Nu har tonen hos Norrmännen vänt

I oktober uppmanades de norska skidåkarna och deras ledare att visa en mer ödmjuk sida mot sina konkurrenter. Nu när domstolen bestämt att de inte gjort något fel med utportioneringen av astmamedicin till sina friska åkare har tonen ändrats markant.  Vidar Löfshus, den norska landslagschefen öppnar nu munnen och konstaterar att framförallt svenskarna betett sig småaktigt, att vi skulle ha en form av storebrorskomplex mot dem och därför uttryckt oss så negativt som vi gjort i astmamedicinfrågorna.  Undrar vem som har komplex? När man måste ta till mediciner för att öka prestationer…………

norrman

Norge är väl i särklass de land med störst resurser när det gäller skidåkning. Detta prioriteras på ett märkligt sätt. Tänk om det vore ett annat land som gjort samma sak? Nu är det inte färdigt med den norska domen. Det kan ju hända att det överklagas av andra länder. Norge borde tänka på vad de säger i detta fallet och fortsätta med den ödmjuka tonen.

Landslagsledningen  har varit i blåsväder dels när de tog på sig skulden med Sundby´s överdosering och även Johaugs salva så –  Vidar Löfshus – tona ned lite – saker och ting kan ändra sig………….

VG

5 thoughts on “Nu har tonen hos Norrmännen vänt

  1. Överhuvudtaget är det ganska konstigt att de flesta av världens bästa skidåkare lider av astma? Man skulle ju tro att idrottsmän och -kvinnor är som regel fullt friska och att man borde inte anstränga sig alltför mycket om man lider av astma. Men så är det tydligen inte.

  2. Torgny Mogren tog astmamedicin men dopinganalyserna var nog inte lika sofistikerade på den tiden. Det är välkänt att elitskidåkare får luftrörsproblem och även kan utveckla astma.
    Visst kan man förbjuda skidåkare med astma att tävla men särskilt moraliskt försvarbart skulle det inte vara.

  3. DDR, med sina dopade idrottare som gav utövarna svåra skador för livet. Ni som dopar er, hoppas att ni inte skadar er för resten av era liv, vad vet ni om läkemedlen ni stoppar i er, och vad de gör i era kroppar. Ni fysiskt friska utövare men lurade av läkemedelsindustrin och så kallade landslagsläkare. Tror ni att jag behöver se er högst på prispallen? Jag struntar fullständigt i det? Priset är för högt.

  4. Fantastiskt att en utredning kan visa att det är moraliskt riktigt att ge medicin till fullt friska åkare! Antingen är den köpt eller gjord av Norge själva!

Kommentera