Kiro Tosevski som dömdes till 18 år får skärpt straff


INVANDRARVÅLD. Hovrätten skärper fängelsestraffet för den man som knivmördade sin hustru i ett parkeringshus i Lund. Tingsrätten dömde mannen till 18 år – hovrätten ger honom livstids fängelse. 

expressen_pixlar
Mannen attackerade sin fru 19 april förra året och knivhögg henne flera gånger.
– Det var aldrig meningen att det skulle sluta på det här sättet. Jag ångrar det djupt, har mannen sagt i förhör. Under den sista rättegångsdagen i tingsrätten erkände han mord, bland annat för att han högg sin fru ytterligare en gång när hon redan var dödligt skadad.

-Pettersson noterar att Expressen/Kvällsposten väljer att skydda en livstidsdömd mördare med pixling

TIDIGARE 2016-11-29. Invandrare döms till 18 år för att ha mördat sin fru med 44 knivhugg

Kiro Tosevski som knivmördade sin hustru i ett parkeringshus i Lund i april döms till 18 års fängelse, meddelar Lunds tingsrätt. Han döms även för misshandel och för grovt olaga hot.

Mordvapnet

Mordvapnet

Ett rättspsykiatriskt utlåtande har visat att 43-åringen inte led av en allvarlig psykisk störning i samband med brottet. Inte heller då mannen undersöktes hade han någon allvarlig psykisk störning, vilket innebär att han kan dömas till fängelse.

Det var den 19 april i år som den 43-årige Tosevski tog sig till parkeringshuset Färgaren i Lund. Han parkerade på ett annat våningsplan än sin fru och köpte en p-biljett. Sedan gömde han sig i sin frus bil och väntade på att hon skulle komma från sitt arbete.

När kvinnan kommer angriper han henne med en morakniv. En övervakningsfilm visar hur mannen jagar sin hustru genom parkeringshuset. Vittnen har sagt i förhör att hennes desperata rop på hjälp ekade i p-huset. När mannen hinner ifatt kvinnan hugger han henne ett stort antal gånger på överkroppen. Flera av huggen är dödliga.

En p-tekniker som hör kvinnans rop rusar till undsättning och avbryter anfallet – men blir själv jagad av mannen. När 43-åringen jagat bort p-teknikern återvänder han till kvinnan. Hon har lyckats resa sig och försöker fly. Flera bilister har sett överfallet och en kvinna kör fram för att släppa in kvinnan i sin bil.

Men kvinnan hinner inte undan. 43-åringen kommer upp bakifrån och skär halsen av henne.

ÅKlagare Kristina Wedelsbäcks teori är att Tosevski mördade sin fru eftersom inte kunde acceptera att hustrun ville skiljas. – I hans värld skiljer man sig inte. I alla fall inte från honom, säger Kristina Wedelsbäck.

Åklagaren har yrkat på livstids fängelse eftersom kvinnan dödades av en nära anhörig och att mordet var utdraget och plågsamt. Men domstolen, som är enig, anser att livstidsstraff bara ska komma i fråga vid ”ett fåtal mycket allvarliga mord där gärningsmannen mördat fler än en person eller omständigheterna annars varit synnerligen försvårande”.

Omständigheterna i detta mål anses förvisso vara mycket försvårande, men inte tillräckligt allvarliga för att döma mannen till livstids fängelse. Tingsrätten dömer 43-åringen till det längsta möjliga tidsbestämda straffet.

Mannen ska betala ett skadestånd på sammanlagt drygt 315 000 kronor.

-Pettersson noterar att 18 år är ett skapligt straff men att mörda sin fru med 44 knivhugg är tydligen inte tillräckligt allvarligt för livstid. Märkligt…tyvärr verkar han vara svensk medborgare så utvisning var inte aktuellt.

Vi vill påpeka att trots halalslakten så är inte mannen muslim. Tosevksi har rötterna i Makedonien som ortodox kristen.

Lunds Tingsrätt B 2051-16

PK-media i form av Sydsvenskan tycker inte allmänheten behöver veta vad mördaren heter eller att han mördade modern till deras två gemensamma barn med 44 knivhugg.


3 responses to “Kiro Tosevski som dömdes till 18 år får skärpt straff

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Oavsett etnisk och religiös tillhörighet finns i själva verket ICKE ett enda hållbart logiskt skäl för att döma gärningsmannen till ”livstids fängelse”. Vederbörande kommer här att hänvisas till den lika astronomiskt kostnadskrävande som meningslösa lagerhållningen av grova förbrytare. Enligt mitt förmenande skall en brottsling av denna kaliber dömas till döden. Punkt slut.
  Andreas.

  Gilla

 • Malmöbo

  Det ser man på kommentrerna pettersson. Kristna har all rätt att våldta och mörda sina fruar, systrar o döttrar. Men ALLA muslimer, de jävlarna ska inte begå några brott.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: