Vi har en polischef som saknar förtroende, en inrikesminister som ljuger och 10.000 för få poliser


POLISEN. Som ni vet fungerar polisen i Sverige inte särskilt bra. Antalet uppklarade brott sjunker, stora delar av landet saknar polis och många känner sig otrygga på grund av polisens kapacitet. 

”Skulle vi följa EU-snittet borde Sverige i dag ha en poliskår på cirka 30 000 poliser. Antalet nyanlända och brottsutvecklingen i stort gör att polisen i framtiden inte kommer att kunna klara sina uppgifter med nuvarande resurser”, skriver polisinspektör Lars Alvarsjö i SvD och fortsätter

Samtidigt brottas rättssystemet med kriminella utländska grupperingar som reser in i Sverige för att begå brott och som ställer stora krav på åklagarna, enligt Alvarsjö.

”Dessa grupper har i dag blivit i stort sett straffimmuna”, skriver Alvarsjö och ifrågasätter utvecklingen mot allt fler åtalsunderlåtelser och allt fler icke frihetsberövande straff som villkorlig dom, skyddstillsyn och dagsböter.

”Straff som för denna grupp gärningsmän är totalt verkningslösa.”

”Antalet personer som avtjänar fängelsestraff är nu det lägsta på tio år”, skriver Alvarsjö som även lyfter fram den laglöshet som råder i många förorter.

Rikspolischefen Dan Eliasson lovade en vändning vid årsskiftet som nyligen var, undrar om han tror på det själv?

dan_eliasson_vandningen

Sedan har vi inrikesminister Anders Ygeman som i maj satt i TV och ljög medvetet eller omedvetet om att vi är fler poliser än någonsin, det stämmer, men inte om vi räknar med den enorma befolkningsökningen och poliser per capita.

ygeman-antal-poliser

Sverige har idag ungefär 200 poliser per 100.000 invånare och det enda parti som sticker ut i ambitioner är Sverigedemokraterna som i sin skuggbudget vill öka till 270 poliser per 100.000 invånare, det är fortfarande under EU-snittet på c:a 300 poliser.

Nåväl, antalet poliser är en sak, men brott ska i första hand undvikas men när de sker ska rövarna gripas och dömas och där verkar det inte som rättssystemet fungerar så bra.

anmalda-brott-och-domda

När det gäller de värsta grova brotten mot liv och hälsa ser det inte ett dugg bättre ut.

valdsbrott_anmalda_domda

Under Reinfeldt och Löfvens regeringar har det kommit runt en miljon nya arbetssugna somalier, irakier, syrier, afghaner, eritreaner in till Sverige, meningen var att de skulle rädda våra pensioner och arbeta hårt med att ersätta alla 40-talister som gått i pension.

Migranterna har inte kommit i arbete mer än i undantagsfall men de har trots allt skapat mängder med jobb och en helt ny industri, migrationsindustrin, där vi anställt många tusen tjänstemän, vårdpersonal, utbildare, asylmottagande enheter, lärare, fyllt migrationsdomstolar, kommunala bostadsföretag och bostadsrättsföreningar som ska användas som flyktingbostäder.

De “ensamkommande barnen” som är unga vuxna män kräver insatser som ingen annan grupp får, eller har haft någonsin. Varje “barn” har en egen passopp på sina boenden. Dessutom; kockar, jurister, gode män, tolkar, etc, alla får de sin betalning, men migranterna kan inte betala så det får vi andra göra.

-Pettersson menar att det är i dessa grupper 7000-10000 poliser ska hämtas samtidigt som migrantgrupperna får hjälp med att åka hem, vi är inte längre Sörgården även om våra politiker och journalister påstår det…

Det finns i grunden bara en stor fråga – asylinvandringen. Törs politikerna erkänna det?


26 responses to “Vi har en polischef som saknar förtroende, en inrikesminister som ljuger och 10.000 för få poliser

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Att inrikesminister Ygeman ljuger medvetet kan vi vara förvissade om. Här är det icke frågan om någon oskuldsfull politisk dununge som inte har scenariot klart för sig. Hela ministären har nu ett mål i sikte, nämligen att intensifiera den politik som är maximalt skadlig för Sverige. Kalergiplanens konturer framstår allt tydligare och man kan klart skönja överstedjävulen Soros hand bakom de senaste årens katastrofala statskonst och den överstatliga förtryckarindustrins folkfientliga envälde.
  Andreas.

  Gilla

  • Johan

   Att lyckas med att samtidigt rasera rättsväsende, försvar, skola, you name it i en så snabb takt kräver mer än bara försumlighet och inkompetens. Jag tror du har rätt.

   Liked by 1 person

   • pettersonaxeagentlemansgentleman

    Tack, Johan!
    Ja, vederbörande nationskrossare och resten av anhanget har då ta mig tusan inte gått oskuldsfullt aningslöst tillväga, utan fastmer med diabolisk beräkning ställt sina tjänster helt till globalismens förfogande.
    Andreas.

    Gilla

 • Swedish psycho

  Håller inte med om att vi har för få poliser. Det är snarare så att vi har släppt in alldeles för många papperslösa.

  Gilla

 • Lena

  Ett samhälle som skadar, flickan 13 år och våldtäktsmannen 19 år …..på samma skola ?
  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/19-aring-atalas-for-att-ha-valdtagit-13-aring-pa-skola-i-ostersund

  Gilla

 • Milad

  Jag har inte troende för polisen
  Däremot jag har ilska mot polisen och statliga myndigheter för deras jävla fel och brister och misstag.

  Gilla

  • Tomas

   Ofta brott enligt Brottsbalken.

   Dessa beivras aldrig av det så kallade rättsväsendet.

   (Undantagen är så få att det blir rätt att skriva aldrig.) Detta vet många tjänstemän i Sveriges Offentliga Makt (=myndigheterna).

   Den enskilde medborgaren drabbas av brott och är rättslös.

   Gilla

 • ruben

  Ser på diagrammen att den kritiska gränsen uppnåddes redan 1984, dvs antal anmälda brott var fler än de dömda. Ofattbart att det ända sedan 1984 har varit undermåligt utan åtgärder att vända den utvecklingen ( avvecklingen ). Så jag kan hålla med en del andra att det verkar vara en medveten mörk politisk linje, som visserligen är kriminell i sig men svårt bevisa. Det är lika med propagandan att invandrarna sätter igång ekonomin, även de som härjar med att bränna bilar och fastigheter och slå sönder samhället. Konsumtionen ökar och ett sätt att indirekt konfiskera pengar från de som är lagliga, jobbar, betalar höjda skatter och höjda försäkringspremier samt mer privatlarm och privatsäkerhet.

  Gilla

 • age

  Dags för ”Grannsamverkan”!

  Gilla

 • Nisse

  I Stefan Lövens Sverige Håller allt på att gå åt HELVETE tänka sig att det finns folk ca 20 % som röstar på detta Svenskfientliga parti………..

  Gilla

  • graal1

   allt går enligt planerna för de ( vises protokoll ) dvs 7-klövern, montera ned skola, vård och omsorg check, införa no go zoner check, minska pensionerna för svenskar check, inhysa krigsförbrytare check, tillsätta viktiga samhällsposter med verklighetsfrånvarande såssar check, minimala straff för kriminella utlänningar check, öka skattebördan för svenska folket check,
   Check……………..

   Gilla

 • Luntan

  Kräver att ALL invandring – oavsett art – stoppas omedelbart, varefter de frigjorda resurserna personellt samt ekonomiskt sätts på repatriering!

  Gilla

 • Hönsmamman

  Meryl Street sägs rikta sig med kritik till Trump I sitt tal vid en prisceremoni. Det är väl Reinfeldt hon riktar sig till?

  Gilla

 • ÅMÅL

  Tveklöst ligger Sverige risigt till!

  Gilla

 • Hönsmamman

  En stor del av gripna droganvändare utgörs av ensamkommande.

  Hur kunde våra styrande inte se detta komma? De vill inte framstå som fördomsfulla? De är fullständigt oerfarna av människor? De är faktaresistens? Var har de sitt fokus eftersom de missar alla uppenbara signaler? Är de fullt upptagna med att ”bekämpa” och minska inflytandet för t ex sd?

  Dags att börja se det som verkligen hotar vårt land och vår befolkning samt dess egendom? Aldrig har väl vår ekonomi dräneras så kraftigt av en grupp som dessa arga unga ljugande män från kvinnoförtryckande kulturer?

  Gilla

 • jockfall

  Sverige ä snart förlorat.

  Gilla

 • Galten

  Från Jeanders bildblogg.

  Gilla

 • Tony

  Det är inte bara polisen som inte fungerar, det är hela
  rättssystemet som krackelerar, fega åklagare plus att
  icke juridiska personer i Tingsrätter ser till att merparten
  av alla domslut lika gärna kan beskrivas som stora skämt!

  Liked by 1 person

 • Tony

  Det var nog bara en felskrivning att dom skulle rädda
  våra pensioner, det skulle stå här kommer dom som ska
  ta hand om och förbruka Svenskens pensioner, plus allt
  annat som går till att föda och göda figurer som aldrig borde
  kommit innanför landets gränser!

  Gilla

 • Johan

  Den politiska viljan att förse Sverige med ett fungerande rättsväsende saknas. Jag är idag övertygad om att det inte från elitens sida är meningen att det ska fungera. Och att Eliasson sitter på sin post för att se till att polisen och civilsamhället hålls i schack medan Projektet fortskrider.

  Gilla

  • Ullabella

   Jag tror samma sak. Efter gruppvåldtäkten på Gotland fanns det plötsligt resurser, inte för att bekämpa brottslighet utan svenskars vrede över det inträffade. Denna berättigade vrede skulle hållas under kontroll och hindras från att sprida sig.

   Gilla

  • Suzie

   Visst är det så! Och ofattbart att 87 % av svenska folket i senaste valet fortfarande vill ha kommunister/socialister som vanstyr landet rakt ner i avgrunden.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: