Ambassad säljer pass till terrorister

För tusentals dollar har personer kunnat köpa pass och visum på Venezuelas ambassad i Bagdad.

CNN har genom en visselblåsare fått uppgifter om att många handlingar köpts av personer med kopplingar till terrorism.

Visselblåsaren har tidigare jobbat som juridisk rådgivare på Venezuelas ambassad i Bagdad och det är genom hans försorg detta nu avslöjas. Även Iraks vicepresident har varit deltagande i denna verksamhet och har bl.a. varit skyldig till att personer med kopplingar till terrorgruppen Hezbollah tilldelats falska id-handlingar.

Bl.a. har syrier köpt visum för upp emot 10 000 dollar och tilldelats spanskklingande namn.

Med dessa pass kan man röra sig fritt i 130 länder, varav 26 europeiska.

CNN

Namnen på de högst ansvariga för denna hantering kan ni se i länken nedan och här talar vi om högt uppsatta personer i både Venezuela och Irak.

CNN

Alla vi som undrar över hur utsatta människor i fattiga länder har råd att betala tiotusentals kronor för att ta sig till väst, kanske har svaret i CNN:s reportage. Kanske något för svenska medier att grotta i?

Några få rader i SvD

8 thoughts on “Ambassad säljer pass till terrorister

  1. Socialisterna har kört Venezuela fullständigt bankrutt, detta är kanske en chans att få in lite pengar till det bankrutta landet !
    För bedrövligt att inte sköta ett land med alla förutsättningar på ett klokt sätt !

  2. Att detta förekommer förvånar inte mig! Räknade ut det för ca 4 år sedan när den svenska släpphäntheten och idiotin med passhanteringen uppdagades! Att det var just Venezuelas ambassad och i Irak kände jag dock inte till!

    • Galten:
      Glad att se dig åter på bloggen…Varje gång jag läser våra egna
      uttryck kring nya fädernäslandet ”Absurdistan” känner jag en viss stolthet,att just Petterssons blogg med hjälp av sina innovativa kommentatorer,funnit detta passande uttryck :).
      F-ö en kort meddelande till den gamla fasta läsekretsen som känner mig.Har nu genomgått en lång behandling mot min svåra sjukdom,och känner mig idag som en hel annat bättre människa.
      Önskar nu att detta består så jag kan återkomma med några rader ”som alltid retar en del!.. Hälsningar ”Stenbock”.

      • @Stenbock
        Som alltid är det ett nöje att ta del av dina kommentarer, har saknat dig oerhört. Må den nyvunna hälsan stå dig bi så att vi kan få ta del av din livserfarenhet och dina underfundiga inslag. 😉

  3. Ok men svenska polisen utfärdade Schengen pass till Brysselbombaren från arabvärlden nästan gratis (gratis uttalas baläsch/balasch på arabiska, lyssna på araber som skojar om dumma svenskar, allt är baläsch i Sverige) och till 1 miljon aliens till. SCB säger 1 miljon nysvenskar ska ha svenska pass till inom 7 år?

Kommentera