Har media en självmordsagenda?

MEDIA. ”Under det gånga året har minst tre ensamkommande ungdomar begått självmord i Sverige, och nätverket ”Vi står inte ut” slog nyligen larm om att ensamkommande diskuterar kollektiva självmord i sociala medier”, så skriver den Eskilstunastyrda lokaltidningen Södermanlands Nyheter idag. 

Man ska inte vara cynisk i ett sådant tragiskt ämne, men självmord är en vanlig dödsorsak i Sverige och har så varit i årtionden. Siffran för självmord är ganska stadig år från år, drygt 1.500 personer väljer årligen att avsluta sina liv på egen hand. Det är i genomsnitt fyra personer om dagen.

Den statistiken visar att Södermanlands Nyheter och deras mediekollegor har en egen agenda, vilket man naturligtvis nekar till, när man nu gör en stor nyhet av att tre unga ensamkommande män valt att avsluta sina liv. Tragiskt, javisst. Precis lika tragiskt som att 1 500 svenskar gjort detsamma. Men det skrivs det mindre om . . .

Om man leker med tanken att sex av dessa 1500 är fotbollsspelare, vilket inte borde vara orimligt. Är det medias slutsats att fotbollsspelare är mer självmordsbenägna än andra och börjar Twittervänstern yla om att regeringen ska tillsätta en krisgrupp för självmordsbenägna fotbollsspelare? Eller tänk tanken att 450 av de 1500 självmorden begås av sossar…ja, jag tror ni fattar.

Media har gjort en nyhet av ingenting, en falsk nyhet. Procentuellt verkar självmorden bland ensamkommande vara ungefär som bland den övriga befolkningen i det här landet.

Att just ensamkommande unga män skulle vara mer självmordsbenägna än någon annan grupp i samhället har jag aldrig hört talas om. Fanns det någon statistik eller forskning som visade det skulle naturligtvis SN:s duktiga journalister snabbt att publicera uppgifter om att den aktuella gruppen är överrepresenterad i självmordsstatistiken, men någon sådan uppgift ser vi naturligtvis inte till. Likt förbannat är självmord tragiska historier.

En annan sak. Har ni tänkt på att media numera aldrig skriver eller nämner ensamkommande barn eller ensamkommande flyktingbarn, nu heter det ensamkommande ungdomar. Det skulle vara intressant att veta orsaken till den ändringen. Har barnen blivit äldre eller har media spridit falska nyheter om ”flyktingbarn” genom åren…

SN borde dessutom veta att över 30 sörmlänningar om året begår självmord och drygt 300 försöker.

Nedan SN:s artikel, problemen för barnen är att de längtar efter sina familjer som är i Iran och Afghanistan och dit går det reguljärflyg…sn_sjalvmord

Medias_rapportering

27 thoughts on “Har media en självmordsagenda?

 1. Bra att FOX uppmärksammar eländet i Sverige, men tyvärr så känner dom bara till en liten del av vad det mångkulturella helvetet har ställt till med!
  Dom vet inte att 15.000 gamla människor dör varje år p.g.a. svält, dom vet inte heller att Sverige har politiska fångar, eller att hundratusentals pensionärer inte har råd att äta sig mätt varje dag, köpa nya kläder, gå till tandläkaren eller ens köpa en dagstidning (men det sista får väl ändå ingå i det positiva på något sätt)
  Dom vet inte heller att det finns pensionärer som tvingas leva på 2700:- per månad, samtidigt som nyimporterade grobianer erhåller över 22.000: per månad.’
  Det är förmodligen också obekant fr FOX att ett enda importerat skäggbarn kostar över 6 millioner per år.
  Eller att gamla människor slängs ut på gatan för att bostäderna behövs för nyinkomna utlänningar!
  Misären i Sverige är oändlig!
  Vem kontaktar FOX angående detta?
  JR

  • ”Barnen” kostar runt en miljon per år.

   Ingen asylsökande eller migrant får 22.000 i månaden. Det gäller en familj med tre barn.

   15.000 pensionärer riskerar att dö av undernäring.

   Verkligheten är tillräckligt jävligt så det behövs inga överdrifter.

   • Riksdag och Departement uppger att ett enda s.k. utländskt ”barn” kostar 6 millioner per år! Men Du kanske har andra och vederhäftigare uppgifter?
    Plus dessa 6 millioner så tillkommer kostnad för sedvanlig skadegörelse, stölder, vandalism, bränder, våldtäkter mm. mm. Sex millioner är lågt räknat, men en skyhög siffra för oss skattebetalare som alltid får stå för notan!

    En utländsk familj med tre barn erhåller betydligt mer än 22.000:- per månad. En negerfamilj i Härnösand fick över 50.000:- per månad, men klagade att dom ville ha mer. Hur tror Du att det gick?

    15.000 gamla människor dör varje år av svält och/eller av svältrelaterade sjukdomar! Betydligt fler, över 35.000 befinner sig i riskzonen att dö av just dessa orsaker!
    MVH
    JR

 2. Likväl som media bara finner fördelar med invandring har de en otrolig förmåga att framhålla våra räddares problem, sanna eller fabricerade.
  Media den tredje statsmakten gör sig själva en otjänst genom att inte berätta vem gärningspersonerna är och därför drar läsarna nu slutsatsen att alla är invandrare i första eller andra generation.
  Till slut hur många ensamkommande finns i Sverige? Läs Ingemars funderingar här tidigare!!!!

 3. 200 Svenska ungdomar tar livet av sig om året och Media
  sover lugnt, 3 ensamkommande ljugande Afghaner som
  inte har några skäl att stanna här hotar att ta livet av sig,
  och Svenska politiker och Media får fnatt, det tillsätts
  utredningar för att reda ut en redan klar sak, att dom
  inte har några skäl att stanna???

 4. Jag får det till att ca 6-7 ensamkommande kan ta livet av sig för att komma upp i övriga ungdomars nivå som är ca 15 per 100 000 för pojkar och ca 6 per 100 000 för flickor. Baserat på att det lågt räknat finns ca 50 000 ensamkommande i sverige, och att den stora majoriteten ensamkommande är män. De övriga är alltså överrepresenterade!!!!

 5. ”Dags att begrava det multikulturella projektet.”

  ”Nu är integrationen den stora utmaningen, menar Sveriges Kommuner och Landsting efter att Migrationsverket skruvat ner prognosen för 2017 års asylmottagande.

  Det stämmer – och om forskningen har rätt gör Sverige fel. Bland annat underlåter vi att uppmuntra till anpassning, skriver Eli Göndör, fil.dr. i islamologi och medarbetare på Timbro.”

  http://www.dagenssamhalle.se/nyhet/dags-att-begrava-det-multikulturella-projektet-31651

 6. ALLA självmord ser jag som ett misslyckande av samhället. Jag känner flera som efter en tid på psyket tagit sina liv. Bla. min egen svåger. Det tog jag på mig då jag borde ha förstått att det skulle kunna ske. Sen att vår psykvård inte håller elitklass tror jag alla vet. Alla sossar på gräsrotsnivå tror jag vill se mig som medlem. Då jag sen säger varför alltså min enorma kritik mot dagens psykvård blir dom tysta, ja mycket TYSTA. Floskler biter inte på mig o jag ställde motfrågan: Varför vill inte sosse-toppen o landstingets divisions chefer inom psykiatrin träffa mig? Kan ni bevara en hemlighet? Men oss emellan: DOM TÖRS INTE! Trevlig Lördag-kväll!

 7. Står Sverige inför ett kollektivt självmassmord av sitt eget folk, jag börjar att undra, sunt är det inte landet långt därifrån !

 8. Dom över hundra svenska ungdomar som tar livet av sig varje år bryr dessa ”godhetsapostlar” inte om.

 9. För cirka en månad sedan anlände 500 amerikanska soldater med stridsvagnar för militärövningar tillsammans med rumänska armén. Ryssarna skrämmer inte längre rumänerna. Det är uppenbart varför muslimska migranter inte vill ’bosätta’ sig i Rumänien. Ni får tro på ’myten’ att det är fattigdomen som hindrar ISIS att välja mitt land. Dream on PK-ignoranter ….

   • För att betala Kalaset !!!
    På allvar nu: vi kallade inte amerikanerna hit. Landet är med i NATO och vi respekterar avtalet. Rumänska soldater var och kämpade i Afghanistan, t o m dodats där. Svenskarna dödas av afghaner i Sverige, förfädernas land ni fått i arv. Antar att du är en av vikingarnas ättlingar, såsom vi är ättlingar till dacier och romerska kolonisatörer. Vi kämpade mot alla slags fiender: romerska legioner i antka tider, otomaner, pollacker under medeltiden, habsburger, turkar, tyskar, ryssar i moderna tider – alltid var det självständighets- och försvarskrig, aldrig för att erövra andras territorier. Du har ingen aning om det, du dröjde inte i skolan fler år än du behövde. Aurea mediocritas.
    Det enda du gör nu är att protestera på pränt, bakom ett antaget namn och svära åt utlänningar som jag. Carry on regardless, but it brings no honour.

   • Ni kallade inte amerikanerna hit, utan dom bara dök upp vid gränsen? Intressant!

 10. Visst hotar ”barnen” med självmord, men det är ren utpressning, de vill få allt – here and now. De inspireras och uppmuntras av apbröderna i Frankrike.

 11. 5 gånger fler svenskar dör i självmord än i trafiken,
  här i skandinaviska arabiska halvön:

Kommentera