Busschaufför slängde av hel skolklass – hyllas

GOTT OCH BLANDAT. Efter att vissa i skolklassen gång på gång struntat i att lyssna på busschaufförens tillsägelser så slängde chauffören ut dem. – Det är okej att sätta gränser, säger Henrik Bergeld, förälder, som gillar chaufförens agerande. 

Henrik Bergelds son, som går i sjunde klass, var på skolutflykt med klassen och tog bussen tillbaka till skolan men kom inte ända fram med den. Anledningen var att vissa av klasskamraterna tryckt på stoppknappen om och om igen, trots att busschauffören bett dem att sluta.

Från Henriks Facebook: 

”En stor eloge till busschauffören på Tjörns Omnibussar som i går vid kl.11 slängde av en hel skolklass, efter att ha varnat dem minst en gång, då de inte uppförde sig ordentligt på resan från Skärhamn och fick gå sista 2 km tillbaka till skolan. Det visar på civilkurage och du är från denna dag min hjälte. Med vänlig hälsning, pappa till en son som fick sig en skön promenad”

– Bra gjort säger Pettersson som hoppas att busschauffören slipper bli anmäld av någon som är för fri uppfostran eller får en reprimand av någon feg chef…

17 thoughts on “Busschaufför slängde av hel skolklass – hyllas

 1. Ja. En busschauför ska respekteras och åtlydas precis som en båt- eller flygkapten. De bär ansvaret för passagerarna och besättningen.

 2. Det är rätt att vuxna sätter gränser när det behövs.
  Tyvärr verkar svenska lärare dåliga på det-

  • De har inget stöd av vare sig ledningen på skolan eller barnens föräldrar. Dock samtycker jag, lärarna kan driva sin sak om de hade gått samman, tyvärr för många ”kärringar” !

 3. DO har beviljat 50 000kr pga stoppknapp tryckande, i så kallad diskrimineringsersättning till två araber som inte ens förstod svenska, när de påstod att gratisbusschauffören förolämpat dem efter han tyckte de tryckte på stoppknapp hela tiden. Se do.se:
  Veolia bussföretag

  26 juni 2014: Dom i Högsta domstolenDomstolens avgörande: BifallDiskrimineringsgrund: Etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattningSamhällsområde: Övriga varor och tjänsterTyp: TrakasserierDiarienummer: ANM 2010/770Status: Avslutad

  Händelsen enligt anmälan

  En kvinna, en man och deras nyfödde barn åkte buss till Eskilstuna centrum. Kvinnan bar religiös huvudbonad och mannen skägg. Det var trångt och någon kom åt stoppknappen vid upprepade tillfällen.

  Busschauffören trodde att det var paret som tryckte på stoppknappen. Han stannade bussen, gick bakåt mot parets plats, slog till kvinnan på knät och skrek något som paret uppfattade som ”åk tillbaka till Talibanland”. 

  Anmälan till DO

  Paret kände sig både utpekade och kränkta och gjorde en anmälan till DO som inkom den 19 mars 2010.

  23 september 2011: Stämning

  DO stämmer Veolia för diskriminering som har samband med etnisk tillhörighet , religion och trakasserier till Solna tingsrätt.  DO yrkade på 100 000 kronor var

 4. Ja, vi måste säga ifrån, på alla plan. Vi äktsvenskar, har varit alldeles för flata. Det är först då vi kan få en förändring till det bättre! Bli en Trumpist du också, som VÅGAR säga rent ut, vad du tycker, i det offentliga IRL-livet, och agera för det goda.

 5. Valet av Trump i USA har fått oss vanliga medborgare i Europa att äntligen våga agera för våra barns bästa !
  Vi vet vad som är korrekt och inkorrekt, tack och lov det var på tiden.

 6. Det var väl tur att det inte medföljde några muslimbarn, för då hade DO ingripit att de var kränkta av busschaufförens beteende just mot dem och givit ett lagom stort skadestånd

 7. En eloge! Genom undfallenhet och ovilja att sätta ned foten och markera gränser, gör vi det uppväxande släktet en björntjänst och fostrar en generation utan moraliskt och socialt ansvar. Att samhället fungerar endast om koder och regelverk följs är en odödlig sanning, och som ansvarstagande vuxen är det en medborgerlig plikt att föregå med gott exempel. Vuxenvärlden måste sätta sig i en sund respekt och vägra låta sig förslavas av uppväxande vildar och vandaler. Nu är dessa gamla beprövade riktlinjer viktigare än någonsin att tillämpa, och ovan angivna prov på individuellt civilkurage är helt enastående. Hög tid att arbeta sig bort ifrån den destruktiva feminismens agenda och slå näven i bordet när så erfordras!
  Andreas 🙂

 8. Första generationen jobbar för att skapa välfärd och ett gott och rättvist samhälle och uppfostrar sina barn i samma anda, den andra generationen försöker se till att bevara och förstärka det goda vi har och den tredje generationen har ingen uppfattning om hur mycket hårt arbete legat bakom den välfärd vi nu har och drivs helt idealistiskt och är beredda att slösa bort allt för att det känns bra att hjälpa.
  Den fjärde generationen kommer att behöva ofantliga mängder hjälp för att klara sig men ingen finns att få…

  • Den som inte förstått vad dagens ”skola” ställer till den måste börja prata med sina barn !!!!
   Dom blir helt indoktrinerade !!!
   Ta t.ex. bara den reklam som snurrar för ”KPA” där miljömördarna är alla som äger en SUV !!!!
   Som boende i NORRLAND SÅ MÅSTE MAN HA EN SUV !!!!
   Jag kan tala om varför !!!
   Vi har vägar där inte en vanlig bil kan köra då det inte är en fungerande snöröjning, skrapning av isvägar samt underhållet det existerar inte !!!
   DET ÄR EN KRÄNKNING AV ALLA SOM ÄGER EN SUV ATT SE DENNA REKLAM FRÅN KPA.

Kommentera