Stäng

Gambia – UD avråder från resa till ännu ett muslimskt land

ISLAM. Nu avråder utrikesdepartementet från icke nödvändiga resor till landet där omkring 600 svenskar befinner sig. Turerna efter Gambias presidentval i december i fjol fortsätter. Adama Barrow utropades till vinnare efter valet och den sittande presidenten Yahya Jammeh erkände sig till en början besegrad. Men Jammeh ändrade sig.

Flera västafrikanska ledare har försökt övertala Jammeh att godta valresultatet, men utan att lyckas
Nu råder en spänd väntan inför torsdagen. Då är det tänkt att Barrow, som befinner sig i Senegal, ska sväras in som ny president. Om Jammeh inte går med på att lämna presidentposten har de västafrikanska ländernas samarbetsorganisation, Ecowas, signalerat om att det i slutänden kan leda till ett militärt ingripande.

Under måndagskvällen ändrade utrikesdepartementet sina reserekommendationer för Gambia.
– Vi följer utvecklingen noga. Vi bedömer att en avrådan från icke nödvändiga resor ligger väl i linje med säkerhetsläget i landet, säger Katarina Byrenius Roslund på utrikesdepartementets pressjour.
Hon säger att ungefär 600 svenskar beräknas befinna sig i Gambia för närvarande.

Nedan ser ni de länder som svenska UD avråder oss att resa till. Det är drygt 40 stycken, i runt 90 procent är muslimer inblandade i konflikterna, men som ni vet så har det inget med islam att göra enligt PK…

7 reaktioner på “Gambia – UD avråder från resa till ännu ett muslimskt land

  1. Just det, gamla ensamma kärringar från västeuropa på jakt efter kärlek hos unga gambianegrer som vill bli försörjda – de, fruarna och en drös barn. Vid behov, gifter sig de svarta tjurarna med sexhungriga gummorna och så kommer de till Europa för att leva på bidrag happily ever after. Såg ett par dokumentärer på TV om sådana ’affärer’.

 1. Ja, dödskulten och dödens apostlar sprider sitt hat i världen där de kan. De klokaste regeringarna ser till att de inte ges förutsättningar att sprida ut sig. Inte ens muslimländer tillåter muslimer bli flyktingar från grannländerna. De vet att det riskerar sluta i okontrollerade klankrig. Man får hoppas Nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism i Sverige har förstånd att prioritera mot de rätta hoten men jag tvivlar. Regeringen är till och med maniskt rädd för sin egna myndighets ( BRÅ ) forskning om vilka som är de största hoten mot samhällets lag och ordning.

 2. Snart avråder väl UD från att vistas i muslimska Sverige.

  Alla muslimer är ju muslimer – var de än är.
  Vi är inte säkra!
  Vi är inte trygga!
  Vi är inte själva!

  Koranen uppmanar dem att ta över vårt fosterland –
  ”inte delar av det, utan hela”

  Koranen uppmanar dem att göra oss till slavar under dem –
  – om vi inte accepterar så döda oss”

  Koranen uppmanar dem att sprida islam över världen –
  ”med våld om så behövs”

  Vi borde städa i vårt fosterland. ”Polisen hinner inte med!”
  Vi måste göra det själva! Kanske ta tillbaka de 53 områden de redan
  tagit i besittning av vårt fosterland. Invasionen är i full gång. Gör något!
  Medborgargarden?

 3. Jag tycker att de är onödigt bajsnödiga på UD. Själv skulle jag inte resa till ett land eller område med en betydande andel muslimer. Sätt upp alla muslimska länder på no-go-listan och stoppa resegarantierna dit.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: