Stäng

Dags att Brå slutar mörka verkligheten

DEBATT. I de gamla kommunistdiktaturerna hemlighöll man statistik i ”folkuppfostrande syfte”. Att detta nu sker i vår svenska demokrati är rätt ofattbart, skriver riksdagsledamoten Staffan Danielsson (C) på Expressen Debatt. 

expressen-bra-morkar

I en öppen demokrati ska verkligheten redovisas och inte hemlighållas. Det är illavarslande om elementär statistik förbehålls forskare men inte är tillgänglig för medborgarna. Det kan undergräva tilltron till myndigheter, medierna och politiker och driva medborgare att söka information på nätet av mycket blandad kvalitet.
Jag har sedan ett halvår tillbaka genom artiklar, motion och fråga till justitieministern krävt att Brottsförebyggande rådet (Brå) och regeringen ska sluta mörka verkligheten i några avseenden vad gäller statistik och rapporter om brott. I just brottsstatistiken anges just på brottsområdet inte längre nationalitet och rapporter görs inte längre om brottsligheten bland svenskar och invandrare.

Brå skrev 2005, när man släppte sin senaste rapport i ämnet, att verkligheten behöver beskrivas för att förebygga ryktesspridning. Jag anser att nuvarande mörkläggning är kontraproduktiv och gör att många tror att personer med utländsk bakgrund begår nästan alla brott i Sverige, vilket ju är helt fel.

Läs vidare på Expressen…

Staffan Danielsson (C) på bloggen…

-Pettersson säger inte mer än att det är skillnad på folk och folk, och att ett ”Kulturarv ligger bakom invandrarnas brottslighet”

Vi lägger miljoner på föreningar, organisationer, utredningar, enskilda och allt mellan himmel och jord för att motverka islamofobi, afrofobi, antiziganism för de stackars människorna är förtryckta och diskriminerade av det vita majoritetssamhället påstås det…

Varför islamofobi?  muslimer-burka

Varför afrofobi? kat-somalier

Varför antiziganism?tiggare

Varför ingen asiafobi? Kan det bero på att asiater skaffar sig arbete och anpassar sig till livet i Sverige? Vad ska vi göra åt det? Kan ingen lägga några miljoner på en utredning, vi kan inte ha invandrare som det inte är problem med…människor som skaffar sig jobb själva, utan Arbetsförmedlingen, Migrationsverket och andra myndigheter, fy fan, för folk som klarar sig själva utan hjälp från världens humanitära stormakt…

asiat-med-buffel

6 reaktioner på “Dags att Brå slutar mörka verkligheten

 1. Staffan Danielsson borde ta ett snack med
  Nipper-Tippan han jobbar åt?
  …närmare 2 miljoner SD:are vet detta, friskhets-
  tecken det så sagtliga börjar gå upp för dessa
  (som jag trodde) förståndshandikappade?

  1. ”Du skall skaffa bort det onda ifrån dig. Det övriga folket skall höra det och frukta, och man skall aldrig mer göra något sådant ont hos dig. Du skall inte visa honom någon skonsamhet: liv för liv, öga för öga, tand för tand, hand för hand, fot för fot.” (5 Mos 19:17ff)

 2. ”Brå skrev 2005, när man släppte sin senaste rapport i ämnet, att verkligheten behöver beskrivas för att förebygga ryktesspridning. Jag anser att nuvarande mörkläggning är kontraproduktiv och gör att många tror att personer med utländsk bakgrund begår nästan alla brott i Sverige, vilket ju är helt fel”

  Hur vet Danielsson att det helt fel?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: