Stäng

18-årig invandrare begärs häktad för mordförsök – myndighetschef lockades med dejtingapp

INVANDRARVÅLD. En 18-årig man begärs i dag häktad för bland annat mordförsök på en myndighetschef i Uppsala i söndags. Fallet rör fler brott och minst tre brottsoffer, och ännu en man greps i går.

18-åringen begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för mordförsök, människorov och rån enligt åklagaren Thomas Bälter Nordenman.

Myndighetschefen knivhöggs i trapphuset i söndags utanför sin lägenhet och fick svåra skador. Angreppet har inget att göra med offrets uppdrag. Av åklagarens häktningsframställan till tingsrätten framgår att rånet och människorovet misstänks ha ägt rum på två andra adresser i Uppsala två veckor tidigare. – Det gäller tre olika målsäganden, säger Thomas Bälter Nordenman.

– Vår bild är att den här gärningsmannen tillsammans med andra personer har satt i system att råna personer. Och det har skett med en dejtingapp, säger åklagare Thomas Bälter Nordenman.

Enligt åklagaren hade 18-årige aaben stämt träff med myndighetschefen som är i 60-årsåldern i syfte att råna honom. När myndighetschefen gjorde motstånd höggs han med flera knivhugg i överkropp och ansikte.

Ytterligare en person anhölls i går i samma ärende, misstänkt för mordförsök, enligt åklagaren, som annars är förtegen.

18-åringen och tre andra personer är sedan tidigare misstänkta för rån, ett brott de hölls häktade för mellan den 30 november och 22 december.

-Pettersson säger att ”skåningen” är från Tunisien och hans föräldrar och syskon bor för närvarande i Lundm varifrån de företar sig regelbundna resor till hemlandet…

Som kuriosa kan nämnas att myndighetschefen Åke Göransson tjänar 75.000 i månaden på att fördela bidrag till andra, det blir tydligen lite över på lönen för andra äventyr.

TIDIGARE 2017-01-31. Myndighetschef svårt knivhuggen i Uppsala

Generalsekreteraren för ”Nämnden för statligt stöd till trossamfund” attackerades i helgen med flera knivhugg. En 18-åring väntas begäras häktad för mordförsök. Den unge mannen har tidigare dömts för bland annat rån.

Händelsen inträffade på söndagskvällen i ett trapphus till den 58-årige myndighetschefens bostad i Uppsala. Han fördes till sjukhus för intensivvård men hans tillstånd var på tisdagen inte livshotande.

Åklagare nu utreder om attacken kan vara kopplad till mannens uppdrag som generalsekreterare. Polisen uppgav i helgen att händelsen inträffade i samband med ett rån.

Polisen

Om trossamfund på bloggen

Det är du som finansierar salafisterna och islamisterna i Sverige

Nämnden för statligt stöd till trossamfund, SST, fördelar på regeringens uppdrag årligen cirka 90 miljoner kronor till religiösa sammanslutningar vid sidan av Svenska kyrkan. En av de saker som polis och åklagare nu utreder är om attacken skulle kunna vara kopplad till Åke Göranssons uppdrag som generalsekreterare.

En 18-årig man från Malmö sitter sedan i måndags anhållen misstänkt för mordförsök. Mannen är tidigare dömd för bland annat rån och satt i december häktad misstänkt för nya dåd. Åklagare Thomas Bälter Nordenman valde den gången att släppa honom i avvaktan på åtal.

-Pettersson läser att den häktade ”skåningen” tidigare är dömd för rån och i december häktades för nya dåd men i januari går lös för att begå nya brott…

Generalsekreterare Göransson är chef för SST som fördelar och även nekar bidrag till olika trossamfund. Det kan eventuellt ha en koppling men jag tvivlar. Att den häktade är yrkeskriminell från ”Malmö” pekar åt ett visst håll, jag skulle i ren spekulation gissa på Nordafrika och gardera med Mellan-östern…

Det är inte baserat på fördomar utan på erfarenhet.

16 reaktioner på “18-årig invandrare begärs häktad för mordförsök – myndighetschef lockades med dejtingapp

 1. Enligt Fria Tider hade offer och förövare stämt träff via dejtingappen Grindr, som används av homosexuella.

 2. Internationalsocialisten blev kulturberikad av en tokig mordisk bakterie han öser våra 90 miljoner skattepengar över här i islamiska republiken light, och n-odling. Borde va glad inte blev våldtagen och HIVsmittad iallafall.

  Påminner om att Anna Lindh gav PUT till Mijalovic som sen avlivade henne . Jmfr de vita i USA gör iallafall thanksgiving 1 ggr per år till indianerna som gav de vita PUT (knivhugger inte)

  För ca 5 år sedan rånade en tjetjen sexköpare via annonser om skulle få pippa en 14-årig guzz men träffade typ imamens son med machete istället i Vårby gård typ. Mest syrianer som rånades.

 3. Att skattemedel används till att finansiera trossamfund är mer än en skandal det är avskyvärt.
  Vi behöver inte mer indoktrinering vi behöver mindre.
  Pengarna borde istället satsas på ”riktig” utbildning (och inte till studerande och omsättande av religiösa skrifter).

 4. Det är klart att aset ska ut, men äntligen är det en som skor sig på detta helvetiska, satanistiska, talmudistiska och sionistiska ljugiska system som drabbas. Karma is a bitch, hahaha!!

 5. Ingen kommer undan hatet från importen, ingen.
  Hatet från dem drabbar om inte i första hand så i andra och tredje, borde de ha förstått !

  1. Lena

   Jag skrev ett svar till din nattkommentar så sent som i förmiddags vid 9-tiden. Om du vill läsa det, hittar du mina rader under samma rubrik: Oenighet i Försvarsberedningen.

   1. Mimi N.
    Jag har svårt att sätta mig in i det hela, dock så händer det något folk går lugnt ut och demonstrerar och de är MÅNGA !
    Din sista fundering i kommentaren äger säkert sin riktighet, tror att ni kommer att nå mycket längre i sinom tid än vi i Sverige, ni lyckades att få för evigt bort er diktator med hustru, det var modigt och nödvändigt.

  1. Landsförrädare i statsförvaltning – precis som landsförrädarna i regering, riksdag och media – säljer sitt land för en hög månadslön. Vad de inte tycks begripa är att de och deras anhöriga också kommer att drabbas, när muslimimporten fortsätter – vilket den kommer att göra, så länge som svenskarnas skattepengar fortsätter att flöda över icke-svenskar.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: