Stäng

Migrationsverket fryser asylbeslut i väntan på medicinska bedömningar

INVANDRING. Migrationsverket fryser alla beslut i alla ärenden där åldersbedömningar av asylsökande behöver göras på medicinsk väg. Detta tills dess att Rättsmedicinalverkets nya metoder finns på plats, skriver Migrationsverket i ett pressmeddelande. Rättsmedicinalverket ska ta över åldersbedömningarna under första kvartalet i år, det vill säga senast sista mars.

I fall där den asylsökande inte uppgivit sin ålder trovärdigt ska den sökande få frågan om de vill genomgå en medicinsk åldersbedömning. Det kan enligt myndigheten handla om mellan 3 000 och 14 000 personer.

-Pettersson tycker att alla som tidigare fått asyl på lösa grunder ska testas retroaktivt och att lagen ska ändras så att medborgarskap ska kunna återkallas…

13 reaktioner på “Migrationsverket fryser asylbeslut i väntan på medicinska bedömningar

 1. vet , ni ? hur många svenskar som går med självmords tankar ? pgr AV landets misär,, skapat av makthavarna , fråga era grannar , så får ni veta ,, de trodde ni inte , men fråga . JAG är inte rädd för att fråga ,

 2. skolnplikt . GÄLLER INTE vuxna barn , DÅ får de studera på LÅN . SÅ ålders bestämmningen är ekonomi ,

 3. Sverige bör ta efter Finland, vägrar den ensamkommande ålders test så bedöms personen i fråga som vuxen i Finland!

  Inte konstigt att Finnarna anser att Svenska män är fjollor!

  Landet där inge vågar avvika från PK-fållan, för då blir man uthängd på Facebook!

 4. De 25% som i val efter val röstar på Socialdemokraterna bör vid det här laget fatta att detta kostar något som kallas PENGAR och tas från något håll!! ! NÄR SKA POLETTEN TRILLA NER???

 5. Kanske de ha då tid att handlägger min och äkta fruns ärende (väntad i 3 år på ett beslut).
  Det finns faktisk andra ärenden än Asylansökningar eller välfärds turismen.

  1. Poängen med Kurts ärende, kan vara (då säker källa saknas), att Kurt återflyttat till Sverige och har ansökt om uppehållstillstånd för medföljande. Borde och ska gå på räls, då Kurt ska (borde) ha försörjningsplikt för partnern.

   Men nu är det inte så. En annan man, eller den där äldre damen som ”importerade” verila gambianer, tröttnar på hen eller duger inte länge för hen. Resultatet – ALLA svenskar får betala, när ”stackarn” blir lämnad ensam. Villkoret ska vara evigt – permanent försörjningsansvar annars UT.

   Så var det där med barnen, den vite äldre medelålders mannen, (VÄMM) tröttnar/duger inte och har fått barn efter turismen. Modern kan inte, ännu, försörja sig och barnet. Beslutet ska vara – stanna., med de humoristiska humanistiska motiven. Mannen fick någon att gilla och Sverige fick en medborgare mer som förbättrar svenskarnas dåliga födelsetal.

   Synd om den äldre damens partner, att hon inte kunde få barn, så för honom/dem är det UT.

   @Kurt, Bli inte sur. Scenariot gäller inte dig utan DE som varken kan, vill eller kommer att försöja sig själva och sin anhöriga som DE anser att Sverige har skyldighet att försörja.Jag hjälper gärna andra att hjälpa sig själva men blir så j…a trött på alla NI med öppna hjärna och stängda dörrar.

   För vem ska hjälpa oss, när vi hjälpt så många att vi inte kan hjälpa oss själva.

   P.S. VÄMM kallar somliga vämjeliga, deplorable (avskyvärda), Hur är det ställt där uppe, när somliga är mer värda, när ALLA ska ha samma varde enligt den svenska värdegrunden. Ändra – Våga Värna Svenska Värden – VVSV,

 6. Och vad händer med den Asylsökande som vägra testet? Kommer han räknas som vuxen då?, eller som ett olydig barn som inte vill äta gröten?

 7. Jag tror migrationsverket kör med propaganda för att få arbetsro i sin ambition att slussa in så många bidragsturister som möjligt. De galningarna skall lägga Sveriges befolkning i ekonomisk fotboja.

 8. Nu får vi se hur ”barnen” reagerar på detta. Eller – vi kanske redan fått en försmak när de hotar med självmord om det inte omgående får PUT?

 9. Och alla som får avslag skall hållas i förvar fram tills att de returneras till sitt hemland?

  De som nekar till att delta i åldersbestämning får uppskriven ålder per automatik?

  Ju längre tiden går desto äldre blir de och sannolikheten för att de kommer att avvisas ökar. Och med säkrare metoder blir det också svårare att bestrida i rättsliga processer.

  Innan nästa val är de flesta ute ur vårt land, givet att de hålls i förvar tills de har returnerats.

  Det verkar som om Migverket har lättare att fokusera på sin uppgift när ”låt Anders vara Anders” avvikit från sitt ledarskap. Hoppas att Springares agerande i förlängningen kan göra så att även polisen skakar av sig ”Dan Efter” och därefter kan få bli effektivare, vilket säkert många yrkesmän ser fram emot?

  1. @Hönsmamman, En signatur har ingen hjärna, men hönan bakom, mamman, hon har och tänker rätt med satir.

   Replik – Låt män vara karlar så blir det inte Dan efter. Låt kvinnan vara milda Lena som Magdalena, bara hon kan sitt jobb och byter färg på trosorna och kjolen. Den röda färgen får inte sitta inpå kroppen. Det är toppen, som räknas. Blågula mönstrade blusar och skjortor är inne 😑☺.

 10. ”Migrationsverkets vikarierande generaldirektör Mikael Ribbenvik har fattat beslut om att myndigheten från och med idag, lördagen den 18 februari, väntar med att fatta beslut i ärenden där det finns behov av en medicinsk åldersbedömning fram till dess att Rättsmedicinalverkets nya ordning finns på plats.”

  MVF, sover aldrig byråkratin? Efter att ha rövk.., ja ni vet vad jag menar, svenska folket sedan 1980 så har man slutligen sett ljuset? Men det är klart med de senaste vändningarna med Peter Springare med flera så lyser varningslamporna starkare än solen.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: