När en bild talar till oss


SVT berättade igår om ett pensionärspar från Irak som oroas över de bränder på asylboenden man uppmärksammat.

”Det enda som vi vill ha nu och behöver är säkerhet” säger frun på arabiska. Det sägs att en bild säger mer än 1 000 ord. Riktigt så är det inte i fallet med det irakiska pensionärsparet, men bilden och reportaget säger oss en hel del.

skarmklipp

Bild från SVT 2017-02-08

Jag betvivlar inte en sekund att pensionärsparet från Irak upplevt saker merparten av våra svenska pensionärer aldrig kommer att göra och de säkerligen är två hederliga och skötsamma personer, men…

…det bilden och reportaget ändå säger är följande:

Hon är 62 år och han är 70. Ingen av paret Al Madi kommer att jobba en sekund i sitt nya land och därmed kommer de heller aldrig att betala en krona i skatt. Det innebär att de under återstoden av sina liv kommer att leva relativt gott med hjälp av de svenska skattebetalare som jobbar för sin och andras välfärd. Det här med lönsam invandring kommer här på skam.

Det säger också att det här, säkerligen hederliga och trevliga, paret kommer att utnyttja vår välfärd, både nu, senare och detta utan att själva betala för det. Vård, tandvård, äldrevård och pension, allt finansierat av oss. Varför vi måste jobba längre för att finansiera pensionssystemet och varför Sverige måste importera asylsökande med hög utbildning för att klara välfärden, får här sitt svar.

Det blev inga 1 000 ord, men nog är bilden och reportaget ganska talande? Över 300 000 anhöriga väntas hit inom två år och bland dessa återfinns med största säkerhet ett antal tiotusen med samma bakgrund och förutsättningar som det irakiska paret Al Madi.

SVT

Ps. Det är inte bara asylinvandrare som vill leva i lugn och ro.


26 responses to “När en bild talar till oss

 • Lena

  Lika illa överallt i Europa lyssnade på franska nyheterna, nu ska de på grund av säkerhet , glasa in området vid Eiffeltornet, i samma sändning så visas ”theo” den som sägs ligga på marken misshandlad av polisen, filmen visar tydligt att byxorna aldrig var av eller nerdragna.
  Men alla hans kumpaner är nu så kränkta och kräver och kräver och kräver av de franska skattebetalarna, de har byggts hus åt dem och de får konstant ekonomiskt underhåll……………………….men vad ger de tillbaka ?
  Mitt svar är ……kriminalitet !

  Gilla

 • Cinna

  Inget ont mot paret ifråga, men mot ett svenskt system där en invandrad som inte jobbat en dag kan få ÄFS och avgiftsfria förmåner som en fattigpensionär inte ens har tillgång till, det är ruttet, det är apartheid på riktigt, i Sverige.

  Gilla

 • Gringo

  Varför inte tänka lite nytt, att man själv fick bestämma vart skatten ska gå. Att man kan välja på 4-5 instanser som man vill att skatten gå till. Och för nysvenskar och invandrare gäller regeln, drar man inte in någon skatt ska man INTE kunna få någon förmån alls. Och jobbar man och drar in skatt så ska man INTE kunna få mer i bidrag än man har dragit in i skatt. De hade inneburit att man inte kan komma hit och bara få en massa bidrag. Kvar finns som de som verkligen vill komma hit och arbeta.

  Gillad av 1 person

  • Förbannad

   Exakt, har jag förespråkat länge…kommer inte att ske då de fåtal som vill försörja parasiterande och kriminella inte har inkomster som räcker. Därför måste alla vara med på tåget trots att vi inte röstat för det. Demokrati?

   Gilla

 • Galten

  Vem tar hand om och engagerar sig för våra egna hemlösas säkerhet?

  Gillad av 1 person

 • Albert

  En extra skatt borde läggas på alla politiker (och deras medlöpare) som så totalt förstört och plundrat vårt samhälle!. (undantaget SD). Naturligtvis bör de även omyndigförklaras och placeras på någon lämplig institution för idioter. Alternativt kunde de kanske utvisas till Saudiarabien eller Nordkorea (?)… Eller möjligtvis dömas till livstids samhällstjänst inom äldreomsorg och skola? (vid lindrigare förseelser, och givetvis under god uppsikt!). Deras bostäder kan sedan delas ut till bostadslösa unga…

  Sagerska palatset skulle kunna göras om till lobbyhögkvarter för Sveriges pensionärers intresseorganisationer så de har nära till riksdagen, vilken de även representerar med lika många ledamöter som andel i befolkningen (helt utan partianknytning).

  Gilla

 • Kurt

  Med en blick i Röda Kuvert och ett år kvar till ålders pension knyter det sig i magen när man läser detta. Det bästa är väl att man skjuter sig själv till förmån för dessa stackars individer som säkert ha studerat de Europeiska ländernas Social förmåner som frikostig tillhandahålls på Arabiska och andra Språk som ena färgglada Tourist kataloger som erbjuda ”All included” innan man marscherade över ”500” meter höga berg.

  Fy fan för de som skriver sånt och törs gno detta i ansiktet på på Svenska pensionärer.

  Gillad av 1 person

 • ruben

  På 1960-70 talet levde fortfarande många pensionärer, som varit i AK-arbete några år i slutet av 1920 och inpå 1930-talet. De fick åka runt i landet där AK-jobben fanns och byggde banvallar, vägar, avlopp, dammar och andra offentliga nödvändigheter för landet. Det gjordes för en minimilön liknande dagens aktivitetsstöd. Många var ändå tacksamma att de kunde överleva, fast de själva betalade sin överlevnad i form av jobb. AK-jobben (nödhjälpsarbete ) var en statlig konstruktion, som skulle hjälpa folk från arbetslöshet direkt efter första världskriget, men fick mest nytta i slutet av 1920 och in på 1930-talet. Nu är antagligen de flesta döda, som var med då? Så det har funnits och finns många okända döda Svenskar delaktiga i vår nuvarande välfärd. Mycket, som då byggdes används fortfarande från den tiden. Välfärden har inte seglat upp i Sverige av lycka och varmluft, den har nog kostat många arbetande familjer en hel del möda och tårar. Här exempel på minnen: http://prittsel.weebly.com/ak-minnen.html

  Gilla

 • Kajsa

  Vi vet ju att så snart de fått pass och PUT åker de hem igen till Irak. De har säkert 13 barn och 30 barnbarn. Tvivlar på att de kommer att sitta ensamma i en lägenhet i Sverige.

  Gilla

 • Torleif

  Sant Stefan. Bilden säger också: hemlösa svenskar, ungdomar som inte hittar eget boende osv.

  Gilla

 • Christer Andersson

  Sverige, Sverige vart är du på väg, det började så bra, men nu har det gått åt h-e precis för att travestera känd filosof.

  Gilla

 • Lena

  Verkligen positivt för svenska skattebetalare, tänk så ”goda”” vi är, hela världen jublar åt svenskarnas ”godhet”.
  Nu ska vi svenskar bara ”öppna våra hjärtan”också så att vi dör omgående.
  Tänk då är vi äntligen en ”humanitär stormakt” !
  Visst kommer svenskarna att gå till historien, dock inte som de en gång trodde som en fungerande nation, utan som en komplett galenskap, grundlurade !

  Gilla

 • compulsoryunion

  Borde kriminaliseras att ge gratis lägenhet och All-inclisive till könsapartheid aktivister som bara ska köra sitt race t.o.m. här på den arabiska skandinaviska halvön.

  Gilla

 • Lisalotta

  Pratade bra engelska? Så de kom från England? Har kanske redan en pension därifrån och vill toppa den lite?

  Gilla

  • Mia

   Självklart är varje person som talar bra engelska från England.

   Gilla

   • Mia

    är
    kom inte med.

    Gilla

   • Mimi N.

    Mja
    Ditt språk är en slangspäckad socialdmokratisk jargong: klichéer, floskler och slogan – iögonfallande för alla på bloggen. Det är bara att hålla ditt ord och söka dig till någon vänsterblogg som uppskattar dina idéer. Säkert kommer de att remunerera dig för dina bidrag, fast jag är övertyggad om att du redan får betald av dem för ditt engagemang som angivare.

    Gillad av 1 person

   • Mia

    Mycket ska man beskyllas för men jag ska försöka låta bli att späcka mitt språk med slang hädanefter.

    Gilla

 • Hönsmamman

  Hon berättade om deras väg hit och hur de gått över 500 meter höga berg.

  500 meter är väl inte så stort hinder? Bara i Lund är nivåskillnaden 90 m. Gå fram o tillbaka i Lund så blir det ca 500 m.

  Detta reportage fick mig att bli lite lätt illamående. Deras framtoning ger mig intrycket att de dessutom förväntar sig förståelse för att vi svenskar ska betala uppehället för dem. Att vi ska ha medkänsla med dem (för de har gjort en resa över 500 m höga berg). Det finns hus i norden som är ca 250 m. Gå upp i det 2 ggr och kvalificera dig för livstids underhåll av staten?

  Dessa kan omöjligt ha asylskäl? Vilket hot utgör de mot sitt hemland? Varför skulle just de vara förföljda? De har sina religiösa attribut kvar? De kommer knappast att riskera värvning till IS? De är helt säkert inte homosexuella?

  Detta är vansinne?

  Om vi bygger hem för de unga gossarna i Marocko så kan vi bygga hem för pensionärer i Irak också? Osv osv

  Billigast vore nog att vi skattebetalare i stället använder pengar till att bygga trygga områden för oss själva? Som det var innan migrationsindustrin uppfanns?

  Snart ska jag ta mej fan bli politiker? Med livvakt? Så att jag kan driva de frågor som vårt land skulle må bäst av? Skulle söka större samarbete med nordiska länder som ligger längre fram i hanteringen av migrationsindustrin?

  Gilla

  • Bosse

   Mycket bra analys Stefan K. Vi kan ju också tänka oss det scenariot att dessa ensamkommande flyktingbarn som nu kanske är 20 år men påstår att dom är 15 år kanske påstår att dom är 65 år när dom blivit 55 för att få ut pension. Det finns redan ett sånt fall i Sverige. Hon skulle vara 117 år nu. Det bedrägeriet gick hem hos myndigheterna. Jag undrar också hur Löfven o/c tänker när han tror att detta folk från MENA ska göra nytta för Sverige. Hade dom varit så duktig som han tror så hade ju dessa länder blomstrat. Men det har ju sett likadant ut i hundratals år. Då skyller man på krig.Ja,men det är ju dom själva som startat det kriget just därför att man är obildad,okunnig och vill lösa problem med våld.Sen har du dom rika Gulfstaterna.Men dom har inga jobbare som kommer från sitt eget land,möjligen när det gäller kontorsjobb.På byggena finns inga egna jobbare.Jag tror att Löfven får ut och resa mer och se verkligheten
   och kapaciteten på dessa länder om han tror att Sverige ska utvecklas.Men det är möjligt att han älskar medeltiden och vill tillbaks dit.

   Gilla

   • Nostradamus_i_norr

    Saron Dursun är namnet på världens äldsta, d v s på papperet i Dumsverige. Världens äldsta uppmärksammas aldrig i massmedia. Någon som kan gissa varför?

    Gilla

 • Moberg

  Det är illa, mycket illa, jag mår illa…
  Med tanke på så många kvinnor som jobbat och slitit hela sitt liv och nu måste klara sig på garantipension efter 20-30 års arbete. När så kändisar och politiker höjer rösten med orden ”det har aldrig varit bättre än nu” då spyr jag!

  Gilla

 • mari svensson

  Kvinnan talade bra engelska. Jag blev riktigt förvånad!!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: