Sämre resultat för polisen

BROTTSLIGHET. Polisen redovisade tio procent färre ärenden till åklagare under 2016 jämfört med 2015.
Resultatförsämringen var störst i slutet av året. Inrikesminister Anders Ygeman (S) krävde strax före jul att polisen måste visa upp bättre resultat före årets slut. Han lovade då ”kraftfulla åtgärder” om inte resultaten vände.

Men den rapport som polisen offentliggjorde på torsdagen visar att man i december redovisade 24 procent färre ärenden till åklagare jämfört med december 2015.

Totalt för hela året redovisade polisen tio procent färre ärenden till åklagare jämfört med 2015.

”Självklart är vi inte nöjda med detta. Men vi har haft ett kämpigt år på grund av vår omorganisation och allt mer våldsam organiserad brottslighet som slukar stora utredningsresurser”, skriver Mats Löfving, chef för polisens Nationella operativa avdelning, i ett pressmeddelande.

När det gäller våldsbrott redovisade polisen sex procent färre ärenden för åklagare under 2016, och för övriga brott mot person elva procent färre. Störst är resultatförsämringen när det gäller bedrägeribrott. Där var minskningen 40 procent och för skadegörelsebrott 17 procent.

Resultaten är olika för de olika polisregionerna. För polisregion Mitt minskade redovisade ärende till åklagare med 23 procent och i Syd var minskningen 14 procent.

-Pettersson noterar att polisen indirekt skyller på invandringen. Omorganisationen är en orsak och en annan är gränskontroller, bråk på asylboenden samt den grova organiserade brottsligheten tar stora resurser.

Inrikesminister Anders Ygeman har kallat till sig rikspolischefen Dan Eliasson och bett om en förklaring, så jag undrar om det inte bränns för rikspolischefen men de som borde straffas är de som tillsatte honom.

20 thoughts on “Sämre resultat för polisen

  1. SAGAN OM SVERIGE.

    En gammal man sitter på en liten pinnstol i en barnkammare och framför honom sitter hans barnbarn på en liten kudde. Den gamle mannen börjar berätta en saga, men den här sagan är speciell för den handlar om landet Sverige.

    Den gamle:När jag var liten så fanns det ett land i norr som hette Sverige där folket var ljusa i hyn och pratade svenska. Det var ett tystlåtet men flitigt folk som arbetade hårt på dagarna men festade också hårt på helgerna. Landet hade bland annat väl fungerande sjukhus och skola som alla hjälpte till att betala för. Naturligtvis fanns det små problem här och där men i det stora hela fungerade Sverige bra och andra länder såg upp till landet och strävade efter att bli som Sverige. Allt rullade på som vanligt när de som styrde över landet en dag tyckte att Sverige skulle hjälpa andra människor från länder långt borta genom att låta dem få bo och leva gratis i det framgångsrika Sverige.

    Barnbarnet:
    Vad snällt av svenskarna.

    Den gamle:
    Jo, man kan tycka det och det tyckte också de som styrde över Sverige men det var ingen som frågade svenskarna om vad de tyckte. Allt detta skedde bakom ryggen på det svenska folket samtidigt som de styrande sakta började övertyga svenskarna om hur fantastiskt det var att alla dessa människor ville komma till Sverige. Problemet var att dessa människor inte hade något som helst gemensamt med svenskarna, de såg inte ut som svenskar, de pratade inte som svenskar och de var inte alls intresserade av att arbeta och hjälpa svenskarna.

    Eftersom Sverige erbjöd så mycket gratis till de nya svenskarna så lockade det bara till sig fler och fler tills det inte längre fanns några bostäder eller pengar kvar så då fick svenskarna börja låna pengar för att försörja alla nya svenskar. Eftersom pengarna började ta slut så hade svenskarna inte råd med samma fina skola och sjukhus och detta gjorde folket argare och argare ju fattigare landet blev, men eftersom svensken var en tyst man så sade man inte så mycket utan höll det för sig själv och jobbade och slet för att få allt att fungera.

    De styrande slog sig för bröstet och kände sig bara godare och godare över alla dessa människor som strömmade in i landet och som de påstod sig hjälpa men problemet var att ingen blev hjälpt. De nya svenskarna var inte ett dugg intresserade av att bo med de gamla svenskarna utan de bodde med andra nya svenskar som inte alls betedde sig svenskt eller pratade svenska.

    Det gick t.o.m. så långt att de började slåss och göra elaka saker mot de gamla svenskarna. Många svenskar mådde jättedåligt i det tysta medan de som styrde landet bara tog mer och mer pengar från folket för att försörja de nya svenskarna samtidigt som de påstod att det var de gamla svenskarna som hade varit dumma mot de nya men det var en lögn.

    Barnbarnet:
    Varför gjorde svenskarna inget om de mådde dåligt av det.

    Den gamle:
    De styrande ljög om alla problemen i Sverige och låtsades som om allt var bra när det egentligen var jättehemskt för de gamla svenskarna. Till sist tröttnade svenskarna och försökte slå tillbaka men det var för sent då de nya svenskarna hade blivit många fler till antalet så de gamla svenskarna hade helt enkelt ingen chans.

    Barnbarnet:
    Var är dom nu?

    En tår börjar rinna ner för den gamles kind när han svarar:
    De som hade råd flyttade utomlands och resten tvingades leva under hemska förhållanden som få har upplevt och dog fort ut. Imorgon kan vi åka till museet och se hur det kunde se ut i Sverige.

    Barnbarnet:
    Var du i Sverige någon gång, farfar?

    Den gamle tittar ner på ett ärr han har över underarmen för att sedan titta barnet i ögonen och säger:
    Det är en annan historia som jag ska berätta för dig när du blir äldre.

  2. ”Kan den resultatredovisningen leda till att ni byter ut Dan Eliasson?

    – Förtroende är digitalt, man har förtroende ända till man inte har det.”

    Oklart vad Ygeman avser med digitalt, ev kan han syfta på binärt? ON/off.

    Ska nu Dan OFF-ras? Kalmar saknar landshövding?

  3. Chefen för polisens Nationella operativa avdelning, Löfving, uttalar sig stick i stäv med sin kvinnliga kollega, vilken under hösten 2016, utan att specificera sig, gick ut med direktivet att polisen skall fokusera sig på att peka på framgångsfaktorer samt reducera antalet lagföranden avseende brott begångna av asylsökande och dylika individer.
    Ingenting av vikt och värde torde komma till stånd innan regeringsskiftet 2018.
    Andreas.

  4. Sånt här prat och krav är livsfarligt!

    Som vanligt redovisas inte hela statistiken, är det en minskning av anmälda brott som går till åklagaren eller är det bara en minskning totalt till åklagaren.

    Är det bara en minskning till åklagaren och politikerna trots detta kräver bättre resultat, finns ju risken att polisen bara bryr sig om sånt som dom vet att dom kommer att få iväg till åklagaren!
    ,
    Vi tar ett par som pissar i parken eller slänger ett papper, men tittar bort när nåt annat grövre men svårutrett händer, så rättas statistiken till!

  5. Multi kulturen kommer först till större städer.men med tiden kommer det även till mindre orter.i lilla malmbäck en liten ort i djupaste småland,så på tåget dit blev ett par tonårsflickor trakasserade och kränkta av ett gäng invandrare.de trakasserade och hånade även en kvinnlig medelålders konduktör
    Polisen ryckte ut men då var invandrargänget borta.hoppas att föräldrarna till flickorna får sig en tankeställare och rösta på sd istället.

    • Jag tror att det är detta som är det stora problemet! Den stora anledningen till att det ser ut som det gör!

      Det finns en massa idioter i Sverige som tror att inte mångkulturen kommer att berika just dom!

  6. Allt förtroende för poliskåren är förbrukat!

    De är knäpptysta fast vårt samhälle håller på att rämna, de accepterar kod 291 utan att protestera.

    Polisen är syltryggar som inte protesterar mot sittande regering och deras försök till att mörklägga invandrarnas benägenhet att begå kriminella handlingar.

    Över 900 poliser slutar i stället för att ifrågasätta sossarnas sjuka beteende.

    Vakna poliser och säg sanningen!

  7. OT Julian Radulescu, självutnämnd kejsare över hela världens zigenare dog idag vid 78 år och sådär som 250 kg i vikt. Man sa på nyhetsprogrammet att denne ’kejsare’ kommer att få respekt och bli historisk p g a att han lyckades övertyga rumänska myndigheterna att ändra ordet ’zigenare’ till ’rom’. Kunde han inte ha strykt med tidigare ?

    • ”Rromen” (’kejsaren’ stavade ordet med 2 r). I videon säger man att han pressade myndigheterna till ordändringen genom att hungerstrejka !!
      Han var rival om titeln med en annan ’rrom’, kallad Cioaba, som dock fick nöja sig med att förbli konung över rromerna i Rumänien.
      Se på ’kejsaren’ sjuk i obesitet, diabet och hjärtat – han levde för gott, jä**la rrrrrom !

      https://youtu.be/KyOITX5fT8U

      • Jag bryr mig faktiskt inte om Rumänsk slödder, så länge de håller sig på avstånd. Det som är intressant är vad som händer i den Civiliserade del av i Europa, med andra ord Väst och Nord Europa.
        Vad en gammal fet Zigenare ha för sig i Rumänien är like intressant som en dörr som stängs i Hamburg eller Stockholm

  8. För att vända trenden krävs:

    1) Avsätt snick-snackaren Ygeman. Han har under 2år visat att han är helt inkompetent på att lösa några problem över huvudtaget!

    2) Avsätt den politiskt tillsatte Dan Eliasson. Hans åtgärdsbatteri som innehåller att grilla korv med buset och dela ut armband med budskapet ”Tafsa inte” kanske fungerar på dagis? Men inte mot kriminella!

    3) Tillsätt en Polischef värt namnet. En tuffing som vågar satts lite och ta i med hårdhandskarna mot buset!

    4) Inför likt Giuliani mycket framgångsrikt gjorde under 90-talet i New York ”Nolltollerans” mot brott! Stör buset hela tiden, vid minsta tecken till brott in med dem till stationen.

    5) Utvisa samtliga dömda till fängelse som är utländska medborgare efter avtjänat straff!

    Efter 3år enligt ovanstående har vi lugna gatan!

  9. Svårt att förstå hur man kan (låtsas) vara förvånad, när det till att börja med fattas ca 10 000 dugliga poliser med ökade befogenheter mot främst redan konstaterade brottslingar. Närmast en parodi att liksom ”kalla till sig Eliasson”, men man kan ju hoppas att det leder till att han ersätts! Men bara det räcker ju inte!
    Först måste ju som sagt gränsen STÄNGAS!!

  10. Det gamla uttrycket ” att en trappa ska sopas uppifrån”
    borde gälla här? En värre pajas än den som ska föreställa
    rikspolischef går väl knappast att uppbringa?
    Politrucker har inte på en sådan viktig post att göra, det måste
    va en som har stor erfarenhet av polisarbete, och inte en figur
    som misslyckats med allt han företagit sig förutom sitt intag
    av förmåner med sitt medlemskap i Sossepartiet!

  11. grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
    gamgubben skriver:

    Det är väl som våra politiker säger, det är färre brott och speciellt de grövre som minskar. Det vi läser i tidningarna är naturligtvis som vanligt osant. Det skjuts inte alls så mycket som pressen påstår, de överdriver och hittar på för att få sälja lösnummer, eller?

KommenteraAvbryt svar