Israels ironiska svar till utrikesminister Wallström: ”Vi är djupt tacksamma”


ISRAEL. Utrikesminister Margot Wallströms (S) besked att regeringen ska utse ett speciellt sändebud för att arbeta för en lösning av Israel–Palestina-konflikten får ett kyligt mottagande i Israel. – Givet den svenska regeringens extraordinära framgångar med att bringa fred över hela världen är vi djupt tacksamma för beslutet att äntligen lösa den här regionens sjukdom. Varför kunde de inte ha kommit tidigare?, säger den israeliske utrikesministers presstalesman Emmanuel Nahshon till the Israel Times.

Hon har tidigare portats från Israel. Förra året nekades Sveriges regering att få träffa sina israeliska kolleger. I december hängdes Sveriges utrikesminister ut på en lista över förra årets värsta anti-israeliska uttalanden. Detta efter att Wallström i januari förra året krävde en grundlig utredning av hur Israel reagerat på palestiniers knivattacker mot israeler. Wallström ville veta om Israel gjort sig skyldig till ”utomrättsliga avrättningar” när knivangripare dödats.

Bakgrunden till den frostiga relationen är att Sverige 2014 beslutade att erkänna landet Palestina. Erkännandet av Palestina fick Israels dåvarande utrikesminister att syrligt påpeka att situationen i Mellanöstern är mer komplicerad än en Ikea-möbel som man monterar själv.

-Pettersson undrar fortfarande var problemet är? Araberna har en stat som de kan döpa om till Palestina om de vill…

Juridisk bindande gränser från 1922. De enda som juridisk gäller än idag.

Juridisk bindande gränser från 1922. De enda som juridisk gäller än idag.


13 responses to “Israels ironiska svar till utrikesminister Wallström: ”Vi är djupt tacksamma”

 • Nu vet vi vems sida Sveriges regering står på | Petterssons gör skillnad!

  […] Sveriges utrikesminister har tidigare anklagat Israel för utomrättsliga avrättningar när knivbeväpnade och angripande palestinier dödats. Nu säger den svenska regeringen Nej (?!) […]

  Gilla

 • Involuntarium

  Hahahohaaaaaahoha förstår precis hur Israels ledning tänker när det gäller EU:s egen lilla kaffeflicka! Jo det innebär ju inte att hen tänker bättre, har mer tur när hen tänker och uttalar sig eller att hen är mindre naiv, enfaldig, svagbegåvad och svagsint än chefen!

  Tänka sig en Socialdemokratisk utrikesminister som på mindre än ett och etthalvt år gjort sig fullständigt omöjlig i två länder varav den ena är en demokrati och den andra en extrem diktatur med lika många avrättningar per år som årets antal dagar!

  En extrem ultra feminist som beter sig som en elefant i en glasbutik! Ingen självinsikt överhuvudtaget! Ingen känsla för att tänka efter före, ja innan brödkvarnen spottar ur sig den ena vansinnigheten efter den andra!

  Vid regeringsbildandet erkänna Palestina som självständig nationalstat, trots att i samma ögonblick som regeringsbildningen skedde så dödförklarades den svenska självständiga nationalstaten! Chefen och hen bestämde att Sverige ska ingå och gå före i globaliseringen som en humanitär stormakt!

  Vid Saudi inbjudan omedelbart berätta i media om hur hen minsan skulle läxa upp de Saudiska representanterna! Och så börjar den svagsinta med att i slaskmedia med STORA BOKSTÄVER förklara hur de Saudiska representanterna skulle läxas upp!

  I nästa andetag hoppar den svagsinta på Israels ledning och beskyller Israelerna för utomrättsliga avrättningar!

  Därefter blev det förbannat tyst på den totalt socialt handikappade utrikesministern!

  Därefter reser hen land och rike runt för att lobba för att Sverige ska få ordförandeposten i världssamfundets säkerhetsråd! Antagligen stämmer meningsmotståndarnas uttalanden avseende ””vad som utlovats till diverse bananrepubliker ! förlåt länder för att lägga sin röst på Sverige i ordförande vaket”! Tydligen låg det så långt ifrån hens verklighetsuppfattning att Donald Trump skulle kunna vinna presidentvalet i USA! Fan vad hen misstog sig, ordförandeposten i världssamfundet måste i dagsläget med Trump som president vara fullständigt iskall! Trump kommer aldrig acceptera någon tvåstatslösning lösning!

  Nu står vårt hopp till att Tyskar, Nederländare och Fransmän röstar på de så kallade populistiska partierna! Dags att rädda och återställa Europa från de Islamistiska terroristerna!

  Det gäller att ha i minnet att världshistorien inte är statisk utan förändras över tid! Precis som de naturliga klimatförändringar som vi upplever i cykler om ett till tusentals år!

  Stefan Löfven respektera folkviljan avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning! Sverige ut ur EU nu!

  Gilla

  • Realist

   Enkelt sagt är att vår ”kära” utrikesminister HAR FÖRVERKAT SITT FÖRTROENDE !!!!

   Tyvärr kommer det nog också gälla i FN ……………

   Gilla

 • Ingemar

  Försök att lösa mussebabbeproblemen här istället, som förstör och lever f.n trots att de får allt lvsnödvändigt GRATIS !!!!! Tvi vale!!!! Ut med alla kriminella babbar på livstid, utan pardon!!!!

  Gilla

 • ÅMÅL

  Voine voine voine!

  Gilla

 • Truthfighter

  Trump kommer nog att lösa det hela. Och på ett bra MYCKET BÄTTRE sätt än Margot Wallström. Tillsätt en utredning, eller ombundsman, och ALLT blir bra, är PK-elitens kassa metodik. Ha ha ha!!! Vilka sjuka dårar de är!!!

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Den försåtligt folkliga farsoten Margot, denna extraordinärt karriärfokuserade bondlolla, anser naturligtvis själv att hon åstadkommer dagliga små underverk, genererade av hennes inbillade diplomatiska genialitet. Vi andra inser de reella konsekvenserna av den internationellt beryktade utrikesblondinens frekventa grodor, nämligen ett ökat förakt och löje för det feministiskt vanstyrda Sverige.
  Andreas.

  Gillad av 2 personer

  • Mr Jordan

   Tack, Andreas, ren poesi! Spot on! En tacksam och ödmjuk hälsning, mitt i all högröd förnedring som vi dagligen tvingas utstå från våra svagsinta potentater. 🙂

   Gillad av 1 person

   • pettersonaxeagentlemansgentleman

    Väl bekomme, bäste meningsfrände och vapenbroder!
    Andreas 🙂

    Gilla

 • Trynbald

  Om moderaterna gjort upp med Batra och anhang så hade misstroendeförklaringen mot Löfven varit historia och vi hade sluppit den plumpa och ointelligenta utrikesministern.

  Gillad av 1 person

 • Falköga

  Varje dag så får man skämmas över vad utrikesministern hittat på. I dag så är det ett speciellt sändebud till ett land där hon är portad och hennes uttalande om slöja och kippa. Saklig beskrivning av hennes tillkortakommande finns på Ledarsidorna.

  Gillad av 1 person

 • Tomas O'Maely

  Hela världen ler medlidsamt åt Utrikesblondinen.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: