Findus flytt närmar sig.

I Bjuv märker man mer och mer att Findus flytt snart bli  realitet. Detta är ingen nyhet utan har varit officiellt sedan mars 2016. Vad som är intressant är vilka produkter som flyttats och vilka som skall fortsätta att tillverkas i Sverige. Findus har redan flyttat  en-portionsrätter och fiskgratänger till olika delar av Europa. Tyskland, Spanien får övertaga produktionen. 31 mars skall all produktion vara färdig och deras fabrik till salu. Min undran är om inte den hets som varit mot Findus en-portionsrätter med hästkött och/eller halalslaktat innehåll snabbade på just den flytten. Tror Findus att vi kommer att köpa mer när de flyttat sin verksamhet till halallagligt område???

SVT       Tidigare på Petterssons

10 thoughts on “Findus flytt närmar sig.

 1. I Rumänien säljs inte frusna portionsrätter. Man köper nylagad – varm – mat (takeaway) vägd i önskad mängd på flera mataffärskedjor som Carfour, Billa, Piffi eller Mega Image. Smakfulla inhemska såsom franska, italienska, mexikanska, indiska maträtter med sallad och mera säljs vid ‘vitrina calda’ (=varma vitrinfönstret). Och vilka efterrätter ! Varma konditorivaror vid luckor längs gatan – man får tunna plasthandskar för att plocka själv. Billigt dessutom !!

 2. Gör inget eftersom nysvenskar är från Irak och bara äter halal kebab och grubblar på om det är rasistiskt att inte alla restauranger erbjuder halal slaktat kött, och grubblar på att stämma pga diskriminering (inte påhittat, verklighet i Stockholms län).

 3. Kulturmarxisterna har även infesterat reklambranschen. Det finns nu knappt ett företag som använder den traditionella kärnfamiljen som objekt. Det är rasblandat, samkönat och varenda tokighet som sjuka hjärnor kan komma på trots att garanterat 90% av inköpen görs av vanliga människor. Nu senast råkade jag se Findus reklam när jag spolade reklamen. Inte för att det spelar någon roll då Findus, eller rättare sagt deras ägare Nomad Foods har bränt alla sina broar.

  Kan förövrigt rekommendera appen Buycott som räddar dig ifrån att göra misstag.

 4. Inte konstigt att Findus la ner i Bjuv! Jag har inte varit på ett företag där folk är så lata, otrevliga och arbetsskygga, sen Åkerman la ner produktionen av grävmaskiner i Eslöv!

 5. Det finns efterfrågan på välutbildad, kvalificerad personal till olika företag i landet men…………många väljer andra länder ………..varför ?
  Ett av svaren som jag har hört är………….jag vill inte ha mina barn i den svenska skolan och själv vill jag, min familj bo och leva i ett lugnt och säkert land.

 6. Så länge vi har fullblodsidioter som styr kommer vansinnet
  att fortsätta, företag försvinner varje år från landet av att
  man får bättre villkor i andra länder, men när livsmedels-
  företag försvinner så påverkar det en redan en mycket
  usel självförsörjningsgrad vid exempel stora katastrofer
  och vi kommer att svälta ihjäl vid ett sådant senario,
  det är för djävligt att mer än halva jordbruket har
  försvunnit, samtidigt importerar vi stora mängder folk
  så att det krävs ännu mer mat? Vad sitter det i politikernas
  huvud där andra har hjärna?

 7. Är inte bara en katastrof för BJUV. Hela Sverige. Skånsk matkultur försvinner och det kommer en dag då vi behöver denna när vi snart närmar oss beredskap som under kriget.
  Skåne har den bördiska marken i Europa tillsammans med PO distriktet i Italien. Idioterna som styr bygger bort denna mark. Säljer ut produktionsbolagen och facken titta på. GÅ UR FACKEN:

Kommentera