Stäng

Färre surfar på Aftonbladet och papperstidningen rasar i upplaga

MEDIA. Krisen för Aftonbladet fortsätter och det gör också tidningens försök att dölja det. Under 2017 kommer Aftonbladet inte längre att vara ansluten till KIA-index, ett system som mediebranschen använder för att registrera antalet sidvisningar för de olika sajterna.

KIA Index räknar varje unik webbläsare som registreras på respektive hemsidas server. Eftersom alla medier är anslutna till systemet ger det annonsörer möjlighet att jämföra hur många deras reklam exponeras för.

Ändå väljer Aftonbladet nu att hoppa av branschens gemensamma mätverktyg. Schibstedt, som är den koncern Aftonbladet tillhör, förklarar i ett meddelande på sitt intranät att de inte längre kommer låta annonsörer få veta sajtens trafiksiffror eftersom de vill ”flytta fokus” från trafiksiffror till ”bra användarupplevelser”.

Aftonbladet och DN har tidigare slutat lämna statistik till Tidningsstatistik TS och det finns det säkert en anledning till.

Läs mer…

-Pettersson kan glädja er som aldrig, liksom jag, köper Aftonbladets pappersupplaga att ni spar 8.395 kronor om året på det. Styckpriset är nämligen höjd till 23 kronor, medan Expressen fortfarande tar 20 kronor.

 

26 reaktioner på “Färre surfar på Aftonbladet och papperstidningen rasar i upplaga

 1. Det verkar som att det största underlaget läsare av Aftonbladet och Expressen håller till på Avpixlat. Jag vet inget forum där det delas så mycket länkar från slaskblaskor av detta undermåliga slag som på just Avpixlat.

  1. Samma här, jag tror den kostade 3 kronor och 25 öre senast jag köpte en tidning, jag fick faktiskt en chock när jag såg att den kostade 23, så nu får jag försöka hitta ett läkemedel mot denna chocken för den lär inte gå över i första taget. Men man blir smått chockad över hur folk kan fortsätta köpa skiten.

 2. Jag skulle skriva en debatt-artikel i DN men blev snart varse att man måste prenumerera på skiten för att få uttala sig där. D-I-S-K-R-I-M-I-N-E-R-I-N-G.

 3. En naturlig utveckling och ett vedermäle på att kriminell desinformation och samhällsomstörtande verksamhet icke lönar sig i längden. Den stigmatiserade PK-pressen med sitt urval av specialrekryterade och islamistjuckande kommunistyngel, vilka utan vare sig livserfarenhet eller journalistisk integritet positionerat sig till den nationella demoleringens förfogande, är endast värd svenska folkets fulla förakt.
  Andreas.

 4. Aftonbladet gör sig själv en tjänst genom att faktiskt börja avveckla sitt redan nu , tillsammans med de andra blaskorna.
  För Snart är det ingen mer som är så dum o köper skiten. De flesta rubriker är ju helt bisarra & läser man utländsk media(Räcker med Danmarks ) så undrar man hur lång tid de ska gå innan de svenskafolket faktiskt inser hur vinklad o glöm inte PÅHITTADE som vissa artiklar faktiskt är.

 5. HAHAHA…. sakta men säkert åderlåter vi denna MSM och FAKE NEWS media. Verkar som halal fungerar även på ett digitalt sätt?

 6. märkligt, de finns vuxna korkskallar som betalar 20 el 23
  bagis för lögner och usla sagor…rätt kul kolla in dessa robotar,
  som går i trans, programmerade liksom…de kunde lika gärna
  läsa Kalle Anka & Co, nya läsare vet inte att samma nummer
  har tryckts för 10 år sedan och därmed utgiven 5 gg tidigare
  de senaste 50 åren…skillnaden bara den att A-bladdret är
  det 10 dgr å inte år där allt fjollskvaller återupprepas, med
  små ändringar som till 87% är lögn…man baxnar å lider alla
  helvetes kval över att Sveriges valmanskår (till just 87%)
  består av Blåmesar, med vars hjärna inte är större än på
  en fullvuxen Lus

 7. Aftonbladet lider svårt av för lite mångkultur på redaktionen, de lever inte som de lär. Folk har helt enkelt fått nog av deras mästrande attityd och ständiga förljugenhet. De vill vara makten, istället för att granska den kritiskt. Självbilden är så uppåt väggarna skev så man knappt tror att det är sant.

 8. Tack Pettersson för den glädjande informationen. Sedan visar du skattade pengar. För en vanlig pensionär med 30% skatt så tjänar man nästan obeskattade 11 000 kr/år om man inte köper blaskan.

  Melin, Lindberg, Oisin m fl ska inte vara oroliga. Ylva Johansson säger att det är inga problem för er på arbetsmarknaden. Hon ordnar massor med enkla jobb. Det är dock en fördel om ni tar en kurs i den nya rikssvenskan.

 9. Vem läser Aftonslasken?

  Ok, jag omformulerar mig!

  Vem läser Aftonslasken och är undre 75år?

  Svar: Ingen, 0!, 0% hur man än mäter!

 10. Mycket underligt att AB rasar.

  När ”sanningsskribenterna” Anders Lindberg och Lena Mellin skriver så ”klokt” och ”opartiskt”.

  Hur är detta möjligt?

  Så lite eftertanke till AB:s redaktion…….

  Filosofen och sociologen Ernest Gellner påpekade en gång att solidaritet står i omvänd proportion till rationalitet. Ju mer vi vill visa oss solidariska med en idé, desto mindre utrymme har vi för ett kritiskt förhållningssätt till samma idé.

  Sen tillägger jag med………

  Ju godare vi försöker framstå på den politiska nivån, desto mer egocentriska kan vi agera privat. Ord ersätter handling.

 11. Sedan gammalt heter det att: ”Sanningen varar längst”.
  Det verkar som om Aftonbladets journalister aldrig hört talas om detta uttryck. Därför går det åt hel**te för dom.

  1. Ja, Aftonbladet ska inte undras över detta.Man har hållit på i många år att dölja sanningen och försöka ljuga svenska folket full med sin skit.Cecilia Hagen slog väl i sista spiken i kistan när hon skrev sin krönika om hur Trump hälsar.Så man har bara sig själv att skylla.Dom enda som köper papperstidningen nu är nog äldre som inte är så bekväm med datorer.

   1. Ja dom gamla köper den nog inte för att läsa den utan att ha den för och torka sig i ändan med på utedasset .

   2. Jag måste rätta mig själv.Cecilia Hagen skriver för Expressen men det går väl samma väg för dom.

  1. Jag skulle inte om jag fick en krona!!!! Skulle inte vara värt besväret att uppsöka en papperskorg!!!

  2. Jag skulle köpa många och uppmana andra till det. För varje krona vi satsade skulle Aftonbladet gå nio i förlust. När de förbrukat halva aktiekapitalet måste de likvidera bolaget. 🙂

 12. Det finns en Gud och hon är god. Snart kommer också svälten att drabba Egyptens gräshoppor, eller den samtida varianten.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: