligen förtvivlad, men då de haft fullt självstyre i flera årtionden orsakas deras förtvivlade situation av deras egna korrupta ledare som avsiktligt verkar hålla sitt folk kvar i eländet för att försöka skylla det på Israel, på samma sätt som att folk stympar barn för att göra dem till ”bättre” tiggare.

Den nazistiska dagstidningen Der Stürmer hade inte kunnat rita den bättre.

gatestone_malmo

Den 12e januari publicerade den norska tidningen Aftenposten en artikel om Jared Kushner, USAs president Donald Trumps svärson och seniorrådgivare: ”Juden Kushner ska ha tryckt på för att få David M. Friedman som ny ambassadör i Israel”, skrev Aftenposten. Nyhetstidningen bad sedan om ursäkt för att ha kallat Kushner för ”juden”.

Några veckor tidigare passerade stadsrådet i Trondheim, Norges tredje största stad, en motion som uppmanade invånarna att bojkotta israeliska varor – man strävar efter att staden ska bli ”Israelfri”. Sedan var det en annan norsk stads tur, Tromsö, med en befolkning på 72 000 vars stadsråd passerade en liknande motion. Fler än 40 % av normännen bojkottar redan israeliska produkter eller är för att göra det, enligt en opinionsundersökning.

Läs vidare

16 thoughts on “Skandinavien: Västvärldens citadell för antisemitism

 1. Det var förvånande läsning att antisemitismen är så pass stark i Norden. Jag förstår inte av vilken anledning? Vi har, som jag erfarit, aldrig farit illa på något sätt av att det finns Judar i i Nordiska länder. Tvärtom, har de varit med i många högproduktiva projekt och bidragit till välstånd och utveckling om man läser igenom historien. Definitivt har de bidragit till sin egna och även andras försörjning. Om antisemitismen har äldre rötter och lever vidare i Nordiska länder möjligen av gammal politisk tradition vet jag inte?

 2. Vad skulle man lärt dig från 40-talet att tack vare det gick som det gick så börjar den vite mannen med dess arv västvärlden gå mot din undergång. På 40-talet fannd drt en man som slogs för vår allas rätt att bo och leva i sin egen värld. De som vann, de som begick världens värsta folkmord på kristna i Ryssland har nu stått i spättsen och givit bort vårt hem, vår rätt att existera. Jo vi har lärt oss, tack som frågar.

 3. Verkar finnas gott om antimemitkramare. Märkligt att vi fortfarande inte lärt oss något från 40-talet.

 4. Och i Sverige har vi infiltratörer som Helle Klein som vänder ut och in på svenska kyrkan så Svensken ska ta avstånd från deras gemensamma religion. Splittra och härska, undrar vilken religion hon var född till.

 5. Cyniskt nog så är de absolut värsta antiseministerna, de
  som kallar andra för att vara nazister och fascister.
  (Läs vänsterpartister och socialdemokrater.)

 6. Är så svårt att ta in att man i Norge är så antisemitiska, med tanke på hur judarna behandlades under kriget. Det var i samband med att norska judar skickades till Tyskland som Sverige vaknade till och lär judar få komma in i landet. Men det är väl så att de gamla, de som var med när judar fraktades från runt om Norge till Oslo för viader färd till gaskammrarna., dör undan och då finns inget som hindrar antisemitismen att spridas så som det gjorde genom de slaviska länderna och till Tyskland.

 7. I vilken värld lever personer tillhörande media- och maktetablissemanget, som ställer sig helt oförstående för Trumps uttalanden om situationen i Sverige?
  Ett tips till dessa i sina enklaver insnöade människor
  Ta någon av tunnelbanans linjer i Stockholm mot Akalla, Hjulsta eller Norsborg ikväll och kliv av vid någon av förorterna Husby, Rinkeby eller Fittja, ta en kvällspromenad där och
  ….. lycka till!

 8. En veritabel skamfläck på den norska nationen och en styggelse till försök att bilda en opinion som endast är värd vårt fulla förakt! Mycket tråkig etikbrist som icke kommer att gå historien förbi. Här kan man verkligen tala om ett ogenerat muslimjuckande iscensatt av etablissemanget. Min aktning för Norge sjönk på ett drastiskt sätt, och vem hade trott att en ny generation Quislingar nu är på frammarsch? vad blir nästa vedertagna policy? Att förhåna förintelsen?
  Andreas.

 9. Nu ändrar jag det goda intrycket jag haft om Norge och norrmän. Vad Sverige beträffar är det ingen överraskning med en regering som består av islams ’puppets on a string’.

Kommentera