”Den du inte känner”


Rubriken kommer från en liten pamflett som i dagarna damp ner i vår brevlåda. Den är framtagen av ”Undenäs asylgrupp”. Undenäs är en liten by utanför Karlsborg som har begåvats med 2 asylboenden. Det ena är under avveckling och det andra kommer att läggas ner under februari 2017.

Den lilla pamfletten råkade hamna i brevlådan samtidigt som lokalföreningen för SD skickade ut en liten lägesredovisning om vad man gjort i kommunen. Något som naturligtvis gav reaktioner på insändarsidan i vår lokaltidning.

Den lilla pamfletten handlar om 3 ”flyktingars” olika öden innan man kom till Sverige. Det lustiga är att det i realiteten inte är flyktingar, inte om man följer definitionerna i FN:s flyktingkonvention och Dublinkonventionen.

Den första berättelsen handlar om en ung man från Syrien som först beger sig till Turkiet och börjar att arbeta där. Där hör han på TV att livet i Sverige var bra och eftersom det var så trist och jobbigt i Turkiet så begav han sig naturligtvis till Sverige, den vanliga vägen per båt via Grekland och sedan genom hela Europa. Knappast en person man kan kalla flykting.

Den andra är en unga man som ”flytt” från militärtjänsten i Eritrea. Först tar han sig till Sudan och sedan genom halva Afrika till Libyen och över Medelhavet. Hade hade naturligtvis inga pengar, men på något mirakulöst sätt så lyckades familj och vänner transferera pengar till honom under hans färd genom öknen.

Hans stalltips är att när man kommer till Italien så ska man inte låta myndigheterna ta ens fingeravtryck, inte om man vill fortsätta till ett annat land. Via ”kringelkrokiga” vägar kom han så småningom till Göteborg och så småningom till Undenäs. Nu ska han återvända till Göteborg ,där han till skillnad från svenska ungdomar begåvats med både lägenhet och utbildning. Inte heller honom skulle Lusharpan vilja kalla flykting.

Den tredje personen är en kvinna från Afganistan. Hon hade en utomäktenskaplig relation vilket tvingade familjen att flytta till Iran där man också började att arbeta. Det är i och för sig synd om kvinnan som drabbas av en medeltida religion, men hon kan knappast kallas flykting. Livet var dock tungt i Iran och man sa upp sin lägenhet och för dispositionen som man fick tillbaka tog man sig till Sverige via Turkiet.

Lusharpan tycker att pamfletten var bra. Den visar med all önskvärd tydlighet hur få riktiga flyktingar det finns. Som det Europeiska gränsskyddet Frontex redan konstaterat så är huvuddelen, drygt 60%, migranter, men det vill inte de politiskt korrekta inte låtsas om. Inte ens Undenäs asylgrupp.

 

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras


13 responses to “”Den du inte känner”

 • Hönsmamman

  När tillräckligt många pensionärer flyttat utomlands kommer det att öppna sig arbetsmarknaden specifikt för svensktalande sjuksköterskor, läkare osv i de områden där många svensktalande samlats. Detta kommer att öka utflyttningen från vårt land mer. Den svenska välfärden kommer alltmer att bli den svenska våldfärden i stället. Folk kommer att prata hundra olika språk och ingen förstår varandra och ingen kommer att tycka att idén om mångfald var särskilt genomtänkt.

  En ”svensk” journalist förfasar sig över att USA gör skillnad på svenskar och ”svenskar” varmed han indirekt själv påstår att finns skillnader. Det är ju inte svenskar som skapar krig och terror och det är ju en god egenskap att kunna urskilja det för ett land som inte har terror högt på önskelistan. Och när nu USA gått före och pekat på skillnader kan ju även den svenska ”politikereliten” göra slags i saken och upprätta statistiskt underlag för framåtsyftande planering för att undgå framtida onödiga kostnader och lidande.

  Under tiden säger Obama och Reinfeldt diverse skit som ingen längre bryr sig om? Det är ett straff och en dom hårdare än någon kan ana? Oj vad det måste bränna att deras mening inte längre betyder nåt?

  Gillad av 1 person

 • Mr Jordan

  ”Den du inte känner” och kanske inte vill lära känna, vill gärna känna på svenska, blonda flickors privata delar. Alla måste dra sitt strå till stacken och ”stackarna” så ny-adeln känner sig välkommen. Grattis, Sverige, grattis MENA!

  Gillad av 2 personer

 • Argus

  Nybörjarmisstag av asylgruppen. Så hade minsann inte kvällstidningsjournalister gjort. Vi ska dock skänka dem en tanke av tacksamhet då de möjliggjort för tänkande tabloidläsare (ja, jag vet att det är en paradox) att själva bilda sig en uppfattning.

  Gillad av 1 person

 • Mm

  Desertör
  Ekonomiska lycksökare
  Vi dumma svenskar skall försörja hela världen, dessutom redovisas det stolt i en pamflett, är de inte riktigt kloka i Undenäs o andra runt om i Sverige. Snart höjs väl kommunal- landstings- skatten fullt ut när statsbidragen upphör.
  Hur många kommer att ta ett personligt ansvar för dessa om det blir skarpt läge och vi inte kan försörja dessa via skattsedeln. Skulle inte tro att det blir så många

  Gillad av 2 personer

 • ruben

  Det är ju faktiskt det man visste, när man skrapar under utan på flosklerna. Rubriken på asylgruppens pamflett, skulle kunna lyda ”Det var så bedrägligt som vi misstänkte” Varför tror Sveriges regering att Sverige och Svenskarna blivit utsedda till att vara vårdare över alla fattiga i världen? Vem har sagt att alla fattiga i MENA länderna skall åtnjuta minst den standard Svenskar lyckats jobba ihop och utan att jobba för det. Inte ens flyktingarnas rika kultursläktingar i grannländerna godkänner dem att få bli medlemmar i sina länder. De ”olje”länder som är så rika så egna befolkningen sällan arbetar själva utan låter gästarbetare uppfylla flesta behoven av samhällsservice.

  Gillad av 2 personer

 • Sven-Erik

  Asylgruppen är troende och deras tro är VÄRDEGRUNDEN. Läs en klok kvinnas ord. Tro det om ni vill, men hon har lämnat Svenskan Kyrkan p.gr.av ärkebiskopen Antje Jackelen slutat tro på Jesus som Guds son, som är förlåtelsen och kärlekens profet. AJ sover hellre med vargana.

  https://ledarsidorna.se/2017/01/ann-heberlein-in-sweden-we-have-the-vardegrunden/

  Gillad av 1 person

 • Svensk lösen

  I Undenäs var Sverigedemokraterna näst största parti med 21,99 % i riksdagsvalet.
  Undenäs asylgrupp kan nog misstänkas drivas av inflyttade stockholmare.

  Gillad av 2 personer

 • Suzie

  Man blir minst sagt beklämd när man ser såna här videos,hur många svenska kvinnor har samma inställning till vuxna män som utger sig för att vara barn och blir tagna som barn endast i Sverige som dessa sk ”batikhäxor” i videon? ca 2 minuter in i videon ser man en äldre svensk kvinna som upplåtit sitt hem till vuxna män från Afghanistan men hon kallar dem ungdomar trots att männen ser ut att vara minst 30 år.Money talks! Svenskarna måste var ett av världens mest penningkåta folk och lättmanipulerade och vilseledda folk också.

  Batikhäxor uppskattar ensamkommande/asylsökande grabbar!

  Gillad av 2 personer

 • Cinna

  Var det avsiktligt Undenäs asylgrupp visade på att migranterna inte är flyktingar, eller vad är deras syfte?

  Gillad av 2 personer

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: