Stäng

Hizbollah varnar, deras missiler kan träffa Israels kärnreaktor

MELLANÖSTERN. Hizbollah ledaren Hassan Nasrallah uppmanade Israel att avveckla sin kärnreaktor i Dimona i förra veckan, Nasrallah säger att kärnvapenanläggningen utgör ett hot mot Israels existens om den träffas av en av Hizbollahs missiler.

Nasrallah utfärdade ett liknande hot mot Haifas ammoniaktank förra året, när han sa att en missil som slår ned i anläggningen skulle kunna ha effekten av en atombomb. I förra veckan , beordrade en domstol i Haifa att tanken ska tömmas med hänvisning till säkerhetshot.

I ett tv-tal sa Nasrallah att Hizbollah ser Israels tömning av ammoniaktanken som ett tecken på att de fruktar den libanesiska terrorgruppen.

 

Efter mötet mellan Israel premiärminister Netanyahu och USA:s president Trump, sade Nasrallah att utsikterna för fredliga förhandlingar mellan Israel och palestinierna var nu över.

Läs mer…

-Pettersson undrar om Nasrallah inte har hört att Sveriges utrikesminister har tillsatt ett särskilt sändebud som ska ordna fred i området.

Sedan tycker jag han ska ta det lite lugnt med att hota Israel, sådant brukar slå tillbaka och jag kan inte tänka mig att Israels kärnvapen ligger på ett ställe som går att slå ut…

7 reaktioner på “Hizbollah varnar, deras missiler kan träffa Israels kärnreaktor

 1. Nasrallah har helt rätt i att det är USA, Turkiet, Saudi, Qatar, Europa och Israel som ligger bakom upproret i Syrien.
  Motivet för att störta den folkvalda regeringen i Syrien var att en gasledning skulle byggas från Qatar, via Jordanien, Syrien,Turkiet och till Europa som skulle finansieras av Qatar med 10 miljarder US dollar.
  Det var Syrien som sade att de accepterar ingen gasledning över deras territorium därför det skulle skada deras gode vän Ryssland, som exporterar 70% av gas exporten till Europa.
  Det är orsaken att regeringen i Syrien skulle krossas och det skulle bli en extrem islam regering i Syrien kontrollerad av Saudi, som är allierad med USA och därmet skulle USA få stort inflytande i Mellan Östern.
  Nu gick det inte som de här aggressionsländerna hade tänkt sig, utan syriska folket accepterade inte någon regimändring med Saudi som någon överhöghet utan folket stödde sin militär som gjorde heroiskt motstånd mot terroristerna, men 2015 var krafterna uttömda och Syrien blev tvungen att begära hjälp från Ryssland och Iran som omedelbart ställde upp för det syriska folket och dess militär.
  Idag har allting svängt och det är Syrien med dess allierade som har ”Upper Hand” och är på väg att vinna kriget över terrorismen.
  Saudi har bland annat satsat på upproret i Syrien 70 miljarder US dollar och försökte bli stormakten i Mellan Östern och hindra att Iran blir det.
  USA:s motiv var att knäcka Ryssland ekonomiskt och stärka Israels ställning i Mellan Östern som de är allierad med.
  ,

 2. Tiden er overmoden for å få Zionistene ut av #Palestina. Til de som fortsatt forhærliger og tilber disse fanatiske krapylene vil jeg anbefale dere å se ”The settlers”(Bosettarna) Denne gikk på NRK2 i Norge i går, og kommer på SVT2 22:15 28.02.17 og på SVT1 23:05 01.03.17 Meget bra dokumentar produsert av Jøden Shimon Dotan

 3. Tyvärr är hela Europas politiker och media nu upptagna med nationernas säkerhet, genom att bevaka och hånaTrumps twitter och hans blodtörstiga attacker på Frankrike Tyskland och Sverige. De har inte tid med eventuella kärnvapenhot från terrorister :/

 4. Fyfan vad jag är trött på dessa livsfarliga sagoberättare, kan man inte köra dem några taktiska kärnladdningar i röven och skicka dem till sin Allah och hans pedofil så fred kan vare med honom och vi få lugn och ro. Vi få väl acceptera Kollateral damage, ingen brydde sig om de Tyska Civila som strök med i tiotusentals vid varje bombnatt. Varför ömma man som fan för dessa jävlar?

 5. Hizbollah vet nog var de skall sätta in sina hot för att skapa oro hos israelerna. Idag är det inte USA eller Israel som ligger i framkant vad gäller det militära spetsmaterialet.

 6. Det bästa för Israel är väl att förekomma sina fiender genom att anfalla?
  Atomvapen har de ju.- Harmageddon nästa?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: