Vad hände i Sverige i går?

MEDIA. I sitt tal i en flyghangar i Florida på lördagskvällen gjorde Donald Trump en delvis oklar referens till Sverige. Uttalandet gjordes i samband med att Trump sa att han vill upprätta ”säkra zoner” i Syrien hellre än att ta emot flyktingar i USA.

Han pekade ut Europa, däribland Sverige, som varnande exempel och sa att flyktingar okontrollerat släppts in. I förbifarten nämnde han något som skulle ha hänt i Sverige i går, men utan att över huvud taget förklara vad det skulle röra sig om. – Ni såg vad som hände i Sverige i går kväll. Sverige, vem kunde tro det? sa presidenten.

-Pettersson konstaterar att media gör sig dummare än de är om nu detta är möjligt. Idag diskuteras vad Trump menade i sitt tal eftersom det inte hände något speciellt i Sverige i går kväll. Att USA:s president talade om terrordåd i Paris och Bryssel och kopplade det till massinvandringen av muslimer som skett till Sverige under senare år, igår, begriper naturligtvis hatmedia men de föredrar att försöka göra narr av Donald Trump i stället för att diskutera problemen med islam, muslimer, invandring och terrorism. Media vill inte diskutera att Sverige är ett skräckexempel i många länder och att de är medansvariga.

Eller tror de att Trump menade Melodifestivalen?

Annars visade vi en film i går som troligen Trump menade och som svenska medier inte gillar.

20170219_063037 screenshot_20170219-062826

13 thoughts on “Vad hände i Sverige i går?

 1. Ganska roligt, egentligen. På 1970-talet brände en man sig i Prag i protest mot kommunism. Detta är än idag en symbol för motståndet mot kommunism. I fredags brände en man sig på Sergels torg och ingen bryr sig om det? Polisen anger ingen bakgrund eller orsak tillsvidare.

 2. PK-pressen missar inte ett tillfälle att gripa efter obefintliga halmstrån efter varje offentligt uttalande från den ärligt valde president svensk åsiktskontrollerande media underkänner. Det krävs en hundraprocentigt politiserad journalistik för att låtsas stå oförstående inför det europeiska migrantkaos Trump hänsyftar och mycket relevant och korrekt nyttjar som ett avskräckande exempel på vilka följder en okontrollerad invandring ger.
  Löjligt, sade horan när det vek sig, och något slakare får man leta efter!
  Andreas 🙂

  • Skillnaden mellan tolkningen i USA och Sverige kan säkerligen förklaras med att han talade på deras modersmål och alla förstod vad han menade? Men det satte fingret på hur illa det är ställt med pk-iternas språkliga kompetens. Detta trots att vi har tillgång till engelska språket via media och att de som genomgår svensk skola studerar språket under lång tid.

   Och även på hur stor risk det är för missförstånd i ett land som Sverige där det svenska språket över huvud taget inte behärskas av stora invandrargrupper? Tanken svindlar. Hur lite begriper dessa människor egentligen av vad vi pratar om skriver i media? De kniper ännu hårdare om det lilla de hade med sig när de kom hit? Hur lite/mycket förstår de av den lagstiftning som det är varje människas (som vistas i vårt land) skyldighet att förhålla sig till och ta ansvar för att följa? Hur många invandrade känner till de svenska lagarna och har förstått dem? Den enklaste vägen för dem är att se hur andra gör? Och anta att det är ok?

 3. Vänd på frågan. Di svenske med Carl Bildt i spetsen gör sig lustiga över att Sverige nämndes. Som sagts här och annorstädes var det det gamla vanliga, ett mord, en brand i Täby, några utländska rånare i Örebro. Vad medierna då säger att det är en fullständigt normal lördagskväll. BRÅ faller in i kråksången snart. Det är som medberoende, det kommer smygande. Nu menar kultureliten att detta är ett normaltillstånd för Sverige och inget att orda om. Hur mycket våld och elände ska det vara innan de säger att det var för mycket?
  I Spanien vaknade de upp vid tågsprängningen i Madrid. Då började polisen åka på allt som ett exempel. När de gör en razzia och griper några terrorister visas de upp i TV med namn och nationalitet. Individpreventiv-man låser in skurken men också allmänpreventiv, allmänheten ska se att man faktiskt åker dit. En avskräckande effekt.
  Sverige har valt kaffe med dopp linjen och det har väl gått sisådär. Kanske dags att ändra politik-förlåt glömde att man inte kan det då polisen inte kan gå in i vissa stadsdelar. Att kalla det no go zoner är rasistiskt. Fy!

 4. Han påstår inte att det hände igår.
  Happened hade han sagt då. Happening som i sker/pågår/händer (kontinuerligt över tid).

  Han säger att igår (på reportaget) kunde ni se vad som händer/pågår/sker/fortgår I Sverige. Han säger att det är något som händer inte bara igår, även om det redovisades då, så sker det fortlöpande. Vilket ju är ännu värre.

  https://www.google.se/amp/www.vox.com/platform/amp/2017/2/18/14659952/trump-transcript-rally-melbourne-florida?client=ms-android-h3g-se

  Så här säger Trump bl a:

  ”Here’s the bottom line. We’ve got to keep our country safe. You look at what’s happening. We’ve got to keep our country safe. You look at what’s happening in Germany, you look at what’s happening last night in Sweden. Sweden, who would believe this. Sweden. They took in large numbers. They’re having problems like they never thought possible. You look at what’s happening in Brussels. You look at what’s happening all over the world. Take a look at Nice. Take a look at Paris. We’ve allowed thousands and thousands of people into our country and there was no way to vet those people. There was no documentation. There was no nothing. So we’re going to keep our country safe.

  And we all have heart, by the way. And what I want to do is build safe zones in Syria and other places so they can stay there and live safely until their cities and their country, that mess that I was left by Obama and everybody else — folks, we were left a mess like you wouldn’t believe, but we’re going to build safe zones. We’re going to have those safe zones.”

  Säkra zoner i Syrien. Då borde vi kunna skicka tillbaka folk dit? Med tanke på att mandatperioden han sitter är fyra år och att han agerar effektivt, är bra på att delegera, är skärpt i sina analyser, kan man enkelt inse att genomförandet inte är ljusår bort.

  Det märkliga och anmärkningsvärda är att svenska journalister är som med trafikanter som ställer sig bredvid en olycka och filmar i stället för att hjälpa till att hantera olyckan och bistå räddningspersonal. Nästan att de agerar som om de kastar skit på de som uppmärksammar olyckan? Vem kan ha inspirerat dem till ett sådant agerande?

  Trump är tillräckligt livserfarenhet för att ha läst av upp- och nedgångar i länders utveckling. Som framgångsrik entreprenör saknar han ju inte kunskap om vilka delar av världen som går och har gått att sluta avtal med.

 5. Att Owe Törnqvist gick direkt vidare till final i mello kanske. 🙂 Woaw för Owe, han är bara bäst, eller hur? 🙂 🙂 🙂 Trump bara kommenterade det i förbifarten. Det hade INGENTING med terrorism att göra, mer än Owes terror av det stereotypa banala, med sin medryckande härliga låt. 🙂 Tror jag alltså. Eller…? 😉 Fast det kan ju vara skjutningarna i Malmö han menade också. Vem vet?????

 6. Min uppfattning är att han säger ”du/ni ser vad som händer, i går kväll, i Sverige” och inte ”du/ni ser vad som hände i går kväll, i Sverige”

  ”You looking what happening in Germany. You looking what happening last night in Sweden, Sweden!”

  Stor skillnad i happening och happened, dvs händer och hände….

  Han syftar, relativt säkert, på Fox News inslag om Sverige och intervjun med Ami Horowitz”.

  Då jag inte tittar på SVT så har jag inte sett hur de översatt hans tal om vad som händer i Tyskland, Sverige, Belgien osv. (om SVT nu sänt den delen av talet textat?).

  Nåväl, är ju ingen expert engelska och översättning men uppfattar tydligt Trumps budskap till hans väljare. Se vad som händer när Europa släpper in hundratusentals människor utan att veta vilka de är…..

 7. Ja, dumma Trump….Att komma och säga sanningen om den ansvarslösa massinvandringen, igår eller idag spelar ingen roll, packet Socialdemokraterna importerat ställer till med SKIT alla dagar i veckan och ingen vill ha dem i Sverige!!
  Att säga självklarheter och bli hånad av SVT och hatmedia förstärker bara bilden av etablissemangets kod 291 och mörkning av det allvarliga läget….

 8. Det gäller att hela tiden vända fokus från dom riktiga problemen!

  Inget särskilt hände i Sverige igår, bara dom vanliga rånen, skjutningarna, morden, våldtäkterna, stölderna, inbrotten, bedrägerierna, bilbränderna, mordbränderna, stenkastningen och upploppen!

  Eller som dom kan rapportera i arabländerna,på Nordfronten inget nytt!

 9. Menar han domen mot den ”svenske” krigsförbrytaren? Eller menar han yesterday som ”tidigare”, ”förut”?
  Eller är det något vi inte fått veta än? Förväxling mellan Sverige och Schweiz?

Kommentera