Stäng

Dregen hyllar hög skatt men skatteplanerar själv

SKATTER. Dregen diggar välfärdssystemet. ”Fan, skatt är ju exakt som det låter: En skatt”, skriver hårdrocksartisten i ett hyllat Facebookinlägg.

Dregen, gitarrist i Backyard Babies, betalade över 50 000 kronor i skatt den här månaden. Något han ventilerar i ett inlägg på sin Facebook.

dregen

Dregen är bara en i raden av artister som tjänat hyfsat med pengar och hyllar det svenska skattesystemet, men Dregen har som många musiker ett aktiebolag, Dr Egen AB. Han omsatte hyfsat förra året, 1,2 miljoner kronor.

Han gjorde inte jättemycket vinst, men han har gjort. Han har 2,7 miljoner kronor i tillgångar, varav 2,2 miljoner i kortfristiga tillgångar. Så nog har han råd att ta en betydligt högre lön.

Men då betalar man förstås mer i skatt. I inkomstskatt. Då måste man betala statlig skatt och kanske till och med värnskatt.

Så Dregen fram med stålarna som du säger att du betalar.

Det är inte fel att skatteplanera som du gör. Men det är väldigt fult att skatteplanera och samtidigt påstå att du gärna betalar så mycket skatt som möjligt. Det är hyckleri, du kanske tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra…

Läs mer hos Uvell…

Här skulle vi naturligtvis ha en låt med Dregen och Backyard Babies men jag tar en med Pernilla Andersson i stället…

7 reaktioner på “Dregen hyllar hög skatt men skatteplanerar själv

 1. Visst var det kul att läsa om Dregen och sen ännu bättre att läsa Petterssons knorr och kommentarerna. Rätt ska vara rätt. Idiot är inget hot. Alltså går jag på det. Frågan är bara vem som är den störste? Den högste? Då måste det vara statsministern för det feministiska handelsbesöket i Iran nyligen.

  Nu hoppas jag bara att finansminister Magdalena Andersson omgående förändrar skattelagen så att *självgodhetsbolagen* betalar inkomsskatt och inte bolagsskatt. Dessa självgoda är många, Göran Persson, Fredrik Reinfeldt m.fl. De finns säkert inte en enda artist J.G. författare, konstnär, ståuppare H.S., musiker som Dregen som inte utnyttjar möjligheten. Hörde, kan vara ofakta, att Göran Persson cashade in 160 långschalar för EN timmes föreläsning.

  Cash is King – men borde inte feministerna betala mer skatt för egen rörelse, när de öppnar sina hjärtan för alla ensamma barn och män. Få är de som gör det gratis.

  En löneskatt på arbetet att vara självgod är bara en våt dröm av oss. Bara en tanke från högre ort skulle göra att ALLA pk, (Törs jag – JA) pk-idioter lämnar skeppet och skriver NED de(n) politiker som blott törs tänka tanken.

  Politiker ska vara omutbara. Ja i sanning en märklig konstruktion, när de goda respektive de onda orden är prostitutionens pris, när de köper och säljer, inte deras kroppar, men väl deras själar.

 2. Han ser ut som en idiot och skriver som en idiot, saknar han spelningar eller vad är det frågan om.?

 3. Min tanke när jag läser detta från ”dregen”, han måste bara vara så tacksam för att kunna försörja sig på sin hobby och få allt utöver betalt av skattemedel.
  Hoppas att han är medveten om att så kan bara ske i Sverige, så vad han än tänker göra i framtiden så flytta är ingen god idé, han är tydligen medveten om vad ”dagis” kostar i ett annat land och det är lika mycket eller mer i många andra länder.

  Inget annat land servar folk som lever på sin hobby.

  1. Har svårt att tro att en dagisplats i England skulle gå på ca 25/26 000 tusen kronor i månaden, men jag kan ha fel….även om det inte är ofta..:-)

 4. Han svär nog långa meningar över skatten, men för att
  vara populär bland innefolket måste han precis som den
  patetiske lotsas komikern H.S säga så.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: