Misär och vanvård i Karlskoga


Ett vårdboende i Karlskoga har anmälts till  IVO, Inspektionen för vård och omsorg. Personalen tröttnade efter att några av de anställda inte hade förstått hur man vårdar  människor på ett vårdboende och beslöt att anmäla sina kollegor. Detta resulterade i att en chef omplacerats och två vårdbiträden tagits ur tjänst, en anställd har sagt upp sig frivilligt. Ingen mat efter klockan 17.00, grovt språk och de boende har tvingats ligga i sängen utan aktiviteter. Helt oacceptabelt säger socialchefen Patrik Jonsson.

2053737

– De har inte fått äta efter klockan 17.00,  vilket har gjort att matuppehållet  har blivit alldeles för långt, ungefär 14 timmar, säger Patrik Jonsson.

Flera har haft mat i sina egna personliga kylskåp men ändå inte vågat röra den av rädsla för repressalier. I anmälan har det konstaterats att de boende har varit mycket otrygga och haft en livskvalitet som inte var värt namnet.

Karlskoga kommun har upprättat en handlingsplan samt att de uppmanar sin personal att anmäla missförhållanden. Jonsson kan inte nog poängtera vikten av att de får information vid liknande händelser. Detta får inte hända!

Man undrar hur det kunde hända? Hur man kan bli så okänslig inför sina vårdtagare, så respektlös och hur man kan avsky sitt arbete så mycket men ändå fortsätta? Den frågan är nog så viktig – HUR?

SVT


4 responses to “Misär och vanvård i Karlskoga

 • Suzie

  Såg att drottning Silvia skall öppna demensboende på Drottningholms marker,fantastiskt bra initiativ av drottningen och man ser att drottningens engagemang inom demensområdet är äkta och hon är mycket påläst och empatisk för de demenssjuka.Undrar bara vilka av alla demenssjuka som kommer få den stora ynnesten att få bo just där på drottningens demensboende,är det välbärgade dementa som kommer få bo så fint och genomtänkt?Hoppas innerligt att även demenssjuka från arbetarklassen får möjlighet att bo där för det har dem sannerligen förtjänat.När jag såg reportaget önskade jag att alla demenssjuka skulle få sådan fin vård sista tiden i livet.

  Gilla

 • Larry

  varför struntar ni i era föräldrar?
  och låter dem ruttna bort på ålderdomshem och hälsar på typ 2 ggr per år, jepp…det är sanning.

  Gilla

 • Maja Anokhina

  Jag som hade jobbat i vården under npgra år tror att personalen var underbemannad och om det handlar om just kommunanställda med fasta arbetsavtal ( vilket jag är nästa säker är i detta fall) så vet de att det är nästan omöjligt att säga upp dem så de ofta skitar i sina arbetsuppgifter. Man kan snacka mycket skit om privata företag inom vården men där är mycket bättre där vad gäller kvalitet…

  Gilla

 • Argus

  Skulle vara intressant att veta för statistikens skull om dessa stolpskott är inhemska eller importerade. Oavsett så har dessa inget i ett modernt samhälle att skaffa.

  Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: