Stäng

”Svensk” och ”dansk” misstänks för terrorplaner i Europa

ISLAM. Sedan 2014 ska de ha utbildats av terrorrörelsen IS. Nu har en svensk och en dansk medborgare gripits i Turkiet, anklagade för att ha planerat terrordåd i Europa. Den 45-årige ”dansken” ska ha libanesisk bakgrund, medan den 38-årige ”svensken” är från Irak. Enligt nyhetsbyrån Anatolia och andra turkiska medier har de av och till i flera år fått krigs- och terrorismutbildning i Syrien.

De två greps i provinsen Adana, ganska nära syriska gränsen, då de var på väg nordvästerut från Syrien. Polisen har nu förhört dem i flera dagar, och tror sig veta att de tänkte ta sig till EU för att utföra terrordåd för jihadiströrelsen IS.

Bland anledningarna till misstankarna ska finnas ett tips från ”svenskens” fru, som tagit sig hem till Sverige och kontaktat myndigheterna, maken är även misstänkt för att ha kidnappat parets döttrar. Tipset kom för länge sedan, men eftersom maken har befunnit sig i Syrien kunde han inte lokaliseras förrän nu.

Dansken heter Abdullah El Halabi och svensken Mohammed Tafik Saleh och misstänks tillhöra den muslimska terrorgruppen islamiska staten. Nedan en bild på nordborna och rubriker från Aftonbladet och Expressen som givetvis inte har några bilder och namn på herrarna, men i ärlighetens namn skriver de har bakgrund i Libanon och Irak som även Sveriges Radio gör, men rubrikerna borde ha varit svensk medborgare…

svensk-och-dansk

I journalisternas egna publiceringsregler står att löpsedel och rubrik ska ha täckning i texten. Det är ytterst tveksamt i detta och många andra fall. 
screenshot_20170211-163439 20170211_163658

svensk_gripen

24 reaktioner på “”Svensk” och ”dansk” misstänks för terrorplaner i Europa

 1. Undrar hur den Svenske fick medborgarskap? Vem tilldelades det av och på vilka grunder? Det skall väl vara minst samma löpande uppföljning, som mot långtidssjukskrivna. Om man har skaffat sig medborgarskapet på falska grunder eller visar att man inte förtjänar det, skall det dras tillbaks och vara svårt få igen.

 2. Kommenterar för aktuella nyheter:
  ”Svensk man gripen i Turkiet, misstänkt för terrorbrott”

  Djävla, sketdumma självförnekande idiotsvenskar! Vadåå “en svensk man”? Möjligen en djävla blatteinvandrare som njuter av, och försöker ta skydd av sitt svenska medborgarskap! Den jäveln är faan i mig inte svensk!
  Djävla fega, mesa, självförnekande idioter!! Det är så respektlöst mot egen befolkning att kalla invandrade blattar, särskilt islamister, såna som sticker och strider för någonting annat än civilisation, för ”svensk man”. Totalt respektlöst mot alla som faktiskt HAR DJUPA RÖTTER i Sverige, i Skandinavien. I Norden.
  Djävla sketna PK-media!! Ni är inte kloka.

  Stefan Löfvens besök i Iran:
  Kolla alla svenska minister-kvinnorna med Löfven, som skriver under avtal och glänsar i Löfvens närvaro. Alla har hijab på sig!!!
  Varför? Jo, MAN SKALL SEDEN DIT MAN KOMMER.
  OBS! Exception för muslimer blattar i Sverige!

  Jag spyr!

 3. När slaskmedia skriver om Svenskarna och om man nu råkar få reda på namnen på terroristerna så undrar man varför danska och svenska föräldrar börjat döpa sina små lintottar till Mahmud ali babba jusuf bubba lubba mohamed mm,mm,man tycker ju att erik ,per och anders mm ,mm
  passar bättre , eller är det slasken som får en att tro detta när dom skriver ,svensk, istället för att skriva att det är en babbe och en neger som har uppehållstillstånd i sverige som är förövarna till ,morden , terrorn gruppvåldtäkter bilbränder ,
  Jag skulle verkligen vilja ge mitt stöd till Peter Springare ,,men jag vägrar Facebook ,tvitter och all annan ”socialmedia”Och märk väl att det är ca 30% invandrare som ger Peter sitt stöd (skötsamma arbetande skattebetalande invandrare)som tycker att dom har rätt till ett tryggt liv medan politiker ,artister, aktivister ,och hela etablissemanget gör allt för att för att påskina att det inte finns några problem ,,möjligen lite pojksträck ,
  typ bilgrillning och mord mm,man haffar en babbe på akuten som söker vård för brännskador ,man griper babbejäveln för skadegörelse som om han hade pangat en lampa ,brottet är allmän farlig ödeläggelse och mordbrand ,och det kan ge tio år på kåken ,,,,panga lampor ger dagsböter på sin höjd,och så länge som myndigheterna håller på som nu så kommer allt att värre ,,mycket värre ,,till slut hamnar vi i läge som fodrar en militär lösning

 4. Statssvetsarn med sina mussekompisar skickar regeringsplanet så snart det återbördat honom från Iran att hämta hem guldgossen. Väl hemkommen får han fin lägenhet och så mycket bidrag han behöver för sin fortsatta verksamhet, så gör vi i Absurdistan.

 5. Märkligt att både äkt-svensken och äkt-dansken färgat sina förmodligen blonda nordeuropeiska hår och skäggväxter kolsvarta … samt att båda bytt ut sina äkta nordiska namn mot de mer arabisk-klingande Abdullah El Halabi och Mohammed Tafik Saleh.

  Klart som sjutton att dom fastnade i nätet när turkarna fattade misstankar om vilka dom egentligen var och vart de var på väg. T ex kanske för att utföra planerade och noga inövade högerextremistiska terrordåd mot stackars vänliga, fredliga, demokratiska och oskyldigt misstänkta islam-grupperingar i EU.

  (OBS! Ironi. Jag gör precis som svensk MSM, d v s vränger till rapporteringen i helt motsatt lögnaktig hårdvinklad riktning för att dölja den sanna sanningen. Därmed förleds den fakta-resistenta PK-läsekretsen att okritiskt ta till sig ljuget som deras egna sanning och det går då mycket lättare för dom att svälja allt det felaktigt tillrättalagda med hull och hår)

 6. Kan någon förklara varför de beskrivs som Svensken och Dansken?

  Var någonstans i Världen skulle man göra en liknande beskrivning?

  En beskrivning som svärtar ner den egna befolkningen, till vilken nytta?

  1. Har inte Trump snart blivit svensk? Han är i svensk media varje dag? Men det är kanske inte lika effektivt som att åka tunnelbana?

 7. Vilken tur att frun skvallrade! Det bekräftar att USA:s inreseförbud för Irak och Libyen medborgare inte är så ogenomtänkt, som Trump-motståndarna vill göra gällande. Antar de hade minst dubbla medborgarskap? Två personer med oförsonligt hat kan åstadkomma hemska saker i vilka länder som helst. I Sverige har vi heller ingen säker koll som jag fattat det. Helt okontrollerade gränser i hur många år? Som sagt var, sån tur att frun skvallrade, vad hade hänt annars? Hur ofta finns det visselblåsande fruar i dessa sammanhang?

  1. Om det finns någon sanning nu i det här, skall de väl plockas av sina respektive medborgarskap, registreras i ett internationellt register och bli utvisade på livstid. Det är vad de minst förtjänar.

 8. Det måste ha varit en prao som skrivit texten. En svensk skulle aldrig åkt och utbildat sig hos IS. Givetvis måste de komma med en korrigering och skriva att det är en muslim med rötter i MENA eller ….

Kommentera

%d bloggare gillar detta: