Kinberg Batra: Kan inte låtsas som att SD inte finns

INRIKES. Moderatledaren Anna Kinberg Batra intervjuades i kvällens Agenda om hennes utspel att alliansen borde fälla regeringen med stöd av SD. Det var tidigare i veckan som Batra gav beskedet att Moderaterna vill fälla regeringens budget före nästa riksdagsval.

– Det har inte fungerat att låtsas om att ett parti som så många röstat på inte finns, säger Kinberg Batra i Agenda.
Förra hösten sa Kinberg Batra att Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti. Hon fick i kväll frågan om hon har en annan syn på SD nu. – Nej, min syn på SD har inte förändrats.

Se Agenda här

Jimmie Åkesson får ett ”svar” från Anna Kinberg Batra 2016-01-13

31 thoughts on “Kinberg Batra: Kan inte låtsas som att SD inte finns

  1. Går SD med på att agera stödparti till en M-ledd regering utan att samtidigt få igenom sin egen politik i tillräckligt stor grad så kommer SD:s väljarunderstöd att rasera. Folk börjar anse att de är odugliga och har svikit sina väljare. Även om M initialt skulle lova att t.ex. skärpa invandrings- och mångkulturpolitiken så är det inte säkert att de gör det, framför allt då SD är ovana vid det politiska spel som förs inom och kring regeringen och kan bli lurade.

  2. Har ni hört talas om kamelen och nålsögat?
    Batras utspel om att avsätta regeringen är lika lätt som att få en kamel genom ett nålsöga, m.a.o. omöjligt. Detta beror på att det inte finns någon regering att avsätta och har heller inte funnits sedan 1969 då vår senaste regering avgick.

  3. Apropå moderater……… som håller med regeringen och även var med och skapade DÖ.

    Josefin Utas skriver i Dagens Samhälle.

    Brottsstatistik är pusselbitar som hjälper oss.

    ”Regeringen anser att dessa siffror inte är viktiga eller behöver tillgängliggöras, trots att de rör de frågor som är absolut mest i fokus just nu både i politiken, i kommuner, på myndigheter och så vidare.

    En smula ironiskt kan tyckas, med tanke på att de senaste årens ledord har varit ”öppenhet”. 

    Sluta se befolkningen som obildad och inkapabel till kritiskt tänkande. Till slut blir den som den behandlas. Lägg korten, det vill säga statistiken, på bordet och så går vi vidare och diskuterar viktigare frågor. ”

    http://www.dagenssamhalle.se/kronika/brottsstatistik-aer-pusselbitar-som-hjaelper-oss-31048

    • DÖ lever tyvärr!!! För DÖ, var en taktisk fint, för att helt kunna fördärva vårt land. Sen när man fått in de 180.000 huliganerna i vårt land, som var droppen som fick bägaren att rinna över, så kunde man ge upp DÖ. För nu sköter huliganerna vänsterns jobb att terrorisera oss oliktänkande. För när de dominerar, så finns ingen plats för annat. Och det var det DÖ-gänget räknade med. Den sista droppen som totalt sabbade samhället, oreparabelt. Så nu kan de lugnt bara sitta och gona sig inom sjuklövern, och tala om restrektiv flyktingpolitik. Än sen! NU!!! Ha ha ha vilket makabert skämt.

      • Tage Erlander uttalade sig så här i Tv 1965,texten har jag hittat på bloggen Vår stund i Sverige där en kommentator vid namn Ingvar i Gbg skrivit följande;

        ”Men jag kommer så väl ihåg, det sista året, hur Tage Erlander, flög upp ur TV-soffan, som skjuten ur en kanon, då den korrekte och vänstervridne TV-reporten, föreslog, att Sverige, kunde väl ta in arbetskraft, från Mellanöstern?
        ”Oh Nej Nej, för tusan.” ”Ta för Guds skull”, inte in något folk därifrån, ty då skulle de ju ta med sig sin, islamiska religion hit också, där vi har fri kristen religion. Det skulle ju då bliva rena katastrofen, för det svenska folket. 
        ( Enda gången då jag sett att det blev fart i Tage Erlander )
        1969 överlämnade statminister Tage Erlander över, sin befattning till en ny gök, som hette Olof Palme.”

  4. De inser sanningen till slut! Sjuklövern. Både om invandringen, och om SD. Om 5 år från nu, kommer liberalerna, och centern, att säga samma sak. Tragiskt, att de inte gjorde det tidigare, när det fanns en chans. Nu är det näst intill försent, att göra något åt saken. Och vi borde ALDRIG NÅGONSIN ha gått med i EU. DET HAR BARA VARIT KATASTROF!!!

  5. Den där partiledaren Batra är en hycklerska, och ingenting annat, liksom hela 7-klövern.

    När det börjar svida för partierna, börjar dessa pk-ister att endera genomföra sd-light politik och eller börjar sära på benen för SD och SD-väljare.

    87-an måste vara vaksamma och inte låta sig bli lurade.

    • M:s utspel är inget annat än ett försök att lura SD till att hjälpa Kindberg Batra till makten. Hon har sagt klar och tydligt att hon är beredd att låta SD hjälpa henne att fälla den sittande regeringen och på så sätt få tillgång till makten och härligheten. Men i samma andetag så säger hon att hon ALDRIG skull kunna tänka sig ett regeringssamarbete med SD.
      Kontentan av detta blir att M vill ha makten men skull aldrig kunna tänka sig att få någon hjälp att genomföra detta maktarbete, utan när hon kommit dit så fortsätter mobbningen och hatat mot SD som vanligt.

  6. Jag såg agenda och tycker mig förstå vilken hård stigmatisering av SD alla partier plus SVT sitter fast i. SVT frågorna utgick från att SD inte bör få godkännas, som ett normalt parti. Jag tänker mej att det kanske finns en hemlig överenskommelse, som inte är offentlig, men jag vet inte? Dessutom sitter det alltid bromsklotsar i kommuner och myndigheter och förnekar allt, för att verkligheten aldrig får blottas.

    • Sjukklöverjuntan har implementerat detta ;

      ”Riktlinjer från Sovjetunionens Kommunistpartis centralkommitté föreskrev
      redan år 1943:

      ”Medlemmar och frontorganisationer måste oupphörligen 
      besvära, misskreditera och uttrycka sig nedsättande om våra kritiker. 
      När motståndarna blir alltför irriterande, stämpla dem då som fascister 
      eller nazister eller antisemiter… Kopplingen kommer efter tillräcklig 
      upprepning att bli ett ”faktum” i det allmänna medvetandet.”

  7. Hon framstår som lite dum, är hon möjligtvis en lantis?

    Moderaterna måste byta partiledare omgående till någon som är villig att ta Åkesson i hand och få Sverige på fötter igen.

    Löfven och hans gäng förstör vårt land nu!

  8. Anna Kinberg Batra har diskvalificerat sig själv för alltid i mina ögon då hon kallade SD ett rasistiskt parti. Har själv röstat på SD 2010 och 2014, ångrar djupt att jag röstade M 2006 och tidigare. Har jobbat internationellt sedan 1984 och min bekannskapskrets skulle väl bäst kännetecknas som United Colours of Benetton.

    • ”No, misconceived ! Joan of Arc hath been
      A virgin from her tender infancy,
      Chaste and immaculate in very thought;
      Whose maiden blood, thus rigorously effused,
      Will cry for vengeance at the gates of heaven”.

      King Henry VI, part I: act V, scene 2

      Any resemblance ? Yeah, right, and pigs will fly – again !

      • Du hatar Shakespeare, din ignorant ! Jag struntar fullkomligt i dig, bolshevik – tî nitshjevo, durak ! (övers. från rysska = du är ingenting, dumskalle).

  9. grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
    Moberg skriver:

    ”Jag vill så gärna få folk att tro att jag skulle kunna regera landet men är medveten om att vi aldrig kan komma till skott, dessutom är det ju enklare att låtsas vilja” Ett hypotetiskt uttalande K.B.

    • HA HA HA håller fullständigt med dig Anglicaplacet !!!!

      DET ÄR BARA VALFLÄSK !!!
      Lite dåligt ”timat” har gått ut tidigt med sådana påståenden ,,,,,

  10. Som vanligt kunde inte Batra svara på raka frågor, fattar inte hur människan är skapt!

    På varje fråga blir det ett undvikande icke svar!

    Kommer att bli katastrof i valet 2018 för M!

  11. Såg inte programmet men kan tänka mig hur frågorna haglat från de s.k. journalisterna.
    I vilket fall är det dags bekänna färg nu. Det viktigaste beskedet är dock att Annie Lööf har redan tagit ställning liksom Jan Björlund.
    Valde låta Vänsterpartiet, sossar och Mp styra landet rakt ner i avgrunden.
    Sviker alla småföretagare som hon talat sig så varmt om.

    Makt är som sagt viktigare än ord.

    Märkligt någon kan rösta på Centerpartiet och Liberalerna.

    SD är i vilket fall vinnare, så vi får kämpa på med vad vi kan göra, och vad som jag vet görs i Skåne. Hitta lämpliga förtroendevalda som inte hoppar av och är dugliga. Jörgen Grubb gr ett fantastiskt arbete med skapa nya SD föreningar. Behöver unga SD-are, så har ni förslag så skicka dessa till Jörgen Grubb, Malmö.

  12. Inget av värde i Moderaternas och ABKs ”armbågsinbjudan”! Nej SD vinner på att invänta ordinarie riksdagsval 2018!

    En armbågsinbjudan ger inget av värde, ska det vara något samarbete ja då sk det var ett samarbete och inte något stöd till något parti som fortfarande anser att SD är ett ”rasistiskt parti”! Det priset blir för högt för att bli någon form av ja sägare till någon som betraktar SD som något som katten släpat in!

    Jag anser att surtant AKB får leta vidare efter, till AKB mer jämställda lekkamrater till den sandlådan!

    Stefan Löfven respektera folkvilja avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning! Sverige ut ur EU!

    • Jag är till 100% säker på att den Svenska journalistkåren ljuger när dom påstår att SD välkomnar M:s utspel. Jag tror nämligen att SD-are inte är så dumma så dom vill hjälpa till i valet mellan kolera och pest.

KommenteraAvbryt svar