Stäng

Hot efter misstänkta våldtäkter på skola

INVANDRARVÅLD. En 16-årig pojke, Mohammed, misstänks för två fall av våldtäkt mot barn samt misshandel, med mera. Brotten ska ha skett på en grundskola i Uppsala. Med anledning av den pågående rättegången har en hotfull stämning piskats upp i sociala medier.

Föräldrarna är minst sagt upprörda, för som vanligt verkar fokus ligga på att skydda gärningsmannen och inte offren.

Information till föräldrarna från Stordammens skola. 

– Det finns en stark oro på skolan och det har uttalats en del hot i sociala medier. I samband med detta har vi kopplat in polisen, säger Anders Fridborg, Uppsala kommuns säkerhetschef.

Hot mot vem? – Det går jag inte in på. Det är en allvarlig situation som uppkommit och som vi hanterar nu.

Anders Fridborg uppger att personal från socialtjänsten kommer att finnas på plats i stadsdelen under helgen i syfte att lugna ner stämningen.

– Det har skett en eskalering de senaste dagarna och vi följer nu upp det med de rutiner vi har för sådana här händelser.

I torsdags mejlade skolans rektor ut ett brev till föräldrar och vårdnadshavare. Där skriver hon att hon förstår att det väcker starka känslor när det finns misstanke om att ett brott begåtts på en skola.

”Alla elever ska kunna vara trygga i sin skola och vi gör vad vi kan för att vår skola ska vara säker för medarbetare och framförallt för våra elever”.

Den 18 januari 2016 knuffade Mohammed xxxxx född 2000 in en flicka på skoltoaletten på Stordammens skola i Uppsala och våldtog henne. B 982-16 Uppsala tingsrätt

Mohammed som är en elev på skolan fick gå kvar på skolan och, den 12 oktober våldtog Mohammed ytterligare en flicka på en toalett på Stordammen.

Mohammed utreds även för en tredje våldtäkt som ska ha ägt rum i ett trapphus i Sävja

Den 6 februari 2017 ska Mohammed på rättgång för andra brott han begått, bland annat misshandel den 8 januari 2016.

Föräldrar har reagerat mot att eleven ska ha gått kvar på skolan efter de misstänkta brotten.

Rektorn skriver i sitt brev att hon agerat omedelbart så snart hon fick kännedom om misstankarna.

”Enligt svensk rättspraxis är man emellertid oskyldig till dess att man dömts och det måste skolan förhålla sig till”, skriver hon i brevet.

Den första våldtäkten ska ha skett mot en 13-årig flicka för drygt ett år sedan. Enligt stämningsansökan ska den 16-årige eleven haft skälig anledning att veta att brottsoffret var under 15 år. I oktober i fjol, ska 16-åringen ha begått ytterligare en våldtäkt mot en 14-årig flicka.

Uppsala tingsrätt har sekretessbelagt hela förundersökningen men av stämningsansökan framgår att 16-åringen hela tiden nekat till anklagelserna.

Enligt kammaråklagare Karin Koci är det olyckligt att polisens utredning dröjt. Om målsägande, dvs brottsoffer, är under 18 år ska misstanke om brott utredas inom tre månader från det att det finns en person skäligen misstänkt för brottet.

– Det har tagit tid med utredningen på grund av ansträngt personalläge hos polisen och när det kom in en ny anmälan om våldtäkt i oktober ville man utreda också detta brott innan åtal kunde väckas, säger Karin Koci.

16-åringen är även misstänkt för misshandel. Den misshandeln ska inte ha skett på skolans område. I utredningen av misshandeln har socialtjänsten bedömt att pojken har ett särskilt behov av vård.

På torsdag i nästa vecka hålls den sista rättegångsdagen i det mål som gäller våldtäkten som ska ha skett i oktober.

Läs mer…

-Pettersson säger att Mohammed är inte dömd ännu, men myndigheterna måste skydda barnen i första hand så flytta grabben direkt när misstanke uppstår.

Sedan anser jag att media är medskyldiga. De skriver snyfthistorier om alla snälla, justa Mohammeds men döljer alla våldsamma våldtäktsbenägna Mohammeds och låtsas som de är svenskar. Flickor och kvinnor måste varnas och det görs bäst genom att säga sanningen. 

”Landet behöver lugna, modiga medborgare – men varken lugn eller ro frambringas av vår statliga, negativa propaganda, vars själ är en institution för undanhållande av fakta. 

Det finns ett oöverträffat slag av propaganda bland fria folk: Att säga sanningen!”

Vilhelm Moberg 1942

20 reaktioner på “Hot efter misstänkta våldtäkter på skola

 1. Det här sker i Paris när en svart man har blivit (inte bevisat) skändad av fransk polis, det blir upplopp och 500 bilbränder under helgen. Finns det inga bildbevis så kan han ju ha blivit skändad före händelsen, kanske därför som han uppträdde så aggressivt ?
  http://www.express.co.uk/news/world/766220/Bobigny-Theo-alleged-rape-Paris-protest
  Svenska flickor blir skändade dagligen och stundligen………….var är upploppen i Sverige ?

 2. En än större katastrof väntar landet framöver om sådana här får stanna!!! Utvisning är det enda som hjälper, även i preventivt syfte!!!
  Och så naturligtvis STÄNGD gräns!!! Det här är ju sjukligt kriminella som kommer att förstöra det som är kvar av detta vanstyrda land!!!

 3. Ännu en totalt inkompetent och ansvarslös kvinnlig rektor, vars enda ambition består av att agera i enlighet med den feminazistiska arbetsagenda som dikterar samtliga importerade sexualbrottslingars oinskränkta beskydd. Blotta misstanken om ett överfall av denna kaliber borde vara tillräcklig för att stänga av vederbörande under brottsutredningen. I stället väljer skolledningen att utsätta oskyldiga elever för fortsatta risker, vilket gör de ansvariga direkt medskyldiga till brott som begås inom skolans område. Lika repulsivt som oacceptabelt, och man anar att såväl föräldrar som elever fått mer än nog av det ständiga hotet från dessa allmänfarliga inkräktare.
  Här krävs en rejäl manifestation och ett ställt ultimatum som kräver att skolans säkerhetsrutiner revideras och uppdateras för att stå i proportion till den nya hotbilden. Tills dessa missförhållanden korrigerats, borde samtliga berörda hålla sina barn och ungdomar hemma från ifrågavarande läroanstalt.
  Andreas.

 4. Hahahohaaaaaahoha en ovanligt korkad rektor, ja jag umgås ju inte med rektorer så jag har ju ingen aning om om alla i skrået är lika djävla naiva, svagbegåvade och enfaldiga i sin yrkesroll eller om det är så att den här Uppsala rektorn är särskilt utmärkande i sitt ledarskap!

  Hur fan kan man låta något dylikt passera och låter det dessutom upprepas utan att reagera! Inte konstigt att det blir en otrevlig stämning och att någon eller några kommer ta lagen i egna händer!

  Lagen i egna händer kommer att bli allt vanligare nu när ordningsmakten och rättsväsendet havererat i princip fullständigt! Lagen i egna händer kan innebära klappa till, gräv utav bara helvete och håll käft! Det är tydligen dit vi ska innan det här är klart och Sverige kan återgå till det trygga samhälle det en gång var!

  Har en mycket stark känsla av att kommuner och HBV hem tystar ner både sexuella övergrepp och rena våldtäkter! Är övertygad om att flickor och kvinnor inom kommunalverksamhet och privata HBV hem utsätts för grova sexuella övergrepp och rena enskilda och i grupp genomförda våldtäkter men de kommunala tjänstemännen och HBV hemmens goda minne och där verksamheters ledningar övertalar de drabbade att inte göra anmälan med motiveringen

  ”en anmälan kommer bara drabba och skada dig själv och dina anhöriga väldigt negativt, tänk på att de är minderåriga och går ändå fria, tänk också på att sådana ärenden får kod 291 och når inte allmänheten via media, du förstår saken kommer obenhörligen att tystas ner”! Ryktet i samhället säger att det ovan beskrivna förekommer!

  Om det jag beskrivit ovan bara skett vid ett endaste tillfälle så är det ett tillfälle för mycket och är fullständig katastrof!

  Stefan Löfven respektera folkviljan avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning! Sverige ut ur EU nu!

 5. Denne skurk tog bort flickan från ett klassrum under lektionen, då var läraren där. Och reagerade inte?! Förmodligen för att inte åtalas för rasism…

  1. Finns det inga barn på skolan (som inte är straffmyndiga)
   som bara kan ta och klippa av snoppen på honom.

 6. Hotet är troligen inte riktat mot de svenska eleverna, då hade polisen aldrig brytt sig.
  Det får vara slut på våldtäkter nu. Lär tjejerna självförsvar, ge dem rätt information och beväpna dem. Endast så kan vi få stopp på detta. Eliassons polis skyddar bara våldtäktsmän, se vad som hände på Gotland.

  1. Vi får inte glömma att tala om för dom att 2018 har tjejerna och kvinnorna i Sverige SISTA chansen! Sen väntar ett liv under burkan i Kalifatet!

  2. Detta är det demokratiska systemet i ett nötskal! De enda som omhuldas och skyddas är de som inte kan, inte vill och aldrig kommer sköta sig i ett civiliserat samhälle! Ingen av dessa grupper är möjliga att ha och livnära utan mycket stora lidanden och kostnader för de skötsamma och eller skattebetalande individerna!

 7. Enligt uppgifter är vår utrikesminister utsatt för en hatkampanj och hon påstås ha för avsikt att ordna med kastration av alla vita män.
  För tjugo år sedan hade detta tolkats som humor och inte hat? Det är ett rätt kul skämt? Ännu roligare blir det om hon dementerade och sa att det blev fel och skall vara alla män utom dom vita?

  Ann H skriver om den inbillade feministen på ledarsidorna.se. Klokt.

 8. På något sätt måste vi fort bli av med dessa dysfunktionella as från MENA. Vi kan inte fortsätta så här. Rensa upp i detta land eller låt det gå under. Dysfunktionella utlänningar kan INTE få gå före den svenska befolkningen. Horribel utveckling!

   1. Ja, jag kan inte låta bli att kommentera då och då. När jag föddes och växte upp var Sverige ett välmående och tryggt land. Jag mår illa av att se det förstöras. Förfallet har pågått rätt länge men eskalerat bara de sista 2 åren. Sverige idag går inte att känna igen.

   2. Lena
    Instämmer fullständigt med din kommentar och jag upplever Sverige precis så illa.
    Tycker att det började för 30 år sedan men visst har det accelererat under de senaste åren, verkligen trist !

 9. Nej. Nu får det vara nog. Det här är inte normalt beteende. Det här är inte sådant som hör hemma i Sverige. 13- åriga flickebarn ska kunna gå i skolan på dagtid utan att bli våldtagna!!!

  1. Är det inte märkligt att ett land med världens första feminiztiska regering råkar ut för detta??
   Jag är dessvärre inte förvånad ett jävla dugg…….

Kommentera

%d bloggare gillar detta: