Ingen vill ta ansvar för Sveriges alla kriser som i grunden bara är en

INVANDRING. Är det inte fantastiskt? Sverige lider av vårdkris, poliskris och flyktingkris, men ingen är ansvarig. Expressens Anna Dahlberg skriver om politikernas oförmåga att ta på sig ansvar, nu senast när det gäller krisen i Polisen. Dahlberg tycker att statsminister Stefan Löfven och inrikesminister Anders Ygeman (S) närmast låtit som oppositionspolitiker när de slagit fast att ”Vi måste se bättre resultat” och framfört krav som ”klara upp fler brott!”

Men vänta lite, uppmanar Dahlberg: ”Det är ju Ygeman själv som är ytterst ansvarig för svensk polis och det är regeringen som har tillsatt Dan Eliasson som rikspolischef. Hur vore det att faktiskt axla det ansvaret?”

SvD:s Tove Lifvendahl skriver om ett annat sorts ansvar, och syftar på Centerpartiets och Liberalernas ansvar gentemot väljarna att ”säga som det är”. I samband med Anna Kinberg Batras utspel om att fälla regeringen med stöd av SD slog de båda partierna fast att de inte ställde sig bakom beskedet och inte kan tänka sig samarbete med SD. Det väcker frågor som väljarna bör ställa sig, skriver Lifvendahl. ”Om L och C inte vill göra sig beroende av SD:s stöd, hur förklarar de då den nyligen lagda tillkännagivelsen i civilutskottet ihop med SD, för att stoppa kvoteringslagen?”

Flykten från ansvar har närmast blivit epidemisk i den svenska offentligheten. Läget på landets akutsjukhus är värre än någonsin tidigare. Det råder en skriande brist på både personal och vårdplatser med följden att svårt sjuka patienter blir liggande på akuten i flera dygn.

-Pettersson menar att bristen på ansvar beror på att ingen törs säga: Förlåt vi hade fel om asylinvandringen och nu vet vi inte vad vi ska göra åt problemen så vi kör vidare  i samma spår som vi gjort i 30 år med känt resultat…

Det finns i grunden bara en stor fråga – asylinvandringen. När ska politikerna erkänna det?

28 thoughts on “Ingen vill ta ansvar för Sveriges alla kriser som i grunden bara är en

 1. Det är den svekfulla uppgörelsen mellan partierna att missgynna SD i fråga efter fråga. Det är viktigare att skapa misstroende mot SD än att föra en politik som gör nytta för allmänheten. Som sagt, domen kan bli hård mot de, som gick med i den “arga leken” mot SD. Den oansvariga lek, som verkar riva sönder hela nationen, både ekonomiskt och socialt.

 2. DET NAIVA SVENSKA FOLKET ÄR ENSAMMA
  om att ha förorsakat förfallet, vem/vilka skulle det
  annars ha varit?…ett folk som slog dövörat till då
  man förkastade BÄTTRE VETANDE!

 3. Ordet “Asylinvandring” är bara till för att dölja det som i verkligheten sker.

  I verkligheten pågår en (dold) invasion av vårt fosterland.
  53 bostadsområden är redan ockuperade av främmande makt (islam).
  Där gäller sharialagar ( ej svensk lag).
  Polisen är inte tillåtna att gå in där. (direktiv från regeringen?)
  De flesta i invasionstrupperna är i “stridsduglig” ålder. (utbildade?)
  Moskéerna fungerar som utbildnings- och stridsledningscentraler.

  Regeringen tillåter invasionen.
  Regeringen ger bort vårt land.
  Är regeringen styrd av den främmande makten?
  Har någon rotat i orsak och bakgrund till att regeringen
  skänker bort vårt land?
  En ideologi kan inte ta sig detta uttryck!
  En ideologi kan inte få förstöra ett land!
  Har SÄPO studerat regeringen?

 4. Lösningen på ledningsproblemen i Rosenbad kommer aldrig komma därifrån, den måste komma utifrån

  • Stor skam och ett stort förakt för och motarbetande av demokrati och yttrandefriheten,lag och ordning måste gälla alla som vistas i Sverige, att systemmedia med vänstervridna public service formligen jagade ut den mycket duktige,kunnige ,engageradeoch faktapålästa politikern Mauricio Rojas ut ur Sverige,vidrigt milt sagt, Vänstervridna public service bedrev en hänsynslös häxjakt med nidbilder grov smutskastning mm av Mauricio Rojag bara för att han lade fram sanningen i form av statistik bla ( som man bar gör i kommunistländer) Sverige behöver många fler Mauricio Rojas,vi är många som saknar honom och vill att han kommer tillbaka hit.

 5. Finns det en enda människa som bryr sig om Sifos mätningar
  som inte är något annat än beställningsjobb av Sosseriet,
  ingen ska inbilla mig att Sossarna har nära 30 % med Europas
  största stolpskott till ledare, samtidigt som Till exempel SD
  hamnar på 16 % där andra mätinstitut ger dem det dubbla.

  • Regeringens proposition 1975:26 innehåller inga lagförslag förutom en del mumbo jumbo om tolkar bland annat i rättegångsbalken utan är ett så kallat inriktningsbeslut. Men ville helt enkelt ha “carte blanche”, godkännande, för sina “visioner”. Författare var den då 38-åriga biträdande arbetsmarknadsministern Anna-Greta Leijon.

   Fru Leijon torde vara bland Sveriges första politiska broilers då på hennes meritlista saknas hederligt lönearbete. Efter en kortvarig karriär som ombudsman på Sveriges studerande ungdoms helnykterhetsförbund har hon haft avbrutna studier i statskunskap i Uppsala med mellanliggande jobb på ANC (!) och ombudsman på Uppsala studentkår innan blev hon anställd som amanuens vid AMS och började arbeta med att underlätta kvinnors tillträde till arbetsmarknaden (!) varefter hon blev adlad i SAP.

 6. Kommer vi någonsin få se/höra systemmedia erkänna att de i allra högsta grad bidragit till den gigantiska invasionen av främst män i vapenför ålder med barbarisk kvinnosyn,plus alla ,asylturister, ekonomiska migranter,grovt kriminella från världens mest dysfunktionella länder i Mena,kommer systemmedia någonsin be alla barn,ungdomar,kvinnor och äldre om förlåtelse för att de underlåtit att informera dem om vad för slags pedofiler,våldtäktsmän,gruppvåldtäktsmän som de varit med att välkomna,försvara med floskler,lögner och fara för svenskars liv och öhälsa,äldrefientliga rånare som har specialiserat sig på att lura,råna misshandla de gamla i vårt land,nej troligen aldrig kommer systemmedia med sitt gigantiska svek och bedrägliga,partiska,ensidiga ,svenskfolk skuldbeläggande smutsiga skit-journalistik be svenska folket om förlåtelse som är ärligt och insiktsfullt menad.

  • För att göra detta så måste man förstå att man gjort fel. För att förstå detta så måste man ha mer en en (2 ) hjärncell. Har man som de Svenska s.k. journalisterna bara 2 så måste man ju få dom att jobba ihop.

 7. Det måste vara helt underbart enkelt att vara politiker i Sverige idag, absolut inget ansvar för något, tjänar bra, har säkert en hel del andra förmåner och de behöver inte tänka eller jobba verkar de som. Detta måste få ett slut, omgående. Inför en lag där de som sitter på en politisk eller tjänstemanna post kan bli personligt ansvariga om det avsiktligen eller medvetet bryter mot de lagar som de skall följa. För som vi har det idag kommer det inte fungera länge till……

   • Du har helt rätt, och det skrämmer mig ännu mer. De vi ser nu är baksidan att vi inte ställer några krav på de folkvalda, vilken idiot som helst kan bli statsminister.

 8. kan man åberopa MILJÖPROBLEM — SANITÄRT O HÄLOSO PROBLEM nya sjukdomar har kommit in i EU smittbärarna själva är imuna ,

 9. PETTSONS RUBRIK är så tydligt talande , behöver inte förtydligas HAN HAR FÅTT IN ALLT I EN MENING

 10. Anna Dahlberg är en mycket bra skribent. Hon har visserligen skrivit saker man kan klandra henne för tidigare, men hon är verkligen idag en intellektuell ärlig person som tar upp viktiga ämnen.

  Det är kanske den mest läsvärda och intellektuellt skarpa skribenten idag i MSM.

 11. Precis allt som har en skattefinansierad budget påverkas av migrationspolitiken!

  Nu börjar även andra verksamheter lida av att folk inte längre vill/törs vistas ute i samhället!

  När kommer turismindustrin bli lidande liksom den blivit i Paris?

  • Vi får väl se om det blir någon turism i Sverige nästa år. Det beror på om dom skall fortsätta att bygga om hotellen till bostäder åt invasionsstyrkan.

   • Precis det saknas inte enbart hotell, vandrarhem och campingplatser, framför allt är en otrygghet i sin vistelse här där man fruktar för sin säkerhet en allt mer utmärka de faktor i val av semestermål!

    I Paris är framför allt kinesiska turister hårt drabbade, dessa har istället styrt sitt resande till Ryssland istället, ni vet landet och dess ledare som ständigt och jämt anklagas för att vapenskramla i västvärldens medier!

 12. Det är nog snarare politikers förmåga att smita från ansvar det handlar om…
  Sossarna gör antagligen satsning på och upprustning av polisen till en av de frågor de försöker vinna nästa val på.

Kommentera